شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶
عرض تبريك روز كارمند به كاركنان پر تلاش دانشگاه

چهارم شهريور ماه، روز كارمند، بر كاركنان پر تلاش و خستگي‌ناپذير دانشگاه مبارك باد

پيامبر اعظم (ص):
هيچ موهبتي بالاتر از خدمت به مردم نيست

خانواده ي دولت
كارمندان، گروه بزرگي از افراد جامعه هستند كه خانواده ي بزرگ دولت را تشكيل مي‏دهند. آنان در پي برطرف ساختن نيازهاي مردم هستند و خود را خدمتگزار آنان مي‏دانند. مردم نيز با امين دانستن ايشان، به آنان اعتماد دارند و در مسائل جاري مملكتي، از روش درست كارمندان تلاشگر پشتيباني مي‏كنند.
بازوان قدرت
كارمندان و كارگزاران دولت، بازوان قدرت آن به شمار مي‏آيند. آنان در بازدهي و ميزان توانايي دولت نقش اساسي دارند و پيشرفت جامعه در همه¬ ي ابعاد آن، مرهون كوشش اين گروه كوشا و امين است.
بالندگي علمي
كارگزاران و كارمندان هر كشور، نقشي اساسي در شكوفايي و پيشرفت آن كشور دارند. از اين رو، شايسته است آنان همگام با توسعه ي روزافزون علميِ جهان، به بالندگي و رشد علمي برسند و از ايستايي در كارهاي خويش بپرهيزند. امام علي عليه‏السلام مي‏فرمايد: «كارها با آگاهي پيش مي‏رود» و «عمل پاكيزه، هرگز بدون دانش صحيح، به دست نمي‏آيد».
اصلاح امور مردم
فعاليت كارمندان و كارگزاران در صورتي ارزش مي‏يابد و صاحبان آن زماني مي‏توانند به خود ببالند، كه براي اصلاح امور مردم و خدمت به آن‌ها تلاش كنند؛ چنان‏كه امام علي عليه‏السلام مي‏فرمايد: «كارها به وسيله ي كارمندان، راست و درست مي‏شود.» بنابراين، منظور از كارها، شايد همان قوانين و مقررات كامل اسلامي مي باشد كه انجام آن‌ها بر دوش كارگزاران و كارمندان نهاده شده است تا در راه رضايت آفريدگان گام بردارند.
امانت الهي
در اسلام منزلت‏هاي اجتماعي، امانتي الهي است كه در اختيار كارمندان و كارگزاران قرار مي‏گيرد و بايد براي برطرف ساختن محروميت‏ها از جامعه به كار گرفته شود. امام علي عليه‏السلام به يكي از كارگزاران خود چنين مي‏فرمايد: «كاري كه به عهده ي توست، وسيله ي آب و نان نيست؛ بلكه امانتي است كه بر گردنت نهاده‏اند». بنابراين، اگر كارمندان و كارگزاران نظام اسلامي با انگيزه‏هاي الهي و امانتداري و خدمت‏رساني به مردم در جايگاه خود قرار گرفته‏اند، بايد شكرگزار پروردگار باشند كه مي‏توانند خاطري را شاد كنند، غمي را بزدايند، بي‏پناهي را پناه دهند و مظلومي را ياور باشند و اين‏گونه، زمينه ي رشد و تعالي خود را فراهم سازند.
استفاده نكردن از بيت‏المال
بيت‏المال و بودجه ي مملكتي، در استقلال هر كشور نقش بسيار مؤثري ايفا مي‏كند. از سويي، كمبود بودجه نيز، زمينه ي وابستگي به كشورهاي ديگر را به وجود مي‏آورد؛ در نتيجه، به پيكر و اساس نظام ضربه وارد مي‏شود و مردم نيز به مشكلات فراوان اقتصادي دچار مي‏شوند. كارمندان در حفظ بيت‌المال و اموال عمومي و دولتي نقش مهمي دارند و شايسته است تا آنجا كه مي‏توانند، از هدر رفتن آن جلوگيري كنند و از اموالي كه در اختيارشان قرار گرفته، به درستي و در حد انجام وظايف خود بهره گيرند.
كم‏كاري
كم‏كاري، از آسيب‏هاي كارمندي به شمار مي‏آيد. سستي ورزيدن در انجام وظايف و بيهوده گذراني وقت، عملي نادرست و غيراخلاقي است. اين مسأله كه در آموزه‏هاي اسلام نيز به شدت از آن نهي شده است، وظيفه ي خدمت‌رساني كارمند را دچار مشكل مي‏سازد و موجب تباهي حقوق ديگران مي‏شود.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۰۴/۰۶/۱۳۹۶   بازدید: ۸۲