شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶

ته سيگار براي توليد آسفالت به كار گرفته مي شود

عباس مهاجراني

به گزارش تيترشهر : تيم علمي دانشگاه آر.ام. آي. تي استراليا به رهبري دانشمند ايراني، شيوه اي را براي خلاص شدن ايمن از دست ته سيگارها و استفاده از آن ها در توليد آسفالت ارائه داده است.

به نقل از گيزمگ، سالانه 6 تريليون سيگار توليد مي شود و اين ميزان، 1.2 ميليون تن ته سيگار توليد مي كند بنابراين، نه تنها بخش عمده اين ته سيگارها وارد محيط زيست مي شوند، بلكه زباله هاي سمي به شمار مي آيند.

سال گذشته ميلادي هم همين تيم علمي از ته سيگارها براي ساخت آجر استفاده كرد و اين شيوه نه تنها راهي ايمن براي ممانعت از ورود مواد شيميايي سمي آن ها به محيط زيست بود بلكه موجب توليد آجرهاي بهتر شد. افزودن ته سيگارها، انرژي مورد نياز براي پختن آجرها را نصف مي كند و ويژگي هاي عايق محصول نهايي را ارتقا مي دهد.

محققان در مطالعه اي جديد به رهبري دكتر "عباس مهاجراني"، دانش آموخته دانشگاه شيراز، از آن زمان تاكنون، در حال بررسي چگونگي بهره بردن از ته سيگارها در توليد آسفالت بوده اند. آن ها نخست ته سيگارها را در داخل موم پارافين و قير طبيعي قرار دادند و اين مخلوط، مواد شيميايي مرگبار داخل ته سيگارها را حبس مي كند و مانع از ورود آن ها به داخل آسفالت و در نهايت محيط زيست مي شود. سپس ته سيگارهاي محبوس شده، به مخلوط داغ آسفالت اضافه مي شوند.

تيم علمي با آزمايش كردن نمونه هاي آسفالت داراي ته سيگار، دريافت نه تنها آسفالت جديد، توانايي تحمل ترافيك هاي سنگين را دارد بلكه گرماي كمتري را از نور خورشيد جذب مي كند.

مهاجراني گفت: اين تحقيق نشان مي دهد مي توان با استفاده از يك ماده ساخت و ساز جديد، محيط زيست را از مشكل زباله هاي زياد خلاص كرد.

جزئيات اين مطالعه در مجله Construction and Building Materials قابل مشاهده است.
منبع:ايسنا
منبع خبر: