چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶
گراميداشت سالروز تشكيل بسيج مستضعفان

پنجم آذر ماه، سالروز تشكيل بسيج مستضعفان به فرمان امام خميني (ره) و روز بسيج را گرامي مي‌داريم

اشاره
هفته‏ي بسيج، بزرگداشت جانفشاني‏هايي است كه براي سربلندي اين سرزمين انجام گرفته است. گمان غلطي است اگر بسيج را نتيجه‏ي جنگ تحميلي يا انقلاب اسلامي بدانيم. بسيج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است كه با ظهور اسلام تولد يافته و در ملّت‏هاي مسلمان رشد كرده است. هوشمندي حضرت امام خميني (ره) و عدالت‏خواهي ميليون‏ها انسان باايمان، تنها، تبلور دوباره‏ي بسيج در عصر حاضر بود.
تفكر بسيج، روحي در كالبد نظام
در هر مجموعه‏ي منظم و هدفمند، افزون بر پيشرفت اجزا، هماهنگي و همگرايي ميان آنان نيز ضروري است تا خواسته‏هاي مجموعه تحقق يابد. فراگير شدن تفكر بسيجي كه همان اخلاص، ايمان به هدف، بالندگي و رشدآفريني است، در ذهن همه‏ي افراد جامعه، حركتي همسو را به دنبال دارد. فعاليت‏هاي اقتصادي، پيشرفت‏هاي نظامي، دستاوردهاي علمي و ...، هر كدام بخشي از بدنه‏ي جامعه را ترميم مي‏كنند؛ ولي روح حاكم بر تمام بخش‏ها، تفكر بسيجي است. تفكر بسيج، ارتباط ناگسستني ميان اجزاي نظام اسلامي را رقم مي‏زند؛ زيرا يكپارچگي اعضاي گوناگون جامعه، ناشي از يگانگي افكار آن‏هاست.
بسيج عمومي
خودمحوري‏ها، كج‏روي‏ها و ترجيح خواسته‏هاي شخصي يا گروهي بر نياز جامعه، آسيب جبران‏ناپذيري بر بدنه‏ي اجتماع وارد مي‏آورد. نظام اسلامي با برخورد قاطع، از فردگرايي جلوگيري مي‏كند تا مبادا سليقه‏هاي فردي و حزبي بر صلاح ملّت ترجيح داده شود.
در پرتو اين تفكر، بسيج خود را حزبي سياسي يا گروهي نظامي يا اقتصادي نمي‏داند. بسيج، نتيجه‏ي فهم همگاني مردم از نيكي‏هاست كه يكايك آن‏ها نقش حساسي در اجراي آن بر عهده دارند. هر كس با توانايي‏هاي خود، نيرويي از بسيج است كه براي رساندن مملكت به جايگاه حقيقي و آرماني‏اش تلاش مي‏كند.
امنيت، ارمغان بسيج
مخالفت دشمنان با تحقق انديشه‏هاي اسلامي، برپايي حكومت عدل را با مشكلات فراواني روبه‏رو مي‏كند؛ شيطنت‏ها و مزاحمت‏هايي كه سلامت جامعه را به خطر مي‏اندازد. نخستين گام براي گسترش مباني ديني در كشور، ايجاد بستر مناسب و امنيت است. آرامش رواني و آسايش خاطر، عرصه را براي حاكميت خدا و قانون او فراهم مي‏آورد.
يكي از حياتي‏ترين وظايف بسيج، حفظ امنيت كشور است. شركت پر شور در جنگ تحميلي، نمونه‏ي برجسته‏اي از حضور موفق بسيج در صحنه‏ي امنيت ملّي بوده است. اكنون نيز نيروهاي بسيجي با گذراندن دوره‏هاي گوناگون نظامي، خود را در برابر تهاجم دشمنان خارجي و توطئه‏هاي داخلي آماده مي‏سازند.
وحدت عقيده و عمل
اهداف والاي بسيج، تنها با حضور جسماني در صحنه محقق نمي‏شود. اين وجود بينش است كه عمل انسان را كامل مي‏كند. آنگاه كه دل‏ها و بينش‏ها پراكنده باشند، تنها مُشتي اجساد بي‏فايده‏اند كه دور هم گرد آمده‏اند. هر حضور موفقي، وحدت عقيده و عمل را مي‏طلبد.
