جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۶
عرض تسليت ايام شهادت جانگداز امير مؤمنان حضرت علي (ع)

ايام شهادت جانگداز خورشيد جهان‌افروز عدالت، مولاي متقيان و امير مؤمنان حضرت علي (ع) را تسليت و تعزيت عرض مي‏نماييم

تحيّر بشريت در برابر علي عليه‌السلام

علي كيست؟!
به راستي او كيست كه همگان محو كمالات و صفات اويند؟ او كيست كه بعضي در مقام تمجيد او از حد فراتر رفته و او را خدا خطاب كرده‌اند و برخي ديگر در مقام دشمني در برابر ايشان برخاستند. او كيست كه دشمن مكارش - عمر و عاص- در مقام تمجيد او مي‌گويد: علي در بين مردم مانند طلا در بين خاكستر بي‌ارزش است.
علي كيست؟!
آيا انساني را سراغ داريد كه در روز، مانند شير به دنبال رزق حلال و رسيدگي به امور معاش مسلمين باشد و در شب از خوف خدا در حال جان دادن باشد؛ به راستي علي عليه‌السلام نوري است كه در بطن انسانيت و اين زمين خاكي نمي‌گنجد و اين بدن گنجايش نور الهي او را ندارد. «لو انزلنا هذا القرآن علي جبل لرايته خاشعاً متصدعاً من خشيه الله» آري بدن علي عليه‌السلام در حال انفجار بود، همان‌طور كه اگر آيات الهي در دل كوه خوانده شود، كوه طاقت شنيدن آيات قرآن را ندارد.
كيست اين علي عليه‌السلام كه همگان را به ثنا و ستايش خود درآورده است. چه دوست و چه دشمن! هم دوست در عزايش گريست و هم دشمن. نقل است كه معاويه بعد از شهادت علي عليه‌السلام بر تخت پادشاهي خود بر مظلوميت علي عليه‌السلام گريست.
علي كيست؟!
علي عليه‌السلام كسي است كه در اوج قدرت فرمانروايي، خود را با نان جو و نمك سير مي‌كرد.
او كسي است كه حكمران خود را (عثمان بن حنيف) به دليل شركت در مجلس اغنيا مواخذه مي‌كند.
آري، علي عليه‌السلام عمل به تظاهر نمي‌كرد؛ بلكه وجودش با حق اتصال و پيوند خاصي داشت.
همچو او كيست كه در جنگ‌ها بازوان پيغمبر (ص) باشد و جبرئيل در خطاب به او بگويد: "لا فتي الا علي لا سيف الا ذوالفقار"
شجاعتش بس وصف‌ناپذير است، زره او پشت نداشت و در جواب اين عمل مي‌گفت كه هيچ‌گاه پشت به دشمن نمي‌كنم تا دشمن بتواند بر من از پشت غلبه كند.
آري كيست مانند او، كه هدف از شمشير زدنش فقط رضاي حق باشد و براي اينكه كارهايش در جهت حق اعتلا يابد، عمر بن عبدود را به علّت خشم خود نمي‌كشد و صبر مي‌كند تا خشمش فرو نشيند و بعد او را به هلاكت مي‌رساند؛ آري «از علي آموز اخلاص عمل».
علي كيست؟!
او كسي است كه شب‌ها، هنگام تاريكي قدم در كوچه‌هاي پر فتنه و خيانت كوفه مي‌گذاشت تا مبادا يتيم و مستضعفي گرسنه بخوابد و چيزي براي خوردن نداشته باشد و عمل را آنقدر پنهاني انجام مي‌داد كه مردم كوفه تازه پس از شهادت آن حضرت، فهميدند چه كسي طعام را به فقيران و يتيمان مي‌رسانده است؛ در حالي كه خود به نان و نمك و كفش وصله‌دار بسنده مي‌كرد.
علي كيست؟!
او كسي است كه اگر آفريده نمي‌شد، كسي لياقت همسري زهرا (س) را نداشت. او كسي است كه فرزندي تربيت كرد تا خاندان و ياران خود را فداي حق نمايد و خود نيز به مقام "ذبيح الله" و به مقام مطمئنه رسد و سوره‏ي فجر خطابي به او باشد. (يا ايتها النفس المطمئنه)
علي كيست؟!
او كسي است كه در مكتبش شاگرداني را تربيت كرد كه تا پاي جان در راه حق استقامت ورزيدند. شاگرداني داشت همچون مالك، كميل، ميثم تمار، مقداد و ... كه هر كدام خود بحر معرفتي بودند كه هر كس را توان غوطه‌ور شدن در امواج اين درياها نيست.
علي كيست؟!
در كمال صراحت از مظلوميت خود مي‌گويد: "به من به اندازه‏ي ريگ‌هاي بيابان و كرك‌هاي بدن حيوانات ظلم شده است." آري، جز او چه كسي مي‌تواند در برابر غصب خلافت الهي كه حق اوست براي حفظ اسلام و شوكت آن سكوت اختيار كند و 25 سال خانه‌نشين شود.
آري، همچو او مظلوم كيست كه علامه اميني براي اثبات اينكه ولايت و اميري بر مسلمين، حق علي عليه‌السلام است، چهل سال زحمت بكشد و خون دل خورد؛ صدق گفتار كلام اوست كه مي‌فرمايد: "براي نوشتن الغدير ده هزار جلد كتاب خطي را مطالعه كردم و به صد هزار جلد مراجعه مكرر داشته‌ام.
و در جاي ديگري مي‌فرمايد:
"هر گاه پشت ميزي نشستم كه الغدير را بنويسم، مانند اينكه علي عليه‌السلام را كنار ميز مي‌ديدم كه مطالب را به من ديكته مي‌فرمود."
علي كيست؟!
او كسي است كه در منبر وعظ و سخنراني، سخنانش به جان نفوذ مي‌كرد و موجب روشنايي دل و جان مي‌گرديد و دليل آن شد كه سيد رضي آن را جمع‌آوري كند و لقب "نهج‌البلاغه" به آن دهد و ديگران آن را " اخ‌القرآن" ( برادر قرآن) نامند.
آري، واقعاً علي عليه‌السلام را نتوان شناخت كه اگر علي (ع) را كس بشناسد، انسان كامل را شناخته است. كجاست آن ظرفي كه گنجايش وجود علي عليه‌السلام و ولايتش را داشته باشد، وجودي كه ولايت علي عليه‌السلام را بپذيرد و سر تعظيم در برابر ولايت او به زير آورد؟ كجايند آن‌ها كه لياقت درك حديث پيغمبر (ص) را در خطاب به علي عليه‌السلام و يارانش داشته باشند:"والذي نفسي بيده، ان هذا و شيعته هم الفائزون يوم القيامه"؛ قسم به او كه جان من در دست اوست، اين (علي) و شيعيان او رستگاران روز قيامت هستند." هر چه در وجود او فكر مي‌كنيم، بيشتر پي به عظمت او مي‌بريم.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۲۴/۰۳/۱۳۹۶   بازدید: ۶۱