۱۳۹۶ سه شنبه ۸ فروردين

حكايت دانشمندي كه در وطن ماند و جاودانه شد

حيات درخت ريشه دار انقلاب اسلامي ايران، مرهون خون شهداست؛ شهدايي كه در عرصه جهاد فرهنگي و علمي و نظامي، به پيش مي تازند و يادآور مجاهدت هاي شهداي صدر اسلامند. The post حكايت دانشمندي كه در وطن ماند و جاودانه شد appeared first on گفتمان ما.
به گزارش گفتمان، او نخستين دانش آموخته دكتري فيزيك هسته اي در كشور است؛ متولد سومين روز از شهريورماه سال 1338 در كن و اطراف تهران؛ دانشمندي كه در مانند چنين روزي يعني در بيست و دومين روز از دي ماه و در سن پنجاه سالگي، به شهادت رسيد تا امروز، هفتمين سالگشت شهادت اين استاد فيزيك دانشگاه تهران باشد.

اين نخبه ايران و جهان، مدرك كارشناسي خود را از دانشگاه شيراز و مدرك كارشناسي ارشد و دكتراي فيزيك را با گرايش ذرات بنيادي از دانشگاه صنعتي شريف گرفت و اين در حالي بود كه براي تحصيلات تكميلي، امكان استفاده از سهميه بورس تحصيلي براي اعزام به خارج از كشور را داشت؛ اما ترجيح داد تا در خاك مقدس وطن به ادامه تحصيل بپردازد.

وي از دانشجويان نخستين دوره دكتراي فيزيك در داخل ايران بود.

و اين، پايان راه او در علم و دانش و خدمت به وطن نبود؛ چراكه او، از اولين دانشجويان پسادكترا در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي هم بود.

تخصص اصلي دكتر، در ذرات بنيادي، انرژيهاي بالا و كيهان شناسي بوده است و درس هايي مانند مكانيك كوانتومي و الكترومغناطيس، مكانيك آماري، ذرات بنيادي و نظريه ميدان هاي كوانتومي را از سال 1374 در دانشگاه تهران و برخي ديگر از دانشگاه ها تدريس مي كرد.

او در سال 1386 در جشنواره بين المللي خوارزمي و در رشته پژوهشهاي بنيادي، رتبه دوم را كسب كرد.

از جمله مسئوليت هاي اين دانشمند هسته اي مي توان به مديريت علمي او در رياست گروه فيزيك دنگاه تهران، معاونت پژوهشي پرديس علوم و البته عضويت در هيئت مميزي دانشگاه تهران اشاره كرد.

وي همچنين از حدود يك سال پيش از شهادتش، به عنوان يكي از دو نماينده ايران در پروژه سزامي (مركز تابش سينكروترون براي تحقيقات و علوم كاربردي در خاورميانه) منصوب شده بود.

او علاوه بر مجاهدت علمي و پژوهشي، در زندگي شخصي هم انسان موفقي بود. شاهد بر اين ادعا، همين جملات كوتاه و پُرمعنا از همسر صبور و سرافرازش، منصوره كرمي است: «مسعود، انساني مومن، با اعتماد به نفس و منطقي بود و در زندگي مشترك داراي روحيه گذشت بود و اما آن چيزي كه باعث شد من به سرعت دلبسته او بشوم، جميع اين ويژگيها در كنار مهرباني خاصي كه نسبت به من و متعاقبا خانواده داشت، بود. همواره از من حمايت مي كرد؛ اما در برخي بزنگاه هاي زندگي مشترك و زماني كه برخي چالشهاي طبيعي ميان من و خانواده همسرم به وجود مي آمد، ضمن ارزيابي منطقي سوء تفاهم به وجود آمده، تا جايي كه امكان داشت، ميانجي گري مي كرد و در صورت عدم موفقيت، از من تقاضا مي كرد نسبت به رنجش به وجود آمده  و آن هم براي رضاي  خدا و به حرمت بزرگتران بر كوچكتران و با يادآوري علاقه و محبتي كه ميانمان است، گذشت كنم.»

و در اين روز بود كه دكتر مسعود عليمحمدي، آسماني شد. او تا آن لحظه، خدمات بسياري به جامعه علمي ايران و جهان كرده بود كه از آن جمله مي توان به انتشار بيش از 80 مقاله علمي در معتبرترين نشريات جهان اشاره كرد.

در آن حادثه، دو فرد ديگر هم زخمي شدند و خساراتي به ساختمان هاي مجاور وارد آمد؛ چراكه بمب جاسازي شده در يك موتورسيكلت، به فاصله يك متري از در ورودي منزل استاد &– كه به يك درخت بسته شده بود -، منفجر شد.

پس از آن بود كه رهبر مجاهد انقلاب، در پيام تسليت خود از دكتر مسعود عليمحمدي با عنوان «استاد دانشمند» ياد فرمودند و شهادتش را به خاندان گرامي و همه دوستان و شاگردان و همكارانش تسليت گفتند و در ادامه يادآور شدند: «دست جنايتكاري كه اين ضايعه را آفريد، انگيزه دشمنان جمهوري اسلامي را كه ضربه زدن به حركت و جهاد علمي كشور است، افشا و برملا كرد. بي گمان همت دانشمندان و استادان و دانش پژوهان كشور، به رغم دشمن، اين انگيزه خيانت آلود را ناكام خواهد گذاشت.»

معظم له همچنين تنها چند روز پس از شهادت اين دانشمند هسته اي كشور، در منزل وي حضور بهم رساندند و با قرائت فاتحه، ياد و نام او را گرامي داشتند و فرمودند: «شهادت يعني كشته شدن در راه آرمان بلند و الهي به وسيله دشمنان اين آرمان؛ اين را به هر كسي نمي دهند؛ اين پاداش را فقط به كساني مي دهند كه مستحق باشند... به مجرد اينكه شهيد روي زمين افتاد، قبل از آنكه به آن دنيا برود، ملائكه به استقبالش مي آيند و به او مژده مي دهند؛ او همه اين ها را با همين چشم مادي مي بيند، خدا هم همه گناهانش را مي بخشد.»

چند روز بعد از اين حادثه تلخ، پيكر مطهر استاد شهيد، بر دوش مردم و شاگردان عزادار تشييع و در جوار امامزاده علي اكبر چيذر به خاك سپرده شد.

نبايد فراموش كرد كه شهيد بزرگوار دكتر عليمحمدي، نخستين شهيد هسته اي كشور است كه به دست عوامل كوردل منافق و صهيونيست به شهادت مي رسد.

منبع: مهر
منبع خبر: