۱۳۹۶ دوشنبه ۵ تير

اولين شهيد هسته اي از تولد تا شهادت

امروز سومين سالروز شهادت شهيد مسعود عليمحمدي است، شهيدي كه سوم شهريور 1338 در تهران متولد شد و تحصيلات دانشگاهي خود را با قبولي در مقطع كارشناسي رشته فيزيك در دانشگاه شيراز از سال 1356 آغاز كرد. شهيدي كه امروز هفتمين سالگرد شهادتش است.

شهيد عليمحمدي هفت سال پيش ( سال 88) در چنين روزي زماني كه خورشيد تازه نمايان شده بود در اثر انفجار بمبي كه كنار منزلش كار گذاشته شده بود به شهادت رسيد.

اين شهيد بزرگوار استاد پايه 22 فيزيك دانشگاه تهران و نماينده ايران در پروژه سزامي (مركز تابش سينكروترون براي تحقيقات و علوم كاربردي در خاورميانه) بود و نخستين دانش آموخته دكتراي فيزيك داخل كشور به شمار مي رفت.

چاپ بيش از 80 مقاله در معتبرترين مجلات علمي جهان و كسب رتبه دوم پژوهش هاي بنيادي در سال 86 در بيست و يكمين جشنواره بين المللي خوارزمي، نشان دهنده توانايي بالاي شهيدعليمحدي در عرصه علم است.

شهيدعليمحدي توانست امتياز استفاده از بورس تحصيلي براي رفتن به خارج از كشور را با قبولي در دوره كارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي شريف در سال 1364 بدست آورد ولي تصميم گرفت ادامه تحصيلش را در رشته فيزيك در داخل كشور ادامه دهد و سه سال بعد همزمان با فارغ التحصيلي از اين دوره، به عنوان يكي از پذيرفته شدگان اولين دوره دكتري فيزيك دانشگاه صنعتي شريف در كنار ديگر دوستانش به تحصيل خود ادامه داد.

وي در سال 1371 به عنوان نخستين دانش آموخته دوره دكتري فيزيك در داخل كشور از پايان نامه خود دفاع كرد و پس از يك سال همكاري با دانشگاه تربيت معلم تهران از سال 1372 به طور رسمي به عضويت هيات علمي دانشكده فيزيك دانشگاه تهران درآمد و در همان سال ها براي مدتي كارهاي پژوهشي خود را به همراه ديگر دوستانش در پژوهشگاه دانش هاي بنيادي پي گيري مي كرد.

از جمله سمت هاي مديريت علمي اين شهيد بزرگوار رياست گروه فيزيك، معاونت پژوهشي پرديس علوم و عضويت در هيات مميزي دانشگاه تهران بود.

شهيد عليمحمدي درس هاي متنوعي از جمله مكانيك كوانتومي، مكانيك كلاسيك، ذرات بنيادي، نظريه ميدان هاي كوانتومي و مكانيك آماري را در دانشكده فيزيك ارائه مي كرد. وي همچنين كتاب مكانيك كوانتومي نوشته ساكورايي را به همراه حميد رضا مشفق به فارس برگردانده است.

اين استاد بسيجي از پژوهشگران تراز اول فيزيك ايران بود و طبق گزارش برآمده از ISI Web of Knowledge، پنجاه و شش مقاله علمي در مجلات معتبر ISIچاپ كرده است. ميانگين تعداد ارجاعات به هر مقاله اش تا سال 89 در حدود 8.5 و شاخص h (تعداد n مقاله با بيش از n ارجاع) او 13 گزارش شده بود.

شهيد عليمحمدي پايان نامه هاي بسياري در مقاطع مختلف كارشناسي ارشد و دكتري فيزيك را به عنوان استاد راهنما هدايت كرد.

وي خرداد ماه سال 87 به عنوان يكي از دو نماينده ايران در پروژه سزامي (مركز تابش سينكروترون براي تحقيقات و علوم كاربردي در خاورميانه) منصوب شد.

شهيد عليمحمدي در ساعت 7:30 صبح 22 دي 1388 هنگام خروج از منزل در اثر انفجار بمبي كه توسط دشمنان جمهوري اسلامي ايران در يك موتورسيكلت در كنار در منزلش جاسازي شده بود به شهادت رسيد.

پيكر استاد شهيد عليمحمدي، پنجشنبه 24 دي 1388 با حضور انبوه تشييع كنندگان در جوار امامزاده علي اكبر به خاك سپرده شد.
منبع خبر:
شهید نیوز