دریافت اطلاعات ...

شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹

رونمايي از دو مجموعه شعر «خاتم سليماني و سليمان السماء» در مدح و رثاي شهيد سليماني

مراسم رونمايي از دو مجموعه شعر فارسي و عربي با نام هاي خاتم سليماني و سليمان السماء، در اولين سالروز شهادت شهيد حاج قاسم سليماني، به همت معاونت فرهنگي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه و با حضور هيات رئيسه دانشكده ادبيات وعلوم انساني و مدير فرهنگي دانشگاه شيراز برگزار شد.
كتاب هاي نام برده، دربردارنده ي مجموعه اشعاري در وصف، مدح و رثاي سردار شهيد حاج قاسم سليماني است كه در سال 1398 به چاپ رسيد و امسال در اولين سالگرد شهادت سردار سليماني رونمايي شد.
در اين مراسم كه به دليل شيوع بيماري كرونا در كشور به صورت مجازي ترتيب يافت، ابتدا دكتر محمد مرادي شاعر و عضو هيأت علمي بخش زبان و ادبيات فارسي و از گردآورندگان مجموعه شعر خاتم سليماني، به توضيحاتي درباره ي روند جمع آوري و چاپ اين مجموعه پرداخت.
به گفته ي وي: كتاب خاتم سليماني، گزيده ي اشعار شاعران فارسي زبان را با موضوع ستايش مجاهدت ها و شهادت حاج قاسم سليماني و ياران شهيد ايشان در برمي گيرد. در انتخاب و تاليف اين مجموعه، صدها شعر از شاعران فارسي زبان ايران، افغانستان و پاكستان كه در روزهاي حيات و عمدتا پس از شهادت حاج قاسم سليماني سروده شده، جمع آوري و به انتخاب خانم ها معصومه مرادي و مرضيه ي مرادي (دانشجويان دكتري بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز) گردآوري شده و با نظارت و مقدمه اي از دكتر محمد مرادي ازسوي انتشارات رخشيد منتشر شده است.
وي افزود: اين مجموعه ۲۰۰ شعر را از ۱۵۰ شاعر شناخته شده و جوان انقلاب اسلامي در برگرفته كه از نام هاي شناخته شده ي اين كتاب مي توان به عليرضا قزوه، حسين اسرافيلي، غلامرضا كافي، افشين علا، محمدمهدي سيار، ميلاد عرفان پور، رضا اسماعيلي، محمدحسين انصاري نژاد، قاسم كاكايي، پروانه نجاتي و .... اشاره كرد.
سخنران بعدي اين مراسم، دكتر موسي عربي معاون دانشجويي فرهنگي دانشكده ادبيات و علوم انساني و از گردآورندگان مجموعه ادبي سليمان السماء بود.
وي در ابتدا به نقش شعرا و ادبا در طول تاريخ اسلام و تاثير آن در رويارويي جبهه ي حق عليه كفر اشاره كرد و بر ضرورت حمايت از جنبش هاي ادبي جهان اسلام و محور مقاومت تاكيد ورزيد.
دكتر عربي در توضيح گرداوري و چاپ مجموعه ادبي سليمان السماء كه حاوي اشعار و قطعات ادبي شاعران وادباي جهان عرب است، گفت: بعد از شهادت حاج قاسم سليماني با شناختي كه از ظرفيت هاي جهان عرب به ويژه كشورهاي محور مقاومت داشتيم، با ارتباط با شعرا و ادباي اين كشورها و تشكيل كمپيني در فضاي مجازي، از شعرايي كه در وصف و مدح و رثاي شهيد حاج قاسم سليماني و شهيد ابومهدي المهندس دعوت به همكاري نموديم.
عضوهيأت علمي بخش زبان و ادبيات عرب دانشگاه شيراز اظهار داشت: بعد از دريافت اين اشعار، با تشكيل تيمي از دانشجويان دكتري بخش زبان و ادبيات عربي دانشگاه شيراز خانم ها اشراق پور، قياسي و جعفري، آثار دريافتي ازمنظر شكلي و محتوايي تحليل و بررسي شد و با حمايت بنياد حفظ آثار و نشر ارزشه اي دفاع مقدس استان فارس، اين مجموعه كمتر از دو ماه بعد از شهادت شهيد حاج قاسم سليماني به چاپ رسيد.
دكتر عربي با اظهار اينكه اين مجموعه نزديك به 100 قطعه ي ادبي دارد كه به بخش هاي شعر كلاسيك، آزاد و اشعاري با لهجه و چند دلنوشته تقسيم مي شود، گفت: اشعار دريافتي از كشورهاي لبنان، يمن، سوريه، عراق ، الجزائر است و البته اشعار عربي چندتن از شاعران ايراني هم در اين مجموعه وجود دارد.
در اين مراسم دو تن از اعضاي هيأت علمي دانشگاه شيراز: دكتر سيدفضل الله ميرقادري و دكتر غلامرضا كافي نيز به خواندن اشعاري به عربي و فارسي، در مدح و وصف شهيد سليماني پرداختند.
گفتني ست اين برنامه كه در مجموعه ي فرهنگي حكمت دانشگاه برگزار و به صورت زنده پخش شد، ميزبان مخاطباني از كشورهاي عربي نيز بود.

تاریخ: ۰۹:۴۹ - ۲۲/۱۰/۱۳۹۹   بازدید: ۱۶