۱۳۹۵ دوشنبه ۲ اسفند

پيام وزير ارشاد به جشنواره موسيقي

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به سي ودومين جشنواره بين المللي موسيقي فجر پيام داد. سيدرضا صالحي اميري - وزير ارشاد - در پيام خود براي جشنواره موسيقي فجر آورده است: «فرهنگ و هنر ايران اسلامي سند هويت بخش و شاخص زيست اجتماعي مردم اين سرزمين است و در ميان هنرهاي برآمده از متن اين مجموعه، «موسيقي» از مردمي ترين جلوه هاي ذوق و خلاقيت و انديشه اهالي اين گستره محسوب مي شود. آن چنان كه به شايستگي مي تواند مرزهاي مرسوم جغرافيايي را طي كند و پيام انسان مدارانه و فضيلت خواه آيين و مرام جمعي ايرانيان را به جان مشتاقان در اقصي نقاط دنياي امروز برساند. در اين ميان، واقعيت ناگزيري هم فرا چشم مي آيد، اين كه در شرايط كنوني ضرورت بهره گيري از زبان تاثيرگذار موسيقي، براي بازگويي مولفه هاي فرهنگي و پيوندهاي اجتماعي احساس مي شود. مولفه هايي مانند اميد و نشاط اجتماعي، وفاق، تعامل و سازگاري ساير ضروريات فرهنگي كه جهان امروز و مردم ما - به ويژه نسل جوان مان - به آن نياز مبرم دارند.
در سايه توجه و حمايت هدفمند از گروه هاي پوياي هنر موسيقي در گونه هاي مختلف، بويژه بخش هاي هويت مدار آييني، مقامي و سنتي و همچنين موسسات فعال در اين عرصه مي توان در اين موقعيت و شرايط نقش موثري ايفاد كرد و اين مهم چشم اندازي است كه همواره مورد تائيد و پشتيباني دولت تدبير و اميد بوده است. اميد است «سي ودومين جشنواره بين المللي موسيقي فجر» فرصت و امكان مناسبي براي مرور و تماشاي برداشت ها و ارايه هاي موسيقي امروز كشورمان از داشته هاي غني فرهنگي - هنري ايران سربلند، همراه با جلوه هاي اميدبخش هنرمندان جوان، در سايه سار حضور وزين پيشكسوتان مان باشد. تلاش تمامي هنرمندان، دست اندركاران و حاضران در صحن اين رويداد بزرگ موسيقايي را ارج نهاده و توفيق همگان در دستيابي به افق هاي پيشاروي را از درگاه ايزد متعال خواستارم.»
جادوي «هري پاتر» و فروش كتاب
وارد شدن «هري پاتر و فرزند نفرين شده» به بازار كتاب انگلستان، باعث رشد آمار سالانه فروش كتاب در اين كشور شده است. «گاردين» نوشت: «هري پاتر و فرزند نفرين شده» و چند اثر درباره تناسب اندام با موفقيت خود در سال گذشته ميلادي، باعث شدند فروش كلي بازار كتاب انگلستان در سال 2016 به يك ميليارد و 590 ميليون پوند افزايش پيدا كند.
فروش كتاب در سال 2015 در انگليس يك ميليارد و 510 ميليارد پوند بود و انتظار مي رفت اين رقم در سال 2016 هم تكرار شود، اما براساس آمارهاي موسسه «نيلسن بوك اسكن» موفقيت چشم گير نمايشنامه «هري پاتر و فرزند نفرين شده» نوشته «جي.كي. رولينگ» و چند كتاب از «جويي ويكس» مربي معروف تناسب اندام، به افزايش پنج درصدي اين رقم منجر شده است. اين آمار مربوط به فروش كلي كتاب ها، اعم از چاپي و ديجيتالي در بازار انگلستان است. تعداد كتاب هاي چاپي هم از دسامبر 2015 تا دسامبر 2016 رشدي پنج ميليون پوندي را تجربه كرده و به 195 ميليون رسيده است.
