چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶
عرض تبريك عيد سعيد مبعث

عيد سعيد مبعث، روز برانگيخته شدن بهترين خلق عالم به مقام عالي نبوت و خاتميت تبريك و تهنيت باد

ميلاد ارزش‏ها
روز مبعث، روز ميلاد ارزش‏هاست؛ ارزش‏هايي كه زنده به گور مي‏شد و اصالت‏هايي كه در بستر احتضار رو به خاموشي مي‏رفت. در آن روز، بذر عشق و مهر ورزيدن و مهربان زيستن در دشت تفتيده‏ي دل‏ها پاشيده شد و هزاران هزار گل عاطفه از آن روييد. لبخند بر لب‏ها نشست‏. دست گرم نوازش بر سر يتيمان كشيده شد. شمشيرهاي خشونت زنگار گرفت و سفره‏ي محبت آغوش گشود. نوع‌دوستي بنياد يافت و كينه‏توزي جان باخت. از چشمه‏ي چشم‏ها مهر جوشيد و در درياي سينه‏ها عشق خروشيد. زندگي زيبا و بودن تماشايي شد.
منجي بزرگ بشر
از طلوع خورشيد اسلام و انقلابِ عظيم پيامبر آن، حضرت محمد (ص)، هزار و چهار صد و اندي سال مي‏گذرد. از آن زمان تاكنون، تاريخِ جهان پي‏ در پي ورق خورده است. ‏رويدادهاي گوناگون و دگرگوني‏هاي حيرت‏انگيز، چهره‏اي تازه به آن بخشيده است؛ آن‏چنان كه شيوه‏ي هميشگي گذشت زمان است، نوها به كهنگي گراييده و كهنه‏ها به اعماق فراموشي ذهن‏هاي تاريخ پيوسته است. امّا اين حقيقت كه محمد (ص) نجات دهنده‏ي بزرگ بشر بود و آيينش، آيين زندگي، هر زمان از زمان ديگر روشن‏تر مي‏درخشد؛ زيرا او جاودانه‏ترين تمدن‏ها را بنيان نهاد، زندگي‏سازترين فرهنگ‏ها را گُسترد و انسان‏پرورترين ارزش‏هاي اخلاقي را نهادينه كرد. درود بي‏كران خداوندي بر روان پاك او باد.
سفير خداوند
حضرت محمّد (ص)، سفير خداوند بود بر بندگان تشنه‏ي حقيقت و محبت و هدف نهايي او براي خلقت همه‏ي هستي؛ كه لولاكَ لما خَلَقْتُ الاَفْلاكَ؛ گل ‏سرسبد هستي، مايه‏ي فخر و مباهات خداوند عالم نزد ملائك و جانشين راستين او بر روي زمين. با غمزه و اشاره‏اي، نكته‏ها و رازها آموخت و به مقام استادي عالم رسيد.
نگار من كه به مكتب نرفت و خط ننوشت به غمزه مسأله‏آموز صد مدرس شد
محبوبي كه با جمال سيرت و صورت خود، همه‏ي پرده‏هاي تاريك جهل و حجاب‏هاي خودخواهي را كنار زد و در سير معراجي خود از جبرائيل، امين وحي الهي، پيشي گرفت؛ دلسوزي كه تا دم آخر، رنج‏ها و دردها را تحمل كرد تا نشان زيبايي رحمت للعالمين را از دست بخشنده‏ي خدا، دريافت كند.
آغاز وحي
فرشته‏اي از سوي خدا، مأمور شد آياتي چند به عنوان طليعه و كتاب هدايت و سعادت، براي امين قريش بخواند تا او را به كسوت نبوت مفتخر سازد. آن فرشته جبرئيل و آن روز، روز مبعث بود. در آن روز فرشته‏اي با لوحي فرود آمد و آن‏ را در برابر او گرفت و به او گفت: بخوان. او عرضه داشت چه بخوانم؟ فرشته‏ي وحي ندا داد كه بخوان به نام پروردگارت. ناگهان سيد بطحا آياتي را كه در حقيقت ديباچه‏ي كتاب سعادت بشر است، خواند: «به نام خداوند بخشنده‏ي مهربان. بخوان به نام پروردگارت كه آفريد. انسان را از علق آفريد. بخوان و پروردگارت كريم‏ترين كريمان است؛ همان كس كه به وسيله‏ي قلم آموخت».
خاتم پيامبران
محمد (ص) راز خلقت زمين و گل سرسبد عالم هستي است؛ اولين نور، آخرين فرستاده، برترين انسان و محبوب‏ترين خلق خداست. او عصاره‏ي همه‏ي انبياي الهي است. در وجود او خُلق آدم، نيروي نوح، طاعت يونس، وقار الياس، صبر ايوب، صداي دلكش داوود، عظمت سليمان، محبت دانيال، عصمت يحيي، كردار خليل، قول اسماعيل، صورت يوسف، شكيب موسي و زهد عيسي، تجلي يافته است، محمد (ص) پيشواي همه‏ي پيامبران است.
شريف‏ترين روز
روز بعثت رسول اكرم (ص) در سرتاسر دهر، مِنَ الأزَلِ الي الأَبد [= از ازل تا ابد]»، روزي شريف‏تر از آن نيست، براي اينكه حادثه‏اي بزرگ‏تر از اين حادثه اتفاق نيفتاده. حوادث بسيار بزرگ در دنيا اتفاق افتاده. بعثت انبياي بزرگ اولوالعزم و بسياري از حوادث بسيار بزرگ [اتفاق افتاده] لكن حادثه‏اي بزرگ‏تر از بعثت رسول اكرم (ص) ‏ديده نشده است و تصور هم ندارد كه بشود؛ زيرا كه بزرگ‏تر از رسول اكرم صلي الله‏ عليه‏ و ‏آله‏ و سلم در عالم وجود نيست؛ غير از ذات مقدس حق‏تعالي.
انگيزه‏ي بعثت، تزكيه‏ي نفوس
انگيزه‏ي بعثت اين است كه ما را از اين طغيان‏ها نجات دهد و ما تزكيه كنيم خودمان را؛ نفوس خودمان را مصفا كنيم و نفوس خودمان را از اين ظلمات نجات بدهيم. اگر اين توفيق براي همگان به دست آمد، دنيا يك نوري مي‏شود مانند نور قرآن و جلوه‏ي نور حق.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۱۸/۰۲/۱۳۹۵   بازدید: ۲۷۶