دریافت اطلاعات ...

شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹

تفاهم‌نامه‌ي هاب شيراز و شركت كسب‌وكارهاي نوپاي حركت اول

تفاهم نامه ي هاب شيراز (به عنوان شتاب دهنده ي مشترك همراه اول و دانشگاه شيراز) و شركت كسب وكارهاي نوپاي حركت اول به امضا رسيد. اين قرارداد به منظور سرمايه گذاري بر تعدادي از استارت آپ هايي كه قادر باشند در تحقق روياي ديجيتال همراه اول مشاركت داشته باشند، منعقد شد.
طبق تصميم گيري هاي انجام شده، از اوايل آبان ماه امسال، فراخواني داده خواهد شد تا تيم هاي متقاضي به آدرس وب سايت هاب شيراز مراجعه كرده و ثبت نام كنند و از بين ثبت نام كنندگان، ۱۰ تيم در زمينه هاي مختلف ازجمله سلامت ديجيتال، آموزش الكترونيكي و ... فعال هستند، جذب شده و بعد از فارغ التحصيلي از دوره ي شتابدهي روي آن ها سرمايه گذاري شود.
گفتني ست، استارت آپ ها در دوره ي نخستين شروع فعاليت خود، علاوه بر خدمات آموزشي، به سرمايه ي اوليه اي نياز دارند تا بتوانند حداقل هزينه ها و مخارج خود را تأمين كنند. در اين راستا، حركت اول، شركت سرمايه گذار خطرپذير همراه اول در پي تأمين هزينه هاي اوليه ي استارت آپ هاست.
در اين نشست، علي نيك محمدي، مديرعامل هاب شيراز با اظهار اميدواري به شروع اين همكاري حركت اول و هاب شيراز به منظور سرمايه گذاري روي استارتآپ هاي منطقه ي جنوب كشور گفت: «با برنامه ريزي هايي كه انجام شده، اميدواريم بتوانيم در يك دوره يكساله روي ۸ تا ۱۰ استارت آپ سرمايه گذاري كنيم».
وي گفت: «خدمات ما به اين مقدار محدود نيست و برنامه ي منسجمي براي يك سال آينده طرح ريزي شده است. ما دو دوره شتاب دهي شش ماهه خواهيم داشت و در كنار اين دو دوره، از تمام اساتيد و اعضاي هيأت علمي و ظرفيت هاي منتورشيپ استان فارس استفاده خواهيم كرد. ضمن شناسايي استعدادها، تيم ها و افراد كارآفرين، مجموعه هايي را در راستاي اهداف همراه اول و دانشگاه شيراز شناسايي كرده و رشد دهيم. اين قرارداد مي تواند مژده ي خوبي براي تيم هاي استان فارس باشد تا بتوانند محصولات خود را در راستاي فضاي ديجيتالي كه در پيش داريم، توسعه دهند و طبعا از حمايت اكوسيستم نوآوري و سرمايه گذاري همراه اول برخوردار باشند».
در ادامه دكتر صفوي، نماينده دانشگاه شيراز و نايب رييس هيأت مديره هاب شيراز گفت: «در دنياي امروز خلق ثروت عمدتا از طريق حركت هاي نوآورانه صورت مي پذيرد و به ايده هاي نو و نيروي انساني با ويژگي هاي نخبگي انجام مي شود كه با مجموع همه اين ها تيم هاي استارت آپ تشكيل مي شوند و معمولا يكي از بهترين پيوندها اين است كه شركت هاي بزرگ بازار با مراكز پروش دهنده ي نخبگان، ارتباط قوي ايجاد كنند».
وي اظهار داشت: «شتاب دهندگان مختلفي در كشور شكل گرفته اند كه البته بسياري از آن ها نتوانستند در حد انتظار موفق عمل كنند. يكي از دلايل اين عدم موفقيت اين است كه اين شتاب دهندگان به بازار متصل نبوده اند بدين معني كه اين تيم هايي كه پرورش مي يافتند بايد به دنبال شركت هاي تأمين كننده اكوسيستم بودند تا با آن ها رايزني كنند. اما خوشبختانه شتاب دهندگاني كه با هماهنگي حركت اول فعاليت مي كنند، به اين علت كه به بازار همراه اول و بازارهاي ديگر متصل هستند، شانس موفقيت و اثرگذاري براي تيم هاي استارت آپ بالا خواهد رفت».
