۱۳۹۵ دوشنبه ۲ اسفند

استاد دانشگاه: امروزاقتصاد و بازار بزرگترين تهديد زبان فارسي است

شيراز- ايرنا- استاد دانشگاه شيراز گفت: متاسفانه امروز بزرگترين تهديد زبان فارسي در بازار و فضاي اقتصادي است به طوري كه زبان فارسي در اين مكان ها در حال خفه شدن است.

به گزارش ايرنا محمد يوسف نيري پنجشنبه در همايش ملي زبان و هويت در شيراز بيان كرد: با ابراز تاسف بايد گفت امروز لحن هايي دربازارعامه رواج دارد و تابلوهايي از اسامي، عنوان ها و كلمه هاي ناپسندي در سر در مغازه ها گذاشته شده كه زبان فارسي را دچار چالش كرده است.
وي افزود: چطور است كه اگر يك پزشك در تابلو مطب خود دچار خطا شود سريع به او اخطار داده مي شود اما هيچ كس نيست كه به نام هايي كه براي مغازه ها انتخاب مي شود نظارت داشته باشدو به اين اسامي ناپسند تذكر دهد؟
نيري با بيان اينكه متاسفانه امروز زبان فارسي متولي مشخصي ندارد اظهارداشت: نمي دانم آيا مغازه داراني كه از زبان فارسي در نام گذاري اسامي مغازه هاي خود استفاده نمي كنند احساس سرشكستگي مي كنند؟
وي اضافه كرد: سعدي ملاك زيبايي، بقا و هويت زبان فارسي است و اگر مي خواهيم زبان فارسي به عنوان ارزش و هويت ما پاس داشته و حفظ شود بايد مردم ما با زبان سعدي باهم حرف بزنند زيرا سعدي ملاك جاويدان است.
او ادامه داد: بر اين اساس مركز سعدي شناسي ما بايد به عنوان يك مركز علمي دائمي، مستقل و قدرتمند با بهره گيري از استادان برجسته در استان فارس فعال شود تا بتواند در مورد زبان فارسي تصميم گيري كند.
نيري با بيان اينكه مركز سعدي شناسي شيراز بايد مورد توجه جدي قرار گيرد و تقويت شود عنوان داشت: اگر زبان تضعيف شود خرده فرهنگ هاي ما در كشور از بين مي رود و به همين دليل لازم است توجه جدي به حفظ زبان فارسي شود.
وي گفت: زبان فارسي يكي از عظيم ترين ظرفيت ها و گرانسنگ ترين ميراث بشري است كه صرفا به عنوان يك زبان مطرح نيست بلكه يك هويت مقدس دارد.
همايش ملي زبان و هويت به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس و همكاري فرهنگستان زبان و ادب فارسي درحال برگزاري است و بنياد سعدي، دانشگاه شيراز، پايگاه استنادي جهان اسلام و دانشگاه پيام نور از ديگر نهادهايي هستند كه در برپايي اين همايش همكاري كرده اند.
نشست هاي علمي اين همايش ملي با حضور استادان دانشگاه عصر امروز برپا مي شود.
خبرنگار: فاطمه هاشمي نيك انتشاردهنده: غلامرضا مالك زاده
3002 /1876