۱۳۹۶ پنج شنبه ۳ فروردين

آئين نكوداشت مفسر قرآن و نهج البلاغه پژوه شاخص كشور برگزار مي شود

به گزارش خبرگزاري هشدار نيوز، بر اساس اعلام بنياد نخبگان استان بوشهر، همايش علمي سيري در نهج البلاغه به همراه تكريم و نكوداشت مفسر قرآن و نهج البلاغه پژوه شاخص كشور دكتر سيد محمد مهدي جعفري صبح روز چهارشنبه 29 دي ماه از ساعت 9 الي 12 به ميزباني دانشگاه خليج فارس و با ارايه مقاله علمي توسط استاد جعفري و اساتيد حوزه تخصصي نهج البلاغه، ادبيات عرب و معارف اسلامي همراه با ميزگرد تخصصي برگزار خواهد شد.

براساس اين گزارش، جمعي از مقامات ملي و استاني و مهماناني از مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس، بنياد نخبگان استان فارس، بنياد ملي نخبگان، ستاد اجرايي سازي سند راهبردي كشور در امور نخبگان، مركز الگوي ايراني اسلامي و پيشرفت در اين همايش حضور خواهند داشت.

گفتني است دكتر سيد محمد مهدي جعفري (زاده 5 هشدار نيوز 1318 خورشيدي مطابق با 27 سپتامبر 1939 ميلادي در شهرستان دشتستان - روستاي دهقايد) نويسنده، مترجم، پژوهشگر متون ديني، فعال و زنداني سياسي دوران پهلوي و استاد بازنشسته دانشگاه شيراز است.

دكتر جعفري در خانواده اي روحاني چشم به جهان گشود. تحصيلات مقدماتي را تا ديپلم متوسطه ادبي در برازجان مركز شهرستان دشتستان) گذراند. در سال 1337 وارد دانشكده ادبيات دانشگاه شيراز شد و در سال 1340 به اخذ ليسانس زبان و ادبيات فارسي توفيق يافت. سپس براي ادامه تحصيل به تهران عزيمت كرد و به دانشسراي عالي وارد شد و ضمن تحصيل، به فعاليت هاي سياسي ـ مذهبي دانشجويي روي آورد تا اين كه در سال هاي 1342 و 1343 دستگير و در دادگاه هاي بدوي و تجديد نظر نظامي، محاكمه و به چهار سال زندان محكوم شد.

پس از انقلاب وي به عنوان مشاور سياسي در دفتر آيت الله طالقاني به انجام وظيفه مشغول بود (از آبان 1357 تا شهريور 1358) و در سال 1358 منصب معاونت پژوهشي وزير وقت دكتر حسن حبيبي را به عهده گرفت.

در خرداد 1359 به عنوان نماينده مردم دشتستان (برازجان) به نخستين دوره مجلس شوراي اسلامي راه يافت و در دوره چهار ساله نمايندگي در مجلس شوراي اسلامي، در كميسيون هاي فرهنگي انجام وظيفه كرد.

وي پس از پايان دوره نمايندگي مجلس، از سال 1362 با بازگشايي دانشگاه ها، به تدريس نهج البلاغه، متون عربي، تاريخ اسلام و علوم قرآني مشغول شد. ايشان كه در سال 1355 وارد دوره دكتري «فرهنگ عربي و علوم قرآني» دانشكده الهيات دانشگاه تهران شد، اما به جهت فعاليتهاي سياسي دوران انقلاب، انجام وظايف پس از انقلاب و تعطيلي دانشگاه ها در نتيجه انقلاب فرهنگي، كار تحصيل وي به تعويق افتاد، در سال 1367 از پايان نامه خود با عنوان «تصحيح خطب نهج البلاغه» به راهنمايي سيد محمدباقر حجتي دفاع كرد و به درجه دكتري نائل آمد.

دكتر جعفري علاوه بر مبارزات و مناصب سياسي، از مفاخر علمي ايران است كه عناوين زير تنها بخشي از ده ها مورد تأليف و تحقيق او است.

• پژوهشي در اسناد و مدارك نهج البلاغه (پايان نامه كارشناسي ارشد). انتشارات قلم، 1356.

• آشنايي با نهج البلاغه. انتشارات اميركبير، 1364.

• سيد رضي. طرح نو، چاپ دوم، 1378.

• آموزش نهج البلاغه. سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، چاپ سوم، (دو جلد در يك مجلّد)، 1387.

• پرتوي از نهج البلاغه (5 جلد). سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، 1380-1381.

• نهج البلاغه شناخت. مؤسسه اهل قلم، 1381. (چاپ سوم 1384)

• هماي رحمت (زندگاني اميرالمؤمنين از نهج البلاغه)، مؤسسه اهل قلم، 1381.

• بار ديگر شريعتي (برشي از خاطرات). نشر نگاه امروز، چاپ دوم، 1381.

• سازمان مجاهدين خلق از درون (برشي از خاطرات). نشر نگاه امروز، 1383.

• آفرينش هاي هنري در گفتار نبوي. مؤسسة اهل قلم، 1385.

• همگام با آزادي خاطرات شفاهي (2جلد). مصاحبه و تدوين: سيد قاسم ياحسيني، صحيفه خرد، قم، 1389.

• آيت الله طالقاني و تفسير پرتوي از قرآن. خانه كتاب، تهران، 1389.

• احياگر بلاغت علوي (مروري بر زندگي و آثار سيد رضي). همشهري، تهران، 1389.

وي همچنين سرويراستار و رئيس كميته  علمي نشر مجموعه  آثار آيت الله سيد محمود طالقاني است؛ تاكنون جلد نخست آن مجموعه با عنوان «درس هاي قرآني» و جلد هشتم با نام «مباحث اقتصادي» منتشر شده و مجلدات دوم تا هفتم نيز به نسخه  ويراسته و بازبيني شده  «تفسير پرتوي از قرآن» اختصاص دارد.

برخي از جوايز و افتخارات دكتر سيد محمد مهدي جعفري به شكل زير است.

لوح تقدير استاد برجسته از دانشگاه شيراز.

لوح تقدير پژوهشگر نمونه از اداره  كل ارشاد فارس.

برنده جايزه دومين دوره  كتاب سال ولايت (پرتوي از نهج البلاغه) قم، آبان 1379

مدال تقدير از رئيس جمهوري الجزاير در مراسم پنجاهمين سال انقلاب الجزاير، نوامبر 2004.

برنده جايزه بيست و ششمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران براي ترجمه  نهج البلاغه). تهران، زمستان 1387)

برنده جايزه هجدهمين دوره كتاب فصل (آفرينش هاي ادبي در گفتار نبوي) تهران، زمستان 1390

برگزيده مراسم «تكريم خادمان نهج البلاغه»، نمايشگاه بين المللي قرآن كريم، تهران، تابستان 1391
منبع خبر:
هشدار نیوز