جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷

نشست خبري سرپرست وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري در دانشگاه شيراز

همزمان با سفر دكتر سيد ضياء هاشمي ، سرپرست وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري به شيراز ، نشست خبري با حضور اصحاب رسانه در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز برگزار شد.
خبرنگاران حاضر در اين نشست ، ‌در يك فضاي صميمي به بيان پرسش ها و ديدگاه هاي خويش پرداختند و دكتر هاشمي به آنها پاسخ داد.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در جمع خبرنگاران با اشاره به ابلاغ قانون پيشگيري و مقابله با تقلب در تهيه آثار علمي از سوي رئيس جمهوري به اين وزارتخانه گفت: عزم ما در اجراي اين قانون جدي است و اين قانون با بهره گيري از نرم افزارهايي ،عملياتي خواهد شد.
دكتر هاشمي افزود: حدود سه سال پيش طرح كنترل تقلب در فعاليت هاي علمي از سوي وزارت علوم تقديم دولت و در قالب لايحه اي به مجلس رفت كه در هفته هاي اخير مصوبه آن در قالب قانون به وزارت علوم ابلاغ شد و با اين مصوبه مي توان با حاشيه هايي كه به فضاي پاك دانشگاهي آسيب مي زند مقابله كرد.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اظهار كرد: فعاليت هاي علمي گسترده اي براي مديريت اين موضوع در اختيار داريم كه نمونه آن نرم افزارهايي است كه مركز اسناد علمي كشور براي شناسايي تقلب هاي علمي پژوهشي طراحي كرده و با كمك اين فناوري مي توان با سوء استفاده از مقالات و پايان نامه هاي علمي مقابله كرد .
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ به پرسشي درباره ديدگاه اين وزارتخانه درباره ايجاد و تقويت تشكل هاي صنفي دانشجويان براي بهبود كيفيت خدمات رفاهي نظير خوابگاه ها، امكانات رفاهي، غذا و ... در دانشگاه ها گفت: مشاركت دانشجويان و همكاري آنها با مديريت دانشگاه ها را به فال نيك مي گيريم و شوراي صنفي نهادي است كه بايد به عنوان حلقه واسط ميان دانشجويان و مديريت فعاليت كند و مسائل و مشكلات دانشجويان را انعكاس دهد و ما از اين موضوع كاملا استقبال مي كنيم .
وي تقويت خدمات و امكانات دانشگاهي را از برنامه هاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري عنوان و خاطر نشان كرد: افزون بر 500 مركز خوابگاهي كشور در ماه هاي گذشته مورد حمايت قرار گرفته و وضعيتشان بهبود پيدا كرده است كه از جمله اين اقدامات مي توان به بهره برداري از سه طرح در دانشگاه شيراز اشاره كرد.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: علاوه بر اعتبارات اين وزارتخانه، مي توان با تعامل با ساير دستگاه ها از امكانات آنها در اين راستا بهره گرفت و بر اساس اين رويه تاكنون توفيقاتي نيز بدست آورده ايم.
دكترهاشمي در پاسخ به پرسشي درباره لزوم اعتلاي علوم انساني در دانشگاه ها اظهار كرد: علوم انساني در پيشبرد كشور نقش زيادي دارد و لازم است در اين زمينه رشته هاي آموزشي لازم از جمله رشته هاي ميان رشته اي ارائه شود و علوم انساني با اقتضائات و نيازهاي روز كشور تطبيق پيدا كند.
وي ادامه داد: مديريت كشور بايد چالش ها و نيازهاي موجود را به دانشگاه ها ارائه و پاسخ هاي راهگشا را از آنها مطالبه كند.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: حوزه و دانشگاه بايد پاسخگو نيازهاي علمي كشور باشند و در اين خصوص كارگروه مشتركي تشكيل شده كه دانشمندان حوزوي و دانشگاهي ايده ها و نظريه هاي خود را درباره سبك زندگي و ساماندهي آسيب هاي اجتماعي كه مورد تاكيد مقام معظم رهبري است، ارائه كنند.
دكترهاشمي با تاكيد بر ضرورت برداشتن گام هاي عملي براي جلوگيري از خروج نخبگان اظهار كرد: تقويت الگوهاي كارآفريني در دانشگاه ها سياست قطعي وزارت علوم است كه به حفظ و استمرار فعاليت فارغ التحصيلان دانشگاه ها در كشور كمك زيادي مي كند.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در بخش ديگري از سخنان خود، ادغام كنكور دانشگاه هاي سراسري و آزاد اسلامي را مثبت ارزيابي كرد و گفت : انسجامي كه با ادغام كنكور شكل گرفت موجب بهبود سنجش شد و طبيعتا اين مسير به حفظ كيفيت كمك خواهد كرد و براي تكميل ظرفيت نيز در شوراي گسترش، تقاضاها بررسي و تصميم مقتضي اتخاذ خواهد شد.
دكترهاشمي در ادامه با بيان اين كه ارتقاي پنج دانشگاه كشور به رتبه هاي برتر جهاني در دستور كار وزارت علوم قرار دارد، گفت: در صورت تحقق اين امر، دانشگاه هاي ايران جذابيت بيشتري براي تحصيل دانشجوياني از ساير كشورها خواهند داشت و همچنين اين دانشگاه ها مي توانند الگوي موفقي براي ساير دانشگاه هاي كشور قرار گيرند.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۶:۳۲ - ۰۱/۰۷/۱۳۹۶   بازدید: ۵۵۸