31 شهريور ماه، سالروز آغاز دفاع مقدس و ياد و خاطرهي شهيدان والامقام هشت سال مقاومت آسماني را گرامي ميداريم
مقام معظم رهبري:
هفتهي دفاع مقدس، يادآور حادثهاي عظيم و به بار نشستن نتايجي عظيمتر در سير انقلاب ملّت ماست و هيچگاه از ذهن ملّت محو نخواهد شد.
جبههي كفر و اسلام
هشت سال دفاع و مقاومت خستگيناپذير نظام اسلامي در برابر رژيم بعث، از بزرگترين حوادث تاريخي است كه هرگز فراموش نخواهد شد. اين جنگ، در جنگ تاريخي دو جبههي كفر و اسلام ريشه داشت. از اين رو، بايد فراتر از نگاه ملّي و منطقهاي به اهداف، ثمرات و نحوهي عملكرد دو طرف جنگ، نظر افكند. اين جنگ از حالت جنگ ميان دو كشور همسايه، به شكل جنگي بزرگ ميان انقلاب و همهي مخالفان آن، اعم از ابرقدرتهاي شرق و غرب و وابستگان آنها درآمده بود.
در 31 شهريور 1359 كه رژيم صدام، تهاجم سراسري خود را به ايران سامان داد، هرگز بر اين پندار نبود كه مردم ايران براي دفاع از مرزهاي دين و سرزمين و شرافت خود بپا خيزند و چنان حوادثي را بيافرينند كه دنيا در طول تاريخ به خود نديده است. مردم ايران در طول هشت سال دفاع مقدس، در نبردي اعتقادي، دشمن را از دستاندازي به حريم باورها و اعتقاداتشان بازداشتند و كشور را از پاره پاره شدن و انقلاب را از خطر نابودي رهانيدند.
بخشي از دستاوردهاي دفاع مقدس
الف) تبلور اسلام انقلابي
پس از پيروزي انقلاب در ايران، اسلامِ ساكن، جاي خود را به اسلام انقلابي داد. ويژگي تجديد حيات اسلامي در دورهي جديد، رهبري بود كه به دليل ژرفا، استواري، اخلاص و زلال بودن انديشه، حرف اوّل و آخر دين را بيان ميكرد و تودههاي تشنهي اسلام ناب با استفاده از انديشهي جديد، ذهن و جان خود را شستشو ميدادند و به اسلام ناب امام ميگرويدند.
با وقوع جنگ تحميلي، اسلام انقلابي از سطح به عمق ارتقا يافت و شور انقلابي، به شعور انقلابي تبديل شد و جوهرهي كفرستيزي و مقاومت كه از روح اسلام سرچشمه ميگيرد احيا گرديد. در دوران دفاع مقدس، رزمندگان اسلام با الگوگيري از سيرهي پيامبر اعظم (ص)، امامان معصوم عليهمالسلام و تأسي به عاشورا و امام حسين عليهالسلام، چهرهي حقيقي اسلام را نمايان ساختند.
ب) روحيهي بسيجي
برجستهترين، مهمترين و كاربرديترين ارزش و پيامد جنگ براي جامعه كه ميتواند بنمايه و پويايي انقلاب را حفظ كند، ضرورت وجود روحيهي بسيجي است. در دوران دفاع مقدس، اين روحيه، موجب شكست توطئههاي دشمنان براي سرنگوني نظام مقدس جمهوري اسلامي گرديد. در غير اين صورت، نظام نوپا و كم تجربهي جمهوري اسلامي در ابعاد سياسي، نظامي و ... ، نميتوانست در مقابل آمريكا، شوروي سابق و ارتجاع منطقه دوام بياورد؛ زيرا توازن قوا در جنگ تحميلي ميان ايران و عراق، به ميزان بسيار زيادي به نفع عراق بود. در چنين شرايطي، عنصر اصلي ميدان نبرد، شجاعت، فداكاري، قناعت، خودفراموشي، خداخواهي و ... بود كه خيل بسيجيان عاشق امام (رحمهالله) با روحيهي بسيجي، توانستند حامل اصلي اين ارزشها باشند و مقاصد دشمنان اسلام را از آغاز جنگ با شكست مواجه كنند.
ج) تثبيت نظام جمهوري اسلامي
به طور طبيعي هر نظام نوپاي انقلابي، مورد قهر و كينهي قدرتهاي مخالف خود قرار ميگيرد. جمهوري اسلامي به دليل ماهيت اسلامي و نفي سلطهي شرق و غرب، دشمنان بيشتري داشت كه از ابزارهاي پيچيده و ناجوانمردانهاي براي سرنگونياش استفاده ميكردند. ورود به جنگ براي هر كشور، حتي قدرتهاي بزرگ بسيار مشكلزا و در بسياري از موارد، ناممكن است؛ زيرا كنترل افكار عمومي و حفظ آنها در راستاي اهداف نظام سياسي و ادارهي اقتصاد كشور، بسيار دشوار مينمايد. به همين دليل در دوران دفاع مقدس، از آنجا كه مسألهي اصلي كشور جنگ بود، امام (ره) و مردم با تمام توان وارد صحنه شدند و همين مسأله، موجب گرديد دشمن فكر براندازي از راه نظامي را براي هميشه از ذهن خود بيرون كند. بنابراين، جنگ تحميلي افزون بر تثبيت نظام جمهوري اسلامي، نوعي از بازدارندگي را در روابط با قدرتهاي برتر به وجود آورد.
د) شكستن اُبهت ابرقدرتها و ارائهي راه جديد
دوران با شكوه هشت سال دفاع مقدس نشان داد كه ميتوان ساليان طولاني در برابر تمامي قدرتها و ابرقدرتها ايستادگي كرد.
در طول اين دوران، نظام جمهوري اسلامي نشان داد در صورت هماهنگي داخلي و اقتدار انقلابي، ميتوان خارج از نفوذ قدرتها عمل كرد. چنين عملكردي، ابهت ابرقدرتهاي شرق و غرب را شكست و در جنگي كه هر دو قدرت و وابستگان منطقهاي آنها در مورد سركوب انقلاب اسلامي اشتراك نظر داشتند، امام با حمايت مردم و حضور آنها در ميدانهاي نبرد، توانست راه جديدي فراروي كشورهاي اسلامي و جهان سوم بگشايد. بر اين اساس، به آنان فهماند كه تنها راه زندگي با عزّت و خارج شدن از ذلّت و اسارت، نه گفتن به قدرتها و اتكا به تواناييهاي خود است.