چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶
عرض تبريك خجسته ميلاد حضرت امام علي النقي الهادي (ع)

پانزدهم ذيحجه، سالروز ولادت پر نور ناخداي كشتي هدايت، حضرت امام علي النقي الهادي (ع) را تبريك و شادباش عرض مي نماييم

ميلاد فرخنده
امام هادي عليه‌السلام سحرگاه روز پانزدهم ذيحجه قدم به عرصه ي گيتي نهاد تا وجود تابناكش روشنايي‌بخش تاريكي‌هاي جهل و بي‌ايماني شود. نوزادي در آينده‌اي نه چندان دور مايه ي سربلندي و افتخار اسلام شد. امام دهم ادامه دهنده ي رسالت خطير امامان ماقبل خويش بود.
محل ولادت
دهمين ثمره ي باغ ولايت و دوازدهمين نهال عصمت و طهارت و نخستين فرزند پيشواي نهم در يكي از محلات مدينه، شهر نوراني پيامبر بزرگوار اسلام، در محلي به نام صريا ديده به جهان گشود.
نام و القاب حضرت
در چنين روزي هنگامي كه خورشيد اشعه ي تابناك خود را بر روي زمين مي‌گسترد، ماه نورافشان امامت و مولود مسعود خاندان ولايت، امام هادي عليه‌السلام ديده به جهان گشود. پدر بزرگوارش او را به زيباترين نامي كه در خاندان رسالت سابقه داشت ناميد و نام علي بر وي نهاد. بعضي از القاب مبارك حضرت (ع)، هادي، ناصح، عالم، فقيه، امين، عسكري، دليل، فتّاح، نقي و مرتضي است؛ چنان كه امروز بيشتر شيعيان و دوستداران اهل بيت عليهم‌السلام حضرت را با لقب مشهور هادي مي‌شناسند.
مادر حضرت هادي (ع)
حضرت هادي (ع) فرزند اوّل حضرت جواد (ع) است. مادر عزيز و مهربانش، سَمانه نام داشت و از شاهزادگان رومي بود كه به اسارت لشكر مسلمانان درآمد و به عنوان ام ولد آزاد شد و افتخار همسري امام نهم را پيدا كرد. وي در نهايت فداكاري و دلسوزي و از بانوان صالح و درستكار و پاكدامن روزگار بود و از پشتيبانان سرسخت امامت و خلافت الهي و نسبت به مقام ولايت آشنا و آگاه بود.
دانش امام هادي عليه‌السلام
حضرت هادي (ع) فرزند درياي دانش و معرفت و ميوه ي درخت امامت و ولايت، و همچون پدران خويش از فضل و دانش سرشار بهره‌مند بود. آن حضرت هفت سال و اندي تحت تربيت الهي و معنويِ پدر زندگي كرد و بعد از وفات پدر از درخشان‌ترين و برجسته‌ترين چهره‌هاي علمي اسلام بود و مشكلات فقهي و علمي جهان اسلام را با دانش و بينش خود حل و فصل مي‌فرمود.
سيماي حضرت هادي (ع)
حضرت امام هادي عليه‌السلام علاوه بر روشنايي ضمير، چهره‌اي درخشان و دوست داشتني داشت. آنان كه امام را ديده‌اند، نقل كرده‌اند كه آن گرامي قامتي متوسط، چهره‌اي سپيدِ آميخته به سرخي، چشم‌هايي درشت، ابروهايي گشاده و سيمايي شاداب و دلگشا داشت؛ به طوري كه هر كه غمگين بود و به ايشان نظاره مي‌كرد، اندوهش را از ياد مي‌برد.
تسلّط بر زبان‌هاي گوناگون
از آنجا كه دانش خاندان رسالت از منبع وحي و الهام سرچشمه مي‌گيرد، توانايي‌هايي در وجود امامان و اولياي الهي نهفته است كه در انسان‌هاي معمولي نيست؛ زيرا آنان در مكتب وحي الهي پرورش پيدا مي‌كنند و براي هدايت جامعه ي انساني آماده مي‌شوند. امام هادي (ع)، دهمين امام شيعيان، از همان دوران كودكي از دانش الهي برخوردار بود. گاهي در محيط‌هاي عربي با يك ترك با زبان تركي گفت‌وگو مي‌كرد و ديگر هنگام با علي ابن مهزيار اهوازي چنان به فارسي صحبت مي‌فرمود كه گويي از فارسي زبانان است.
نشانه‌اي از نفوذ در دل‌ها
با وجود آن همه مخالفت و مبارزه ي پنهان و آشكاري كه خليفه ي معاصر، متوكّل، در برابر نفوذ و محبوبيّت امام هادي عليه‌السلام به كار مي‌برد و هميشه در صددِ خاموش ساختن اين مشعل فروزان الهي بود، محبوبيت امام روز به روز گسترده‌تر مي‌شد؛ تا حدي كه اشعه ي تابناك آن تا اندرون حرمسراي خليفه نيز نفوذ كرده بود. نقل شده است كه مادر خليفه اعتقاد استوار و بي‌ريايي نسبت به امام هادي عليه‌السلام داشت و او را انسان شريف و شايسته‌اي مي‌دانست و در عرض حاجت به پروردگار متعال، امام را وسيله و شفيع خود قرار مي‌داد.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۱۵/۰۶/۱۳۹۶   بازدید: ۱۲۴