شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶

سومين نقد ملي حوزه علوم انساني و معارف ديني توسط دكتر سعيد رحيميان به نام دانشگاه شيراز ثبت شد

اجلاسيه نهايي تعريف " نقد زيبايي شناسانه زبان محور از عرفان اسلامي " روز يازدهم مردادماه جاري در تالار دكتر شهيدي دانشكده الهيات ومعارف اسلامي دانشگاه شيراز برگزار شد .
دكتر سعيد رحيميان استاد تمام رشته فلسفه دانشگاه شيراز در اين اجلاسيه به بيان ديدگاه ها و نظرات خود در خصوص عنوان فوق با حضور داوران و ناظران و ناظر دبيرخانه هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره پرداخت .
وي اظهار داشت: نظريۀ مورد نقد از آن دكتر محمد رضا شفيعي كدكني است كه سال ها به صورت شفاهي يا در قالب مقالات در مجامع دانشگاهي مطرح و غالباً تلقي به قبول شده است . اين نظريه اخيراً به صورت منسجم در كتاب زبان شعر در نثر صوفيه (درآمدي به سبك شناسي عرفاني ) مطرح شده است . دكتر شفيعي از منظر فرماليستي صرف و با شواهدي از علوم سمانتيك (معنا شناسي ) و نشانه شناسي و نيز نقل عباراتي از عارفان مسلمان و برخي فلاسفه غربي نظريه خود را پشتيباني كرده است . از ديد ايشان عرفان چيزي جز درك هنري از پايگاه زيبايي شناسانه به مذهب نيست كه در قالب تخيل و رمز و تمثيل ارائه شده است . اين نگاه نگاهي كاملاً صورت گرايانه و ناظر به سبك است (نه محتوا) همچنين نگاهي است زبان محور. از ديد صاحب اين نظريه ، جهان بيرون از زبان امري است فاقد معنا.
اين نقد، ابتدا ناظر به مباني تعريف مزبور از عرفان يعني نحوۀ تفسير دكتر شفيعي از تجارب عرفاني نيز ارتباط معرفت شهودي با عقل و نيز كاوشي در ماهيت گزاره هاي عرفاني و ارتباط بين علم و زبان و عرفان است . سپس به نقد نظرگاه ايشان به ارتباط بين زبان و عرفان پرداخته مي شود و برخلاف نظرگاه ايشان اصالت محتوا( نه صورت و سبك ) در عرفان تثبيت مي شود و تفسيري كه عارفان خود از تاويل و شطح پذيرفته اند تبيين و از ديگر سو تفسير دكتر شفيعي نقد خواهد شد.
دراين نشست دكتر محمد مهدي گرجيان عضو هيات علمي دانشگاه باقر العلوم (ع) قم ، دكتر عليرضا قائمي نيا عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي قم ، دكتر محمد يوسف نيري استاد بخش ادبيات فارسي دانشگاه شيزاز و ناقدان دكتر عسكري سليماني اميري عضو هيات علمي موسسه آموزشي وپژوهشي امام خميني ( ره ) قم و دكتر اسماعيلي عضو پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي قم و دكتر خيرالله محمودي استاد بخش ادبيات فارسي دانشگاه شيراز و دكتر ميثم چگين ناظر دبيرخانه هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي نقد ومناظره حضور داشتند .
پس از بيان نظرات و ديدگاه هاي دكتر سعيد رحيميان ابتدا ناقدان در خصوص موارد مطرح شده به بيان سخن پرداختند و سپس داوران كرسي ياد شده مواردي را مطرح كردند و شوراي داوري طي جلسه اي، با نمره عالي به اين كرسي راي دادند.
شايان ذكر است يك روز پس از برگزاري اجلاسيه ي ياد شده در دانشگاه شيراز، از سوي شوراي كاردان كرسي هاي نظريه پردازي اين خبر بر روي سايت اين شورا بدين شرح اعلام شد :
سومين نقد ملي حوزه علوم انساني و معارف ديني ثبت شد:
«نقد تعريف زيبايي شناسانه زبان محور از عرفان اسلامي "
ارائه دهنده:حجت الاسلام دكتر سعيد رحيميان
پيش اجلاسيه اين طرحنامه در ارديبهشت ماه سال جاري در دانشگاه شيراز توسط دكتر رحيميان برگزار گرديد .
گفتني است در تيرماه گذشته نيز پيش اجلاسيه كرسي نوآوري با عنوان " استدلالي بر تجرد نفس بر پايه نوروفيزيولوژي " توسط دكتر سعيد رحيميان در دانشگاه شيراز برگزار شد كه اجلاسيه نهايي آن در آينده برگزار خواهد گرديد .
توضيحات بيشتر در پايگاه الكترونيك كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره به نشاني http://korsi.farhangoelm.ir/Home مي باشد.

تاریخ: ۱۳:۲۶ - ۱۵/۰۵/۱۳۹۶   بازدید: ۲۳۰