۱۳۹۶ پنج شنبه ۳ فروردين

اولين دانشمند فيزيك هسته اي ايران چگونه ترور شد؟

سال 88 علاوه بر اينكه دوره اي پرتلاطم در عرصه سياسي ايران بود اما با ترور شهيد دكتر عليمحمدي، نقطه آغاز عمليات هاي تروريستي براي مهار برنامه هسته اي ايران نيز…
به گزارش افكارنيوز، تنها چند روز از تسكين داغ ملت ايران به دليل هتك حرمت عاشوراي حسيني در سال 88 توسط فتنه گران گذشته بود و حماسه تاريخي 9 دي خط بطلاني بر 8 ماه بحران و اغتشاشات گسترده فتنه گران كشيده بود كه خبر ترور يكي از دانشمندان هسته اي كشورمان توسط نيروهاي اطلاعاتي بيگانه، كام مردم را مجددا تلخ كرد.

در واقع سال 1388 علاوه بر اينكه دوره پرتلاطمي در عرصه سياسي ايران بود، به عنوان نقطه آغاز يكي از مهمترين عمليات هاي تروريستي براي مهار برنامه صلح آميز هسته اي ايران در عرصه جهاني محسوب مي شود.

دكتر مسعود عليمحمدي استاد دانشگاه تهران ساعت 7:30 صبح 22 دي 1388 هنگام خروج از منزل در اثر انفجار بمبي كه در يك موتورسيكلت كنار منزلش جاسازي شده بود، به شهادت رسيد. پيكر استاد شهيد دكتر عليمحمدي، پنجشنبه 24 دي 1388 با حضور انبوه تشييع كنندگان در جوار امامزاده علي اكبر در شمال تهران به خاك سپرده شد.

دكتر عليمحمدي استاد تمام فيزيك دانشگاه تهران و نماينده ايران در پروژه سزامي (مركز تابش سينكروترون براي تحقيقات و علوم كاربردي در خاورميانه) بود.

وي كه نخستين دانش آموخته دكتري فيزيك داخل كشور به شمار مي رفت تا زمان شهادت بيش از 80 مقاله در معتبرترين مجلات علمي جهان به چاپ رسانده و در سال 86 در بيست و يكمين جشنواره بين المللي خوارزمي حائز رتبه دوم پژوهش هاي بنيادي شده بود.

دكتر عليمحمدي شهريور 1338 در تهران متولد شد. تحصيلات دانشگاهي اش را با قبولي در مقطع كارشناسي رشته فيزيك در دانشگاه شيراز از سال 1356 آغاز كرد كه در مجموع به دليل هفت ترم تعطيلي دانشگاه ها پس از انقلاب فرهنگي، هشت سال به طول انجاميد. وي با وجود دريافت امتياز استفاده از بورس تحصيلي براي رفتن به خارج از كشور با قبولي در دوره كارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي شريف در سال 1364، تصميم به ادامه تحصيل در رشته فيزيك در داخل كشور گرفت.

سه سال بعد همزمان با فارغ التحصيلي از اين دوره به عنوان يكي از پذيرفته شدگان اولين دوره دكتري فيزيك دانشگاه صنعتي شريف در كنار ديگر دوستانش به تحصيل خود ادامه داد. تحقيقات پايان نامه دكتري وي در زمينه «نظريه ريسمان» زير نظر دكتر حسام الدين ارفعي انجام شد. بعدها خود وي از يكي مقالاتش كه در دوره دكتري راجع به مدل WZW با گروه (3) SU در تراز k= 3 نوشته بود به عنوان يكي از كارهاي مهمش ياد كرد.

وي در سال 1371 به عنوان نخستين دانش آموخته دوره دكتري فيزيك در داخل كشور از پايان نامه خود دفاع كرد.

استاد علي محمدي پس از يك سال همكاري با دانشگاه تربيت معلم تهران از سال 1372 به طور رسمي به عضويت هيات علمي دانشكده فيزيك دانشگاه تهران درآمد و در همان سال ها براي مدتي كارهاي پژوهشي خود را به همراه ديگر دوستانش در پژوهشگاه دانش هاي بنيادي پي گيري مي كرد.