او اضافه كرد: «گام بسيار خوبي كه برداشته شده اين است كه نگاه ملي بوده؛ بدين صورت كه در بخش جنوبي كشور دانشگاه شيراز، در تهران دانشگاه شهيد بهشتي و دانشگاه هاي ديگر و در بخش مركزي كشور هم دانشگاه اصفهان حمايت شده اند تا بتوان بيشتر استان هاي كشور را تحت پوشش قرار داد. اميدواريم حاصل اين فعاليت ها توسعه ي پايدار و ارزشمندي باشد تا بتوان در فضاي فعلي كشور به خصوص براي جوانان ايجاد انگيزه و اميد كنيم».
در ادامه ي نشست، مجيد مختارنيا، مدير سرمايه گذاري حركت اول گفت: «حركت اول به منظور تكميل زنجيره ي خلق ارزش خود، تمركز خود را بر حوزه ي هاب ها و شتاب دهي و همچنين استارت آپ هايي كه در مراحل اوليه چرخه عمري هستند، معطوف داشته است. شركت حركت اول در حوزه ي رشد حضور بسيار مؤثري داشته استة تا جايي كه در حال حاضر مؤثرترين وي سي كشور محسوب مي شود؛ اما شايد در حوزه ي چرخه ي ابتدايي داراي نقصي هم باشد كه با انعقاد اين قرارداد با هاب شيراز و قراردادي كه ماه پيش با هاب اصفهان منعقد شد، حضور خود در حوزه ي استارت آپ هايي كه در مرحله ابتدايي چرخه عمر خود هستند را نيز تثبيت كرديم».
او اضافه كرد: «انتظار داريم در دو دوره ي شتاب دهي بتوان حداقل بين ۸ تا ۱۰ استارت آپ شتابدهي شده و حداقل بتوان ۲ مورد را وارد مرحله ي بعدي چرخه عمر كنيم كه البته كار بسيار بزرگي است».
در پايان نشست مهندس محمدمهدي عباس خاني، مديرعامل حركت اول گفت: «حركت اول در راستاي توسعه ي پلتفرم هاي ديجيتال حركت دارد و در اكوسيستم سرمايه گذاري مي كند، چه در مراحل ابتدايي كه از طريق هاب هاي دانشگاهي است و چه در مرحله ي ميانه و رشد كه از طريق شركت هايي كه محصولاتشان در بازار ارائه شده و براي توسعه به سرمايه گذار نياز دارند. همچنين سعي كرده ايم طوري فعاليت خود را گسترش دهيم كه بازه وسيعي از فعالين بازار را پوشش دهيم. اين خود پيامي مثبت براي اكوسيستم است تا با برنامه راهبردي كه در حركت اول داريم بتوانيم به عنوان بازيگر اصلي در حوزه ي وي سي و سي وي سي ايفاي نقش كنيم».
وي تصريح كرد: «ظرفيت هاي بسيار زيادي داريم و اگر شركت ها ظرفيت هاي لازم را داشته باشند، مي توانيم آورده هاي نقدي و غيرنقدي در اين شركت هاي سرمايه پذير داشته باشيم. ضمن اينكه همراه اول تصميم دارد، بودجه ي سنگيني را براي رشد و راه اندازي شركت هاي نوپا سرمايه گذاري كند، اين خود انگيزه ي خوبي براي قشر دانشگاهي خواهد بود تا با ايده هاي خلاقانه ي وارد شده و از حمايت ما برخوردار شوند. فضا براي توسعه اين كسب وكارها مهياست و افق رو به آينده بسيار روشن است. درحقيقت اكوسيستم فضاي ديجيتال در كشور بسيار جوان است و همچنان فضا براي رشد دارد و اين نويد وجود دارد كه ما با عنوان فعالان اين حوزه بتوانيم نقش خود را به درستي ايفا كنيم».

تاریخ: ۱۲:۲۹ - ۳۰/۰۷/۱۳۹۹   بازدید: ۶۰