جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶
عرض تبريك ولادت با سعادت حضرت فاطمه‏ي معصومه (س) و آغاز دهه‏ي كرامت

سالروز ولادت با سعادت كريمه‏ي اهل بيت، حضرت فاطمه‏ي معصومه (س) و آغاز دهه‏ي كرامت تبريك و تهنيت باد

از ديرباز آستان قدس حضرت معصومه عليهاالسلام منشأ هزاران كرامت و عنايت الهي بوده است. قرن‏هاست كه قلب‏هاي نااميد، دل به درگاه نوراني‏اش مي‏بندند. دست‏هاي تهي، از مهر جاري‏اش سرشار مي‏شوند و انسان‏هاي بي‏پناه در جوار لطفش پناه مي‏گيرند؛ زيرا آن حضرت را عبد صالح خدا و واسطه‏ي فيض الهي مي‏دانند. سفره‏ي بيكران كرم حضرت معصومه (س) نيز همواره بر زائران حاجتمند گسترده است. بارگاه لطف و فيض سرشار آن حضرت باعث شده است كه ايشان را به وصف زيباي كريمه‏ي اهل بيت بخوانند.

نام شريف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترين لقب آن حضرت، معصومه است. پدر بزرگوارش امام هفتم شيعيان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادر مكرمه‌اش حضرت نجمه خاتون (س) است. آن بانو مادر امام هشتم نيز هست. از اين رو، حضرت معصومه (س) با حضرت رضا (ع) از يك مادر هستند.
ولادت آن حضرت در روز اوّل ذيقعده سال ١٧٣ هجرى قمرى در مدينه‏ي منوره واقع شده است. ديرى نپاييد كه در همان سنين كودكى با مصيبت شهادت پدر گرامى خود در حبس هارون در شهر بغداد مواجه شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربيت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (ع) قرار گرفت.
در سال ٢٠٠ هجرى قمرى در پى اصرار و تهديد مأمون عباسى سفر تبعيدگونه‏ي حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اينكه كسى از بستگان و اهل بيت خود را همراه ببرند راهى خراسان شدند.
يك سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق ديدار برادر و اداي رسالت زينبي و پيام ولايت به همراه عده‌اى از برادران و برادرزادگان به سوي خراسان حركت كرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى‌شد. اينجا بود كه آن حضرت نيز همچون عمّه‏ي بزرگوارشان حضرت زينب (س) پيام مظلوميت و غربت برادر گراميشان را به مردم مؤمن و مسلمان مى‌رساندند و مخالفت خود و اهل‌بيت (ع) را با حكومت حيله‌گر بنى‌عباس اظهار مى‌كرد. بدين جهت تا كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد، عده‌اى از مخالفان اهل‌بيت كه از پشتيبانى مأموران حكومت برخوردار بودند، سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند؛ در نتيجه تقريباً همه‏ي مردان كاروان به شهادت رسيدند؛ حتى بنابر نقلى حضرت معصومه (س) را نيز مسموم كردند.
به هر حال، يا بر اثر اندوه و غم زياد از اين ماتم و يا بر اثر مسموميت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س) بيمار شدند و چون ديگر امكان ادامه‏ي راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را نمود. پرسيد: از اين شهر ساوه تا قم چند فرسنگ است؟ آن چه بود جواب دادند، فرمود: مرا به شهر قم ببريد، زيرا از پدرم شنيدم كه مى‌فرمود: شهر قم مركز شيعيان ما است. بزرگان شهر قم وقتى از اين خبر مسرت‌بخش مطلع شدند، به استقبال آن حضرت شتافتند و در حالى كه موسى بن خزرج، بزرگ خاندان اشعرى زمام ناقه‏ي آن حضرت را به دوش مى‌كشيد و عده‏ي فراوانى از مردم پياده و سواره گرداگرد كجاوه‏ي حضرت در حركت بودند، حدوداً در روز ٢٣ ربيع‌الاول سال ٢٠١ هجرى قمرى حضرت وارد شهر مقدس قم شدند. سپس در محلى كه امروز ميدان مير ناميده مى‌شود شتر آن حضرت در جلو در منزل موسى بن خزرج زانو زد و افتخار ميزبانى حضرت نصيب او شد.
آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در اين شهر زندگى كرد و در اين مدت مشغول عبادت و راز و نياز با پروردگار متعال بود.
محل عبادت آن حضرت در مدرسه‏ي ستيه به نام بيت‌النور هم‌اكنون محل زيارت ارادتمندان آن حضرت است.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۱۳/۰۵/۱۳۹۵   بازدید: ۲۷۴