پنج شنبه ۲ آذر ۱۳۹۶

ضرورت سامان يافتن ورزات علوم،‌تحقيقات و فناوري

دكتر ابراهيم گشتاسبي راد ، سرپرست دانشگاه شيراز، با اظهار خوشحالي از انتخاب دكتر سيد ضياء هاشمي به سمت سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ، ‌وي را فردي فرهيخته و از مديران توانمند فعلي وزارت علوم توصيف كرد و گفت: طي چهار سال گذشته ، دكتر هاشمي نشان داده است كه شخصيتي فرهنگي ، مستقل و با اخلاق است و به دور از گرايش هاي فردي ، قومي و گروهي ؛ در راستاي اهداف فرهنگي دولت تدبير واميد گام برمي دارد.
سرپرست دانشگاه شيراز، تلاش براي ايجاد محيطي امن در دانشگاه ها و آرامش نسبي در فضاي فرهنگي و اجتماعي ، همراه بافضاي پرشور و نشاط دانشجويي، را از مهمترين اقدامات دكتر هاشمي در معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم ،‌تحقيقات و فناوري برشمرد.
دكتر گشتاسبي راد ، به موضوع تاخير در معرفي وزير علوم ،‌تحقيقات و فناوري هم اشاره و تصريح كرد: فشارهاي درون و بيرون خانواده وزارت علوم ،‌ تحقيقات و فناوري و همچنين حساسيت طرف هاي مختلف ؛ موجب شده كه متاسفانه در دو دوره اخير معرفي وزير علوم با چالش جدي روبرو شود.
وي ، با تاكيد بر نقش بي بديل دانشگاه ها در توسعه پايدار و همه جانبه ي كشور، ‌اظهار داشت : در ابتداي دولت يازدهم ، تعيين دو سرپرست و سپس وزيري شايسته با دوران وزارت كوتاه نشان داد كه سرنوشت دانشگاه ها ، به اما و اگرهاي فراوان وابسته است.
سرپرست دانشگاه شيراز گفت : آسيب هاي فراواني مانند افزايش كمي و بي رويه دانشگاه ها، عدم سرمايه گذاري در پژوهش ، كاهش بودجه دانشگاه ها و توسعه بي برنامه رشته-گرايش ها ؛ در اثر بي برنامگي هاي دوران قبل ، گريبان گير دانشگاه ها بود و خوشبختانه با تقبل مسئوليت از طرف دكتر فرهادي ، گام هاي آرام ولي مطمئن براي بهبود وضعيت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي برداشته شد.
وي افزود: در دولت يازدهم و طي 4 سال گذشته ، اقدامات موثري در حوزه ي آموزش عالي صورت گرفته كه به عنوان نمونه مي توان به كيفي شدن و برنامه محور بودن آموزش ، گسترش روابط بين المللي و شتاب رشد علمي اشاره كرد.
دكتر گشتاسبي راد بيان داشت: با آغاز دولت دوازدهم، انتظار مي رفت كه وزارتخانه علوم، تحقيقات و فناوري به ساحل آرامش برسد و وزيري كه مورد قبول اكثريت دانشگاهيان است ، به موقع به مجلس معرفي شود؛ اما، با كمال تأسف همچنان شاهد چالش در اين وزارتخانه مهم و سرنوشت ساز هستيم.
سرپرست دانشگاه شيرازبه وجود انسانهاي فرهيخته و توانمند در دانشگاه ها اشاره و خاطر نشان كرد : چالش هاي موجود ، مانع سامان يافتن به موقع اين وزارتخانه مهم و تأثير گذار شده است و اين موضوع اثرات تخريبي بر توسعه كشور و خانواده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دارد.

تاریخ: ۲۰:۴۱ - ۱۱/۰۶/۱۳۹۶   بازدید: ۱۱۳۰