۱۳۹۵ شنبه ۲ بهمن

دكتر شريعتمداري از نگاه مسئولان

مراسم تشييع و تدفين مرحوم دكتر علي شريعتمداري، عضو فقيد شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دكتر عباس ماهيار استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه خوارزمي، روز 5 شنبه محل اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش ايلنا، در ابتداي اين مراسم كه جمع كثيري از جامعه حوزي و دانشگاهي كشور در آن حضور داشتند، دكتر دانش آشتياني وزير آموزش و پروش با گراميداشت ياد و خاطره مرحوم دكتر شريعتمداري گفت: مرحوم دكتر شريعتمداري كار خود در حوزه تعليم و تربيت را از معلمي در مدارس آغاز كرد و به همين دليل بر تمام اجزاي حوزه تعليم و تربيت كاملا تسلط داشت.

حوزه تعليم و تربيت به امثال دكتر شريعتمداري هميشه نياز دارد

وي افزود: حوزه تعليم و تربيت و آموزش و پروش به عنوان يك حوزه اجرايي مهم كشور به نخبگاني مانند مرحوم دكتر شريعتمداري هميشه نياز داشته و دارد.

آموزش و پرورش به نظريه پردازي و كار نظري محتاج است

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به حساسيت حوزه تعليم و تربيت ادامه داد: مديريت در آموزش و پرورش به حوزه نظريه پردازي و كار نظري در دانشگاه محتاج است.

دكتر دانش آشتياني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به خدمات علمي مرحوم دكتر شريعتمداري گفت: آن مرحوم در تدوين سرفصل هاي آموزشي رشته هاي زير مجموعه علوم تربيتي نقش به سزايي داشت و مي توانيم ايشان را از بنيانگذاران آموزش تعليم و تربيت بدانيم.

روند تربيت فرهيختگاني مانند دكتر شريعتمداري استمرار و تداوم داشته باشد

عضو ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي كشور افزود: بايد روند تربيت دانشمندان و فرهيختگاني مانند دكتر شريعتمداري استمرار و تداوم داشته باشد، چون حوزه تعليم و تربيت به اين افراد نيازمند است.

حداد عادل: تجليل از دكتر شريعتمداري تجليل از علم و فرهنگ است

در ادامه اين مراسم، دكتر غلامعلي حداد عادل نيز طي سخناني با اشاره به ابعاد شخصيتي مرحوم دكتر علي شريعتمداري گفت: جمعيتي كه امروز براي تشييع مرحوم دكتر شريعتمداري و مرحوم دكتر ماهيار در اينجا حضور يافته اند در حقيقت براي تكريم علم و دانش آمده اند چون تجليل از اين افراد در حقيقت تجليل از علم و فرهنگ و دانش است.

وي با اشاره به سابقه آشنايي خود با دكتر شريعتمداري افزود: در سال 1345 كه بنده براي ادامه تحصيل به دانشگاه شيراز رفتم، چند سالي بود كه مرحوم دكتر شريعتمداري با فشار دستگاه امنيتي رژيم پهلوي از اين دانشگاه به دانشگاه اصفهان تبعيد شده بود.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: همه ما دانشجويان در آن زمان نام مرحوم دكتر شريعتمداري را به عنوان يك استاد دانشگاه مبارز مي شنيديم.

دكتر شريعتمداري با تمام توان در خدمت انقلاب اسلامي قرارگرفت

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در بخش ديگري از سخنان حود گفت: در آستانه پيروزي انقلاب اسلامي ما مرحوم دكتر شريعتمداري را در دانشگاه تهران ديديم كه به عنوان يك استاد دانشگاه فاضل، داراي تاليفات علمي، متدين، دنيا ديده و متخصص با تمام توان در خدمت انقلاب اسلامي و نهضت حضرت امام خميني (ره) قرارگرفته است.

وي افزود: دغدغه نسبت به انقلاب اسلامي و سربلندي ايران با همه وجود مرحوم دكتر شريعتمداري عجين شده بود.

رئيس شوراي تخصصي تحول و ارتقاء علوم انساني در اشاره به سابقه مبارزاتي مرحوم دكتر شريعتمداري ادامه داد: آن مرحوم مانند شهيد چمران، شهيد عراقي و... به اقتضاي زمانه خود مبارزه را در نهضت ملي شدن صنعت نفت آغاز كرد و با شكست اين نهضت و با درس آموزي از اين تجربه با آغاز نهضت اسلامي مردم ايران به رهبري امام خميني (ره) با تمام توان در خدمت اين نهضت درآمدند.

همه به تدين و سلامت نفس ايشان گواهي مي دهند

دكتر حداد عادل با اشاره به ابعاد شخصيتي مرحوم دكتر شريعتمداري گفت: همه كساني كه با آن مرحوم آشنا بوده اند به تدين، سلامت نفس، وجدان كاري و توان علمي ايشان گواهي مي دهند.

وي با اشاره به لزوم درس آموزي از درگذشت امثال مرحوم دكتر شريعتمداري افزود: امروز مرحوم دكتر شريعتمداري با اعمال خود در درگاه الهي است و اين راهي است كه همه ما بايدد آن را بپيماييم.

معاون وزير علوم: مرحوم دكتر شريعتمداري در حوزه علمي و اجرايي پيشكسوت بود

به گزارش مركز خبر شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در ادامه اين مراسم دكتر تسليمي معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري هم طي سخناني گفت: مرحوم دكتر شريعتمداري هم در حوزه علمي و هم كار اجرايي پيشكسوت بود.

وي افزود: آن مرحوم از ابتداي تشكيل ستاد و شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين دو نهاد مهم انجام وظيفه كرد و خدمات فراواني به دانش و علم كشور ارائه داد.

معاون وزير علوم ادامه داد: دكتر شريعتمداري خوشفكر، متدين، انديشند و داراي نوآوري بود.

همچنين در اين مراسم تعدادي از اساتيد دانشگاه و همكاران مرحوم دكتر شريعتمداري و مرحوم دكتر ماهيار به بيان خاطرات خود از اين دو چهره علمي و فرهنگي كشور پرداختند.

در انتهاي اين مراسم و پس از اقامه نماز بر پيكر مرحوم دكتر شريعتمداري توسط آيت الله رشاد، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيكر ايشان براي تدفين به بهشت زهرا (س) انتقال يافت.

گفتني است در اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين دكتر احمد احمدي عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و رئيس سازمان مطالعه و تدين علوم انساني دانشگاه ها، دكتر عبدالله جاسبي عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي؛ دكتر صادق واعظ زاده عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دكتر رضا داوري اردكاني عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و رئيس فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران، سردار سرلشكر دكتر رحيم صفوي مشاور عالي رهبر معظم انقلاب (مدظله العالي)، دكتر مهدي محقق رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، دكتر غلامرضا اعواني، دكتر حسين نمازي دبير فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران، دكتر مجتبي شريعتي نياسر معاون آموزشي وزير علوم، حجت الاسلام و المسلمين دعايي سرپرست موسسه اطلاعات و جمع كثيري از اساتيد حوزه و دانشگاه حضور داشتند.
منبع خبر:
ايلنا