«هري پاتر و فرزند نفرين شده» همان طور كه انتظار مي رفت با صف هاي شبانه خوانندگان پشت در كتاب فروشي ها مواجه شد. اين اثر ابتدا به صورت نمايش به روي صحنه رفت اما به دليل اين كه بسياري موفق به ديدن آن نشدند، «رولينگ» متن نمايشنامه را به صورت كتاب روانه بازار كرد. خوانندگان اين كتاب را هشتمين قسمت «هري پاتر» لقب دادند.
انتشارات آمريكايي «اسكولاستيك» اعلام كرد اين كتاب «رولينگ» در 48 ساعت اول انتشار، دو ميليون نسخه فروخت. داستان اين نمايشنامه دوقسمتي 19 سال پس از شكست «ولدمورت» از «هري» روايت مي شود. در اين اثر «هري پاتر» 37 ساله است و سه فرزند دارد. اقتباس نمايشي اين كتاب كه در حال حاضر در لندن در حال اجراست. «رولينگ» طي سال گذشته ميلادي علاوه بر اين نمايشنامه ، متن فيلمنامه «هيولاهاي خارق العاده و زيستگاه آن ها»، نسخه جديد رمان هاي هفت گانه «هري پاتر» با تصويرگري متفاوت و يك كتاب رنگ آميزي «هري پاتر» را روانه بازار كتاب كرد. فروش سال گذشته كل آثار اين نويسنده ادينبورگي بالغ بر 20 ميليون پوند بوده و جايگاه او را به عنوان موفق ترين نويسنده انگلستان تثبيت كرد.
چندي پيش اعلام شد از سال 2012 نام «جي.كي. رولينگ» به دليل افزايش ماليات هاي انگلستان و فعاليت هاي انسان دوستانه اش طي سال هاي اخير، از فهرست ميلياردرها بيرون آمده بود. اما در سال گذشته با استقبال از كارهاي او، ثروت كنوني اش به يك ميليارد و 200 ميليون دلار افزايش پيدا كرده است. «رولينگ» اواخر سال 2016 خبر خوبي به كتاب فروشي ها داد و اعلام كرد در حال نگارش دو رمان جديد است.
«همايش ملي زبان و هويت» در شيراز
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس گفت: «همايش ملي زبان و هويت» با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در شيراز برگزار مي شود. به نقل از پايگاه اطلاع رساني و روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس، بهزاد مريدي از حضور سيدرضا صالحي اميري در مراسم افتتاحيه «همايش ملي زبان و هويت» خبر داد و گفت: «اين همايش در هتل هماي شيراز كار خود را آغاز مي كند.» مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس با بيان اين كه همايش ملي زبان و هويت به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس و با همكاري فرهنگستان زبان و ادب فارسي برگزار مي شود، اظهار كرد: «بنياد سعدي، دانشگاه شيراز، پايگاه استنادي جهان اسلام و دانشگاه پيام نور از ديگر نهادهايي هستند كه در برپايي اين همايش همكاري دارند.»
اين مقام فرهنگي استان با بيان اين كه زبان و فرهنگ حوزه اي است كه گسست ناپذير است و هميشه جزو دغدغه هاي سياست گذاران حوزه فرهنگي بوده است، افزود: «اين حوزه يكي از مهمترين مواردي است كه مورد بحث و بررسي در مديريت عاليه نظام است. همايش يادشده به واسطه انديشه ها و دغدغه هاي بزرگان شكل گرفته و از سه سال پيش اين مبحث به شكل جدي مطرح است و در همين ارتباط زبان شناسان مجله اي را تحت همين عنوان در دانشگاه پيام نور به ثبت رسانده اند تا بتواند درجه پژوهشي و علمي را با خود به همراه داشته باشد و همين امر باعث شد تا برگزاري اين كنفرانس را درخواست كنيم.»
منبع خبر:
روزنامه همدلی