یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۹

تاثير ويروس كرونا بر اقتصاد و مراكز آموزش عالي كانادا

دكتر جعفر مهراد: براي دولت كانادا دانشجويان بين المللي منبع مهم درآمد است.
div>
تاثير ويروس كرونا بر اقتصاد و مراكز آموزش عالي كانادا به گزارش ليزنا، دكتر جعفر مهراد استاد دانشگاه شيراز و موسس ISC گفت: ويروس كرونا بر روي اقتصاد و مراكز آموزش عالي كانادا تاثير عميقي بجا گذاشته است. گرچه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي اين كشور به سرعت بر ادامه آموزش ها به صورت آنلاين پاسخ داد، اما بسياري از بخش هاي اقتصادي كانادا در اجراي اين روش موفق نبود. طبق  "گزارش آمار در كانادا" نرخ بيكاري هم اكنون 5/6 درصد است كه تا پايان ماه ژوييه  2/8 ميليون نفر ديگر نيز بر ميزان بيكاري افزوده خواهد شد.

وي گفت: اقتصاد كانادا حداقل براي دو سال آتي به شدت تحت تاثير ويروس كرونا قرار دارد. بر اساس گزارش "چشم انداز كانادا " نرخ رشد توليد ناخالص داخلي براي سال هاي 2020 و 2021 به ترتيب 2/5 درصد و 2/7 پيش بيني شده است.  اكنون اين نرخ رشد با توجه به شيوع ويروس كرونا براي سال 2020 در حدود 7 صدم درصد و براي سال 2021 در حدود 2/3 درصد پيش بيني مي شود.

استاد دانشگاه شيراز افزود: به موازات اين مشكلات، دانشجويان بين المللي در دانشگاه هاي كانادا مسايل مختلفي را تجربه مي كنند. يكي از مسائل مهمي كه وضعيت دانشجويان بين المللي را تحت تاثير قرار داده است مساله مالي است. بسياري از اين دانشجويان، ضمن تحصيل مجوز كار دريافت مي كنند و مشغول به كار مي شوند. در پرتو اين رويه تعدادي از آن ها با كسب تجربه درخواست اقامت دائم مي كنند و برخي ديگر نيز كه به كشور خود باز مي گردند، با پولي كه بدست مي اورند، بار مالي تحصيل در كانادا منجر به اضطراب و استيصال نمي شود. در شرايط فعلي، اين دانشجويان حداقل تا پايان سال تحصيلي جاري ميلادي كه اقتصاد كانادا راه افتد با بيكاري مواجه هستند.

وي درباره هزينه هاي تحصيل در كانادا گفت: هزينه تحصيل در دانشگاه هاي كانادا براي دانشجويان بين المللي سالانه بين 23 تا 27 هزار دلار  است. بسياري از اين دانشجويان با وامي كه از بانك هاي محل سكونت خود دريافت مي كنند در دانشگاه هاي كانادا ثبت نام مي كنند كه معمولا نرخ بهره بانكي آن بيشتر از كانادا است. براي مثال، دانشجويان هندي براي وامي كه جهت تحصيل دريافت مي كنند 10 درصد بهره مي دهند. پرداخت اين ميزان بدهي با احتساب نرخ سود بانكي 10 تا 15 سال طول مي كشد. به اين دليل ، كار كردن در كانادا از اين جهت كه بتوانند بدهي هاي خود را سريع تر پرداخت كرده و همزمان تجربيات مناسبي نيز بدست آورند، در بازگشت به كشور هاي محل سكونت خود بسيار با اهميت است.

موسس ISC  افزود: از سوي ديگر، بعضي از دانشجويان در دوره هاي تحصيلات تكميلي تجربه هاي كاري خوبي بدست مي آورند كه براي اقامت در كانادا نيز حائز اهميت است. طبق گزارش هاي آماري 51 درصد دانشجويان بين المللي براي اقامت در كانادا اقدام مي كنند.

دكتر جعفر مهراد تصريح كرد: براي دولت كانادا دانشجويان بين المللي منبع مهم درآمد است. بر اساس آماري كه در سال 2017 ميلادي منتشر شده است دانشجويان بين المللي و خويشاوندان آن ها كه از كانادا بازديد مي كنند در حدود 12/8 ميليارد دلار به توليد ناخالص داخلي اين كشور كمك كرده اند. اين آمار نشان مي دهد كه دانشجويان بين المللي در بيش از 168 هزار شغل به كار مشغول بوده اند. اين دانشجويان وقتي كه درخواست ويزاي اقامت دائم مي كنند مهاجريني هستند كه داراي مهارت هاي بالا بوده و به اقتصاد كانادا از طريق كارافريني، نواوري، ايجاد شبكه هاي جهاني و به رشد جمعيت در شهر هاي كوچك و متوسط كمك مي كنند.

وي در پايان افزود:  كار دانشجويي معمولا در دوره هايي كه به صورت آنلاين برگزار مي شود معمول نيست. اما، اكنون به خاطر ويروس كرونا كه آموزش هاي دانشگاهي به صورت آنلاين ارايه مي شود اين رويه تغيير يافته و مانعي براي اشتغال دانشجويان بين المللي به حساب نمي آيد.
منبع خبر:
لیزنا