شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶

روند افزايشي پذيرش دانشجو در پرديس بين الملل دانشگاه شيراز

رئيس پرديس بين الملل دانشگاه شيراز با اشاره به توسعه تحصيلات تكميلي گفت: با روند افزايشي پذيرش دانشجو در اين پرديس در سال هاي اخير روبه رو هستيم.
دكتر ابوالقاسم ابراهيمي با بيان تاريخچه كوتاه از شكل گيري پرديس هاي بين الملل خاطر نشان كرد: با هدف جذب متقاضيان آموزش عالي كه به علت كمبود ظرفيت در دوره هاي روزانه از تحصيل در دانشگاه و رشته دلخواه باز مانده بودند؛ مجموعه پرديس هاي بين الملل در اوايل دهه 1380 راه اندازي شد.
وي با تصريح بر اينكه كمبود ظرفيت پذيرش دانشجو در دوره هاي روزانه در آن زمان موجب خروج دانشجويان شده بود، افزود: پرديس هاي بين الملل ابتدا در مناطق آزاد تجاري، صنعتي و اقتصادي شكل گرفت و با جذب دانشجو تا حدودي مانع از خروج سرمايه هاي علمي از كشور شد.
رئيس پرديس بين الملل دانشگاه شيراز گفت: نخستين شعبه پرديس بين الملل اين دانشگاه در بهمن ماه سال 83 در جزيره قشم با سه رشته تحصيلي و كمتر از 30 دانشجو كار خود را آغاز كرد .
دكتر ابراهيمي ادامه داد: با توسعه فرايند جذب دانشجو و افزايش رشته، تعداد دانشجو در سال 84 در دو مقطع كارشناسي و ارشد به 105 نفر و 9 گرايش تحصيلي افزايش يافت.
وي افزود: اين روند افزايشي در ترم هاي تحصيلي سال 85 هم تداوم يافت و به 13 رشته تحصيلي و 136دانشجو رسيد.
استاد بخش مديريت دانشگاه شيراز با يادآوري اين مطلب كه نخستين گروه از فارغ التحصيلان مقطع ارشد پرديس بين الملل دانشگاه شيراز در شهريور سال86 از پايان نامه هاي خود دفاع كردند گفت: از مهرماه همين سال پرديس دانشگاه از جزيره قشم به شهر شيراز انتقال و به دنبال اين تصميم روند جذب و پذيرش دانشجو سرعت بيشتري گرفت.
دكتر ابراهيمي با بيان اينكه پرديس بين الملل دانشگاه شيراز در سال 86 در 15 رشته با 173 دانشجو فعاليت خود را ادامه داد، اضافه كرد: سال 87 پذيرش در مقطع كارشناسي اين پرديس متوقف شد و با تمركز بر دوره هاي ارشد به 23 رشته و 295 دانشجو افزايش يافت.
به گفته اين عضو هيأت علمي دانشگاه شيراز ، پذيرش دانشجو در پرديس بين الملل اين دانشگاه در سال 88 به 269 دانشجو و 25 گرايش تحصيلي رسيد.
وي با تصريح بر اينكه در سال 89 به علت عدم جذب دانشجو در مقطع كارشناسي پذيرش دانشجو به 225 دانشجو در 27 رشته تحصيلي رسيد، گفت: از سال 90توسعه تحصيلات تكميلي در پرديس بين الملل دانشگاه شيراز در دستور كار قرار گرفت و در 42 رشته تحصيلي 330 دانشجو پذيرش شدند.
رئيس پرديس بين الملل دانشگاه شيراز با بيان اينكه در سالهاي 92-91 به ترتيب در 42 و 58 رشته تحصيلي، 501 و 555 دانشجو پذيرش شدند گفت: از سال 92 روند جذب دانشجو از طريق مصاحبه و آزمون هاي ورودي متوقف و پذيرش به سازمان سنجش سپرده شد.
دكترابراهيمي اين موضوع را موجب تغيير جمعيت دانشجويي در پرديس بين الملل توصيف كرد و گفت: پذيرش دانشجو از طريق سازمان سنجش بر نوع، كيفيت و تركيب پذيرفته شدگان تأثير فوق العاده اي داشته است.
وي، با بيان اينكه از سال 93 تاكنون پرديس بين الملل دانشگاه شيراز تنها در 56 رشته تحصيلي پذيرش مي كند، تعداد دانشجويان پذيرش شده در سال 93 را 273 نفر و در سال هاي 94 تا 96 را بيش از 500 نفر در مقطع ارشد و 200 نفر در مقطع دكتري اعلام كرد.
دكتر ابراهيمي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه در پرديس بين الملل دانشگاه شيراز علاوه بر دوره هاي تحصيلات تكميلي، دوره هاي پيشرفته زبان انگليسي آمادگي تافل و ... نيز برگزار مي شود، اظهار داشت: مركز آموزش هاي آزاد و تخصصي جهت برقراري ارتباط با صنعت نيز در اين پرديس مستقر است و همچنين پذيراي ارائه آموزش با كيفيت به سازمان هاي خصوصي و آموزش هاي شغلي كاركنان دولت و دستگاه هاي اجرايي هستيم .

تاریخ: ۱۴:۱۷ - ۲۱/۰۶/۱۳۹۶   بازدید: ۹۳۹