او تا لحظه شهادتش در نهايت خلوص، از آن چه در توان داشت در جهت پيشرفت روز افزون كشور در زمينه پژوهش، آموزش و مديريت علمي دريغ نورزيد. پس از تمام ارتباطش با پژوهشگاه دانش هاي بنيادي، تلاش هاي زيادي جهت راه اندازي پژوهشكده «فيزيك كاربردي» در دانشگاه علم و صنعت ايران كرد كه به دلايلي اين تلاش ها به نتيجه مطلوب نرسيد.

يكي از مهم ترين دغدغه هاي وي، همواره تعريف روندي قانو ن مند بر وجود ملاك ها و معيارهاي علمي براي انتخاب مديران علمي بود. از جمله سمت هاي مديريت علمي او رياست گروه فيزيك، معاونت پژوهشي پرديس علوم و عضويت در هيات مميزي دانشگاه تهران بود.

عليمحمدي در زمينه آموزش، معلمي توانمند وكم نظير بود. او كار تدريس را به گفته خودش، از سال آخر كارشناسي يعني از سال 1363 با مربي گري آزمايشگاه آغاز كرده بود. وي درس هاي متنوعي از جمله مكانيك كوانتومي، مكانيك كلاسيك، ذرات بنيادي، نظريه ميدان هاي كوانتومي و مكانيك آماري را در دانشكده فيزيك ارائه مي كرد. او همچنين كتاب مكانيك كوانتومي نوشته ساكورايي را به همراه حميد رضا مشفق به فارس برگردانده است.

عليمحمدي با تمام فعاليت هايش، يكي از پژوهشگران تراز اول فيزيك ايران بود. او درسال 1386 يكي از برگزيدگان جشنواره بين المللي خوارزمي بود كه طرحش رتبه دوم پژوهش هاي بنيادي را كسب كرد.

دستگيري و اعدام عامل شهادت دكتر عليمحمدي

20 آذر 1389 وزارت اطلاعات، خبر دستگيري عامل اين بمب گذاري را اعلام كرد. «مجيد جمالي فش» عامل اصلي ترور شهيد دكترمسعود عليمحمدي و از اعضاي يكي از شبكه هاي تروريستي موساد بود. طبق اعترافات جمالي فش مشخص شد كه وي در جريان سفر به خارج از كشور با عوامل سرويس امنيتي رژيم صهيونيستي موسوم به موساد ارتباط برقرار كرده بود و چندين نوبت با عوامل اين سرويس در كشورهاي مختلف ديدار و نهايتا براي دريافت آموزش هاي مربوط به ترور شهيد علي محمدي به اراضي اشغالي فلسطين منتقل و تحت آموزش هاي نظامي و تروريستي قرار گرفته بود.

جمالي فش پس از بازگشت به كشور، با تهيه مقدمات ارتكاب جنايت، نهايتا با بمب گذاري در يك دستگاه موتورسيكلت، اين دانشمند هسته اي كشورمان را در برابر خانه اش به شهادت رساند.

جمالي فش در مصاحبه اي كه بخشهايي از آن در بخشهاي مختلف خبري سيما پخش شد، گفته بود ''در سفري كه به تل آويو انجام داديم، در پادگاني در اتوبان اورشليم -تل اويو با چند افسر ارشد اسرائيلي آشنا شدم و در آنجا آموزشهاي مختلف از جمله تعقيب و گريز -ضد تعقيب و چسباندن بمب زير خودرو را فرا گرفتم''.

به گفته اين تروريست براي تمرين عمليات بمب گذاري با استفاده از موتور در اين پادگان آموزشهايي خاصي به او داده شده است.

جمالي فش در بخش ديگري از اين مصاحبه با تشريح جزئيات بيشتر گفته بود: پس از اينكه درباره ترور دكتر عليمحمدي از زواياي مختلف توجيه رواني و عملياتي شدم و چند بار عمليات بمب گذاري را در پادگاني در نزديك تل آويو تمرين كردم، ماكت بسيار دقيقي از منزل دكتر عليمحمدي و محيط اطراف منزل وي در اختيار من قرار گرفت تا كاملا با محيط و شرايط واقعي عمليات ترور وي آشنا شوم.

حكم اعدام اين عامل موساد، با تاييد راي دادگاه بدوي در ديوان عالي كشور، در تاريخ 25 ارديبهشت 1391 اجرا شد.
منبع خبر:
افکارنيوز