سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶

نشست خبري رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز

همزمان با روز روان شناس و به مناسبت نامگذاري سال 2017 به نام " بيماري افسردگي و راه هاي پيشگيري و درمان آن" توسط سازمان بهداشت جهاني (WHO) ،‌ نشست خبري رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز برگزار شد.

دكتر چنگيز رحيمي در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در 10 سال گذشته 20 درصد بر آمار انسان هاي افسرده افزوده شده است كه حدود 300 تا 350 ميليون نفر را تشكيل مي دهد.

وي افزود: بر اساس آمار جهاني، 24 درصد افراد 15 تا 64 ساله دچار اختلال روان پزشكي هستند كه بيشترين اختلال، بيماري افسردگي است كه درحدود 13 درصد دچار اين اختلال مي باشند.

رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز با اشاره به اينكه خود بيماران افسرده و اطرافيانشان اغلب از بيماري فرد خبر ندارند، اظهار داشت: اطرافيان فرد افسرده هنگامي كه با وي برخورد مي كنند فكر مي كنند كه فرد بداخلاق است چراكه علائم افسردگي پنهان مي باشد.

دكتر رحيمي با عنوان اينكه تعداد زنان افسرده از مردان بيشتر مي باشد،گفت: زنان به علت اينكه علائم افسردگي را بهتر بروز مي‌دهند راحت تر شناسايي شده و مردان افسرده بيشتر به سمت اعتياد گرايش پيدا مي كنند.

وي مراجعه بيشتر زنان به مراكز مشاوره، تضاد انجام وظيفه در زنان، تغييرات هورموني و ... را از دلايل آمار بالاي افسردگي در زنان دانست و اظهار داشت: زن‌ها چون مسائل دروني خود را بروز مي دهند، تشخيص علائم افسردگي در آن ها راحت تر است.

استاد دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي دانشگاه شيراز، فردگرايي را يكي از عوامل مهم افسردگي در جوامع برشمرد و گفت: در جوامعي كه فردگرايي رواج پيدا مي‌كند شخص به دليل از دست دادن حمايت اجتماعي اطرافيان، دچار افسردگي مي شود.

وي به بروز پديده خودكشي در افراد افسرده اشاره كرد و گفت: در ايران از يك صد هزار نفر حدود 8 يا 9 نفر اقدام به خودكشي مي كنند در حالي كه اين آمار در كشورهايي مانند آلمان و سوئيس 18 نفر مي باشد.

دكتر رحيمي، دوري از معنويت و مشكلات عديده اجتماعي و اقتصادي را از عوامل خودكشي افراد دانست و تصريح كرد: عامل رفاه اقتصادي به تنهايي عامل خودكشي نيست، بلكه اين عمل در افراد مرفه نيز ديده شده و در كل به هم ريختن معيارهاي زندگي فردي و اجتماعي موجب شيوع پديده خودكشي شده است.

رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز افزود: بر اساس نظريات سازمان بهداشت جهاني فرد سالم كسي است كه هم به لحاظ جسمي و هم به لحاظ روحي سالم باشد در حالي كه در گذشته سلامت جسماني بيشتر مد نظر بود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به مركز مشاوره دانشگاه شيراز و به دست آوردن عنوان اول اين مركز در هشت سال متمادي در بين مراكز مشاوره دانشگاه هاي كشور اشاره كرد و گفت: سالانه در اين مركز حدود 7 هزار جلسه مشاوره برگزار مي شود.

دكتر رحيمي ادامه داد: يكي از اقدامات مهم در بحث روان شناسي بحث حمايت بيمه اي است و بايد در اين زمينه بيمه ها وارد شده و از بيماران حمايت كنند، چراكه خدمات مشاوره اي و روان شناسي براي مردم تا حدودي گران است.

در ادامه اين نشست صميمي،‌ خبرنگاران سئوالات خود را مطرح كردند و رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز به آنها پاسخ داد.

عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۶:۰۱ - ۱۰/۰۲/۱۳۹۶   بازدید: ۵۶۴