۱۳۹۶ پنج شنبه ۷ ارديبهشت

انعقاد بزرگترين قرارداد نفتي دانشگاه شيراز

دكتر قاسم حبيب آگهي، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز از انعقاد بزرگترين قرارداد نفتي اين دانشگاه خبر داد.

وي، مبلغ اين قرارداد را بالغ بر يك هزار ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: اين قرارداد در تاريخ دانشگاه بي سابقه است.

دكتر حبيب آگهي اظهار داشت : قرارداد پژوهشي بين شركت ملي پالايش پخش فرآورده هاي نفتي ايران و دانشگاه شيراز با موضوع " ايجاد انستيتو ايزومريزاسيون و انجام مطالعات پژوهشي و فناورانه به منظور تحقيق راهبرد توسعه ي فناوري مرتبط با توليد دانش فني ايزومريزاسيون نفتاي سبك" انعقاد يافت.

وي ادامه داد : اين قرارداد با حضور وزير علوم ، تحقيقات و فناوري و وزير نفت ، ‌توسط دكتر ابراهيم گشتاسبي راد،‌سرپرست دانشگاه شيراز و مهندس عباس كاظمي ،معاون وزير و مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران به امضا رسيد.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز گفت : در اين قرارداد دانش فني فرآيند ايزومريزاسيون نفتاي سبك در انستيتو ايزومريزاسيون دانشگاه شيراز تدوين و در طي مدت زمان پنج سال در اختيار وزارت نفت قرارخواهد گرفت.

وي، مبلغ اين قرارداد را 681 ميليارد ريال عنوان و خاطر نشان كرد : قرارداد شامل تدوين دانش فني فرآيند در مقياس آزمايشگاهي و نيمه صنعتي، تدوين دانش فني كاتاليست در مقياس آزمايشگاهي ونيمه صنعتي، شكل گيري انستيتو و تهيه بسته ي طراحي فرايند واحد Demo آن مي باشد.

دكتر حبيب آگهي در خصوص ديگر قرارداد نفتي دانشگاه شيراز هم بيان داشت : قرارداد پژوهشي بين شركت ملي صنايع پتروشيمي و دانشگاه شيراز با موضوع " تدوين دانش فني زنجيره ارزش متانول" توسط دكتر گشتاسبي سرپرست دانشگاه شيراز و خانم مهندس شاهدايي، مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي به امضا رسيد.

وي افزود : در اين قرارداد دانش فني توليد متانول و تبديلات آن شامل اسيد استيك و متيل متا كربنات در انستيتو متانول دانشگاه شيراز تدوين و در طي پنج سال در اختيار وزارت نفت قرار خواهد گرفت.

دكتر حبيب آگهي مبلغ اين قرارداد 345 ميليارد ريال عنوان و خاطر نشان كرد : قرارداد شامل تدوين دانش فني در زمينه سينتيك، كاتاليست و فرايند در مراحل آزمايشگاهي، ساخت واحد نيمه صنعتي و تهيه بسته طراحي فرايند صنعتي است.

معاون پژوهشي دانشگاه شيراز گفت : نكته مهم در اين قراردادها آن است كه تا پيش از اين شركت هاي نفتي مجبور بودند از مجوز و پروانه هاي خارجي استفاده كنند، اما با ايجاد دو انستيتوي پيشرفته بر اساس اين قرارداد، Licensing در داخل كشور و توسط دانشگاه شيراز صورت مي گيرد و از خروج سرمايه جلوگيري مي كند كه در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي است.

دكتر حبيب آگهي تاكيد كرد : مسئوليت اصلي اين كار با دانشكده مهندسي شيمي، ‌نفت و گاز دانشگاه شيراز است اما بخش ها و دانشكده هاي مختلف از جمله بخش شيمي دانشكده علوم،‌ بخش مهندسي مواد دانشكده مهندسي ،‌ دانشكده مكانيك ،‌ بخش كنترل دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر و ... در اجراي اين قرارداد فعاليت مي نمايند .

وي در پايان سخنانش تصريح كرد : اجراي چنين قراردادهايي به كارآفريني جوانان اين مرز و بوم كمك مي كند و نيروهاي تحصيل كرده مي توانند در پيشرفت كشور نقش آفريني كنند.

منبع خبر:

تاریخ: ۲۰:۰۷ - ۲۵/۱۲/۱۳۹۵   بازدید: ۲۳۳۰