پنج شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶
گراميداشت روز دانشجو

16 آذر، روز حق‌خواهي و استبدادستيزي و روز دانشجو را گرامي مي‏داريم

دانش و دانشجو در روايات
پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه و آله و سلم مي‌فرمايد:«جوينده‏ي دانش در ميان جاهلان همانند زنده‌اي است در بين مردگان».
حضرت علي عليه‌السلام فرموده است: « ارزش هر كس به اندازه‏ي علم اوست».
امام صادق عليه‌السلام مي‌فرمايد: «هنگامي كه خداي متعال خير كسي را بخواهد، او را آگاه و فقيه در دين مي‌كند».
آن كس كه براي خدا دانش فرا گيرد و به آن عمل كند و به ديگران بياموزد، در ملكوت آسمان‌ها به بزرگي از او ياد كنند و گويند: براي خدا آموخت و براي خدا عمل كرد و براي خدا تعليم داد.
رسالت دانشجو
رسالت اصلي دانشگاه اسلامي، تربيت انسان است و هدف اساسي دانشجو، رسيدن به كمالات والاي انساني مي‏باشد. در فرع اين تربيت انساني، دانشجوي مسلمان دو وظيفه‏ي مهم ديگر بر عهده دارد: نخست اينكه كوشش كند تا به بالندگي علمي، آموزشي و پژوهشي برسد و جامعه‏ي دانشگاهي را سيراب نمايد و رسالت ديگر او هنگامي است كه وارد جامعه شده و با رويدادها و مناسبات اجتماعي و سياسي مواجه مي‏گردد. دانشجو بايد در قبال سرنوشت جامعه با كوله‌باري از تعهد و دانش، به نقادي و اصلاح بپردازد. گزاردن اين دو وظيفه، تأمين آينده‌اي آباد براي خود و جامعه است.
فرهنگ دانشجو
دانشجوي مسلمان بايد آيينه‏ي فرهنگ اسلام باشد و در پي تلاش، دقت، پيشرفت، شكوفايي، عدالت‌خواهي و نشاط؛ نه اينكه آيينه‏ي دل او زنگار بسته باشد. اين آيينه‏ي مكدر دانشجوي مسلمان نيست. فرهنگ دانشجوي ايراني، فرهنگ اسلام ناب محمّدي صلي الله عليه و آله و سلم است.
برتري دانش‌اندوزي بر مال‌اندوزي
مسأله‌اي كه از روزگاران پيش تاكنون ذهن بشر را مشغول خود كرده است، برتري علم بر ثروت يا ثروت بر علم است. عده‌اي علم را برتر از ثروت و برخي ثروت را بهتر از علم مي‌دانند. حضرت اميرالمؤمنين (ع) در اين باره به كميل مي‌فرمايد:«اي كميل، دانش بهتر از ثروت است؛ زيرا دانش از تو پاسداري مي‌كند، ولي تو از ثروت پاسداري مي‌كني؛ ثروت با بخشش و انفاق كم مي‌شود، علم با انتشار بيشتر مي‌گردد؛ و آن‌گاه كه ثروت از ميان برود، صاحبش را نيز نابود مي‌كند».
مقابله با توطئه‌هاي فرهنگي و سياسي دشمن
دشمنان اسلام پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي گمان كردند، اين نهضت، محدود به زماني كوتاه است كه مي‌توانند در مدت كوتاهي به آساني آن را سركوب كنند. از اين رو، ابتدا به جنگ داخلي و سپس به محاصره‏ي اقتصادي، جنگ تحميلي و تبليغات عليه نظام مقدس جمهوري اسلامي روي آوردند و اكنون پس از گذشت دو دهه از انقلاب، تلاش آن‌ها نقش بر آب شده است. در اين ميان، انگشت بر جامعه‏ي دانشگاهي گذاشته‌اند تا انقلاب را به بي‌راهي كشند. زهي خيال خام و گمان باطل! زيرا دانشجويان انقلابي و اسلامي، هشيارانه اين توطئه‌ها را شناسايي و با استفاده از فرهنگ غني اسلامي آن‌ها را خنثي مي‌كنند.
دانشجوي موفق
انسان در تمام فعاليت‌هاي خويش در پي هدف است و براي رسيدن به هدف تلاش و كوشش مي‌كند. رسيدن به هدف مساوي با موفقيت انسان است. دانشجوي موفق كسي است كه هدف را درست انتخاب كند و براي دستيابي به هدف خويش پشتكار و همّت داشته باشد. امام صادق (عليه‏السلام)، در اين باره مي‌فرمايد: « سه چيز انسان را از دستيابي به موفقيت باز مي‌دارد: همّت كوتاه، چاره‌انديشي كم، و رأي سست». پس براي رسيدن به اهداف بزرگ، بايد بزرگ‌انديش، تيزبين و با همّت بود.
روز دانشجو
انقلاب اسلامي ايران سرآغاز تحولي نو در عرصه‏ي دانش و دانش‌اندوزي است و روز دانشجو، نماد دانش و عينيت بخشيدن به آرمان‌هاي بلند انقلاب و روز ارج نهادن به دانشجو و نمايش قدرت علمي دانشجويان و فتح قله‌هاي بلند علم و معنويت مي‏باشد.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۱۶/۰۹/۱۳۹۵   بازدید: ۳۶۹