یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۹
ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها و روز زن مبارك باد

طلوع گل محمدي
اين جا مكه مكرمه است.. و امروز جمعه.. 20 جمادي الثاني..از سال هشتم قبل از هجرت. شب در سحرگاهان پنهان شد.. و فجر صادق به سوي كرانه روزي زيبا روانه گشت.خانه نبوت در اين روز فرخنده كه روز آدينه و عيد است و روز شادي منتظرمهمان است.. آن هم چه مهماني! محمد و خديجه هر دو، لحظه شماري مي كنند كه باردرخت نبوت را برگيرند. ناگهان گل هاي وجود شكوفا شده به عطر افشاني مي پردازند. نسيم مي وزد.. پرندگان هوا نغمه سرايي مي كنند.. فرشتگان سپاسگزارانه سر به سجده مي افكنند. در آن روز فرخنده و زيبا، همراه با هلهله ملائك، پرفروغ ترين شعاع نور محمد،طلوع مي كند. و.. زهرا به دنيا به مي آيد..
صفات آسماني ريحانه النبي صلي الله عليه و آله
ارزش انسان ها مسلماً يكسان نيست، بعضي از مقربترين فرشتگان الهي برترند، و بعضي از درنده ترين حيوانات پائين تر، و آنچه به اين انسان ارزش مي دهد بر اساس معرفي قرآن و اسلام همان «علم و ايمان و تقوي و ملكات فاضله انساني است.» با توجه به اين معيارها بانوي اسلام فاطمه زهرا (س) برترين زنان جهان - در لسان پيامبر(ص) - معرفي شده است. در روايات فراواني كه در منابع معروف اهل سنت آمده تصريح شده است كه فاطمه زهرا(س) افضل زنان جهان بود، آن سخني است كه پيغمبر اكرم (ص) آنرا به تعبيرات مختلف بيان فرموده است. در يك جا مي فرمايد: «ان افضل نساء اهل الجنة خديجة بنت خويلد و فاطمة بن محمد(ص) و مريم بنت عمران و آسية بنت مزاحم؛ برترين زنان بهشت خديجه دختر خويلد، و فاطمه دختر محمد(ص) و مريم دختر عمران، و آسيه دختر مزاحم(همسر فرعون) است.»
حضرت فاطمه سلام الله عليها در آينه قرآن و احاديث
كوثر يك معناي جامع و وسيع دارد و آن «خير كثير و فراوان» است و مصاديق آن زياد است. اما بسياري از بزرگان علماي شيعه و اهل سنّت، يكي از روشن ترين مصاديق آن را وجود مبارك فاطمه زهرا عليهاالسلام دانسته اند. در شأن نزول سوره كوثر آمده است: مشركان پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم را متّهم كردند كه فاقد نسل است. قرآن ضمن نفي سخن آنها، مي گويد: «ما به تو كوثر داديم.» از اين تعبير استفاده مي شود كه اين خير كثير همان فاطمه زهرا عليهاالسلام است. نسل و ذريّه پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم به وسيله همين دختر گرامي در جهان انتشار يافت؛ نسلي كه علاوه بر اينكه فرزندان جسماني پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم بودند، آيين و ارزش هاي اسلام را حفظ كردند. مفسّران يادآور شده اند: اينكه اين سوره خبر مي دهد كه پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم بي فرزند نخواهد بود و نسل و دودمان او فراوان در جهان وجود خواهد داشت، يكي از جهت هاي اعجاز قرآن محسوب مي شود.
سيره و آموزه هاي رفتاري فاطمه زهرا سلام الله عليها
از خصوصيات اسوه هاي الهي اين است كه همواره از ساير افراد بشر در مراتب كمال انساني پيشقدم هستند و اين تقدّم به صورتي است كه بشر هرچه در ابعاد مختلف رشد كند، بازهم نمي تواند بي نياز از آنان باشد. ما انسان ها هرچه سعي و تلاش كنيم، به افق فضائل آنان نمي رسيم و نمي توانيم در حدود آنان و مانند آنها عمل كنيم، ولي بايد در محدوده توان و استعداد خود در مسير آنان حركت نماييم. اين كه مي گوييم فاطمه عليهاالسلام يا ساير حضرات معصومان عليهم السلام الگوي همگانند، بدان معنا نيست كه بايد فاطمه عليهاالسلام يا علي عليه السلام شد، بلكه مقصود «فاطمه وار بودن و فاطمه گونه زيستن» است...در سخني از صادق آل محمّد عليه السلام آمده است: به خدا سوگند! من شما و روح هاي تان و بوي خوش تان را دوست مي دارم. ما را در اين جهت با پرهيزكاري و تلاش خود ياري كنيد. هرگز به ولايت ما نمي رسيد جز با كوشش و تقوا. و كسي كه ديگري را به عنوان «امام» و «اسوه» برگزيده است، بايد عملش مطابق با عمل او باشد.
بانوي آفتاب در كلام ديگران
تمام ابعادي كه براي زن متصوّر است و براي يك انسان متصوّر است، در فاطمه زهرا عليهاالسلام جلوه كرده و بوده است. يك زن معمولي نبوده است؛ يك زن روحاني، يك زن ملكوتي، يك انسان به تمام معنا انسان (بوده) تمام نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن، تمام حقيقت انسان (است). او زن معمولي نيست او موجودي ملكوتي است كه در عالم به صورت انسان ظاهر شده است... تمام هويّت هاي كمالي كه در انسان متصوّر است و در زن تصوّر دارد، تمام در اين زن است... زني كه تمام خاصّه هاي انبيا در اوست؛ زني كه اگر مرد بود، نبيّ بود؛ زني كه اگر مرد بود به جاي رسول اللّه بود... انساني است به تمام معني انسان، زني است به تمام معني زن. صديقه طاهره... از مرتبه طبيعت شروع كرده است (و) حركت كرده است؛ حركت معنوي با قدرت الهي، با دست غيبي. با تربيت رسول الله صلي الله عليه و آله وسلم مراحل را طي كرده است تا رسيده است به مرتبه اي كه دست همه از او كوتاه است.

منبع/نویسنده:
پایگاه اطلاع رسانی حوزه