چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶
عرض تبريك سالروز ازدواج رسول اكرم (ص) با حضرت خديجه (س)

دهم ربيع‏الاول، سالروز ازدواج فرخنده‏ي رسول اكرم (ص) با حضرت خديجه (س) مبارك باد

دهم ربيع‌الاول (۲۷ سال قبل از هجرت) شهر مكه غرق در جشن و سرور بود؛ زيرا مراسم عروسي جواني از بني‌هاشم است كه شهرت و امانتداري او سراسر جزيره‏العرب را فرا گرفته بود. مهدي پيشوايي در كتاب تاريخ اسلام درباره‏ي نحوه‏ي آشنايي پيامبر اكرم (ص) با حضرت خديجه (س) و مراسم ازدواج آن‌ها اين چنين مي‌نويسد:
* چگونه خديجه (س) شيفته‏ي محمد (ص) شد
خديجه دختر خويلد زني تجارت‏پيشه، باشرافت و ثروتمند بود؛ افرادي را براي بازرگاني مي‏گماشت و سرمايه‌اي را براي تجارت در اختيارشان قرار مي‏داد و مزدي به آنان مي‏پرداخت، وقتي محمد (ص) به بيست و پنج سالگي رسيد،‌ ابوطالب به او گفت: من تهيدست شده‌ام و روزگار سخت شده است، اكنون كارواني از قريش رهسپار شام مي‌شود، كاش تو هم نزد خديجه كه مرداني را براي تجارت مي‏فرستد، مي‌رفتي و كار تجارت او را به عهده مي‌گرفتي.
از سوي ديگر، خديجه از راستگويي، امانتداري و اخلاق پسنديده‏ي محمد (ص) آگاهي يافت و در پي او فرستاد كه اگر كار تجارت مرا عهده‌دار شوي، بيش از ديگران به تو مي‌پردازم و غلام خويش ميسره را نيز براي دستياريت مي‌فرستم. حضرت محمد (ص) اين پيشنهاد را پذيرفت و همراه ميسره رهسپار شام شد؛ در اين سفر بيش از سفرهاي گذشته سود عايدشان گرديد.
ميسره در اين سفر از حضرت محمد (ص) كراماتي مشاهده كرد كه او را به حيرت انداخت. در اين سفر راهب از پيامبري او در آينده بشارت داد. همچنين ميسره محمد را ديد كه بر سر تجارت،‌ با شخصي اختلاف پيدا كرد؛ آن مرد گفت: به لات و عزي سوگند ياد كن تا سخنت را بپذيرم، او پاسخ داد: در عمرم هرگز به لات و عزي سوگند ياد نكرده‌ام؛ ميسره در بازگشت از سفر،‌ از كرامات محمد (ص) آنچه را مشاهده نموده بود، براي خديجه بازگو كرد.
خديجه بانويي خردمند، دورانديش و شرافتمند و از نظر نسب از زنان قريش برتر بود؛ او در اثر امتيازات اخلاقي و اجتماعي متعددي كه داشت، در زمان جاهليت،‌ طاهره و سيده‏ي قريش ناميده مي‏شد؛ بنابر مشهور، او قبلاً دو بار ازدواج كرده و همسرانش درگذشته بودند، بزرگان قريش همه علاقه‌مند به ازدواج با او بودند، مردان نامداري همچون عقبه بن ابي‌معيط، ابوجهل و ابوسفيان از او خواستگاري نموده بودند و او موافقت نكرده بود.
از سوي ديگر، خديجه با محمد (ص) خويشاوند بود و نسب هر دو در قصي به هم مي‌رسيد؛ او اطلاعاتي از آينده‏ي درخشان محمد (ص) داشت و علاقه‌مند به ازدواج با او بود.
خديجه به محمد (ص) پيشنهاد ازدواج داد و محمد (ص) با موافقت عموهايش، اين پيشنهاد را پذيرفت و در يك جمع خانوادگي ازدواج انجام گرفت. بنابر قول مشهور، در اين هنگام خديجه ۴۰ سال و حضرت محمد (ص) ۲۵ سال داشت.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۰۱/۱۰/۱۳۹۴   بازدید: ۳۹۸