دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹

مركز مشاوره دانشگاه شيراز در كنار مردم
دریافت کلیپ مصاحبه ضمیمه

با ايجاد بحران كرونا و مسائل و مشكلات ناشي از آن، مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز سلسله اقداماتي را براي پيشگيري و درمان مسائل رواني انجام داده است.
دكتر چنگير رحيمي ،رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز اظهار داشت : اين مركز يكي از قوي ترين مراكز مشاوره در سراسر كشور است و ده سال پياپي مي باشد كه از طرف وزارت علوم،تحقيقات و فناوري به عنوان مركز مشاوره برتر كشور انتخاب مي شود.
وي افزود : بالغ بر 60 مشاور از اساتيد دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي و اساتيد ديگري كه در سطح شهر هستند ، در مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز ارائه خدمات مي كنند .
دكتر رحيمي گفت: با شرايط پيش آمده و گسترش بيماري كرونا، لازم شد كه در نحوه ارائه خدمات مركز تجديد نظر صورت گيرد و بنابراين خط تلفن مشاوره رايگان راه اندازي گرديد .
وي ادامه داد : مشاوران مجرب اين مركز از طريق شماره تلفن 071-36131111 شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 تا 18 به پرسش هاي مردم درباره مسايلي كه اين روزها با آن مواجه اند پاسخ مي دهند.
رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز اظهار داشت : در كشور ما خدمات مشاوره اي براي بسياري از مردم گران است و حل مشكلات روحي و رواني پُرهزينه است و بيمه ها مسووليت آن را قبول نمي كنند، در چنين شرايطي مشاوره هاي تلفني رايگان مي تواند به مردم براي شناسايي مشكلاتشان ياري رساند.
دكتر رحيمي از تشكيل كمپين كشوري هم خبر داد و گفت : تقريباً تمام دانشگاه هاي بزرگ كشور در ايجاد اين كمپين همكاري داشتند و در روزهاي قرنطينه پيام هاي آموزشي در رزمينه بهداشت و سلامت روان براي هم وطنان ارسال شد.
استاد دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي دانشگاه شيراز بيان كرد : در مركز مشاوره دانشگاه شيراز يك گروه جديد تشكيل شد و مواد آموزشي و كليپ هاي مختلف براي دانشگاهيان و عموم مردم استان فارس تهيه و فضاي مجازي منتشر گرديد.
وي ، ارائه خدمات به دانشجويان را از وظايف مهم مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز برشمرد و خاطر نشان كرد : سال گذشته 15 و پانصد جلسه مشاوره در مركز برگزار شد و بين آنها افرادي هستند كه مشكلاتشان جدي است . اين ها را تك تك از طريق سيستم مددكاري پيگيري كرديم . همچنين تمام افرادي را كه سال گذشته به مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز مراجعه كرده اند و داراي پرونده فعال هستند از طريق مددكاري پيگيري مي كنيم و وضعيت شان را بررسي مي كنيم.
دكتر رحيمي گفت :به تمام دانشگاهيان شامل دانشجويان، كارمندان و اساتيد؛ پيام هايي به صورت پيوسته ارسال مي شود و خط تلفن خاصي در اختيارشان قرار گرفته كه بتوانند به راحتي با مشاوران مركز در تماس باشند.
استاد روان شناسي دانشگاه شيراز در بخش ديگري از سخنانش، با بيان اينكه شيوع بيماري همه گير كرونا جامعه را دچار بحران كرده است، بيان داشت: بحران يعني وضعيتي كه در آن سازوكارهاي عمومي جامعه پاسخگوي مشكلات نيست و تغييري در جامعه رخ داده كه آمادگي مواجهه با آن را نداريم.
رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز افزود: در چنين شرايطي بايد خود را بازسازي كنيم، چراكه خانواده ها به لحاظ رواني سال ها در يك مدل رفتاري خاص زندگي كرده اند و هم اكنون كه بحراني پيش آمده، راهكاري براي مواجهه با آن بلد نيستند.
استاد روانشاسي دانشگاه شيراز ادامه داد: همانگونه كه جامعه در زمان بروز جنگ، سيل يا زلزله راهكارهايي براي مقابله با آسيب مي يابد، در شرايط فعلي نيز نياز به آموزش دارد. مشكل اين است كه رسانه هاي غيررسمي آموزش غلط مي دهند و هركس در دنياي مجازي خود را مرجع مي داند، از همين طريق نيز، آموزش غيررسمي در سطح جامعه به باور تبديل مي شود.
وي افزود: هم اكنون كار روان شناسان و رسانه ها به يكديگر پيوند مي خورد و بايد آموزش صحيح به مردم داده شود، برخي شهروندان در حال حاضر به سبب دگوگوني وضعيت معمول زندگي دچار بحران رواني، فشار روحي و استرس شده اند و خود را در شرايط سختي مي بينند كه نمي توانند مشكلات زندگي را حل كنند.
دكتررحيمي ،بهترين راه پيشگيري از بروز و گسترش مشكلات و آسيب هاي رواني در جامعه را افزايش اطلاعات و دانش عمومي افراد در زمينه مسائل روان شناختي به شكل صحيح عنوان كرد و گفت : اين افزايش تنها كافي نيست و مردم بايد مهارت هاي جديد را ياد بگيرند و با سبك جديد زندگي كنار بيايند.
   تاریخ: ۰۹:۲۰ - ۲۰/۰۲/۱۳۹۹   بازدید: ۱۰۰