وحدت در بسيج، وحدتي همه جانبه است. در تفكر بسيج، دوگانگيِ عقيده و عمل، منافق‏ساز مي‏باشد. انساني كه از اعتقاد تهي بوده و فرمانبردار چشم و گوش بسته است، بسيار كمتر از انساني كارآيي دارد كه آگاهانه اقدام مي‏كند. بسيج، تجلّي‏گاه حقيقي ايده و عمل است.
استقامت و بسيج
پايداري در راه حق و تحمّل رنج‏هاي اين راه پُر حادثه، از ويژگي‏هاي ضروري براي رسيدن به ارزش‏هاي الهي است. هدف مقدس، انسان را در مسير رسيدن به آن مقاوم مي‏كند. بسيج با بينش عميق خود، انگيزه‏ي لازم را براي تلاش تا پاي جان در افراد ايجاد مي‏كند. راستي گفتار، درستي عمل و اخلاص قلبي بسيجيان، زماني مُهر تأييد مي‏خورد كه بردبار باشند و قدمي به عقب برندارند. بي‏شك، هيچ عامل ديگري همچون استقامت نمي‏تواند اهل حق را در رويارويي با باطل پيروز گرداند.
امر به معروف و نهي از منكر در نگاه بسيج
هر حكمي از احكام اسلامي، اهميتي دارد كه بي‏توجهي به آن، اجراي احكام ديگر را نيز با مشكل روبه‏رو مي‏سازد. در اين ميان، بي‏توجهي به احكامي كه جنبه‏ي اجتماعي دارند، بيش از احكام ديگر، نابساماني پديد مي‏آورد. اسلام، روش جلوگيري از نابساماني‏هاي اجتماعي را امر به معروف و نهي از منكر مي‏داند. قرآن كريم و احاديث معصومان (ع) به صراحت بر اين فريضه‏ي الهي تأكيد مي‏كنند و فراموشي آن را آفتي مي‏دانند كه سلامت دين و دنيا را به خطر مي‏اندازد و جامعه را به فساد مي‏كشاند.
يكي از وظايف مهم و دقيق بسيج، امر به معروف و نهي از منكر است. بسيج به عنوان نيرويي مردمي، وظيفه دارد با هر گونه فساد و انحراف اجتماعي برخورد كند. انجام چنين وظيفه‏ي حساسي، نيازمند تربيت نيروهاي باتجربه و كارآزموده است كه شيوه‏هاي برخورد درست با متخلفان را بشناسند و با شرايط و موقعيت‏هاي امر به معروف و نهي از منكر نيز آشنا باشند. امروزه، پايگاه‏هاي بسيج در سراسر كشور، برنامه‏ي منظم و گسترده‏اي را براي آموزش چنين افرادي پيش رو دارند.
واكنش‏هاي اضطراري
حوادث پيش‏بيني نشده مانند زلزله، سيل و توفان، هر ساله انسان‏هاي فراواني را به كام مرگ مي‏كشاند. گرچه اقدام براي پيشگيري، نخستين گام براي كاهش خسارت‏هاي ناشي از اين حوادث است؛ ولي به امدادرساني پس از وقوع اين پديده‏ها نيز نبايد بي‏توجهي كرد.
تجربه‏هاي تلخ گذشته كه به از دست دادن هم ميهنانمان در حوادث گوناگون به ويژه زلزله انجاميد، زمينه‏ي حركت مؤثر نيروهاي بسيج در سراسر كشور شد. آنان با آموزش شيوه‏هاي امداد و نجات و روش‏هاي پيشگيري و كاهش خسارت، آمادگي مردم را در برابر اين حوادث، افزايش مي‏دهند. هم اكنون ايران، يكي از سريع‏ترين كشورهاي جهان در امدادرساني به مناطق حادثه ديده است؛ زيرا نيروهاي آگاه و هوشيار بسيج، در اين برنامه نيز همچون فعاليت‏هاي ديگر خود، موفق عمل كرده‏اند.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۰۵/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۱۳