چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

آئين بازگشايي دانشگاه‌هاي فارس با حضور استاندار
** دريافت گزارش تلويزيوني مراسم ** ضمیمه

صبح امروز ، آئين رسمي بازگشايي دانشگاه‌هاي استان فارس با حضور مهندس اسماعيل تبادار، استاندار فارس ، اساتيد و دانشجويان دانشگاه هاي استان در تالار رازي دانشكده مهندسي شيمي ،‌نفت و گاز دانشگاه شيراز برگزار شد.
در اين مراسم از دانشجويان نمونه ي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي تجليل گرديد.
استاندار فارس در آئين بازگشايي دانشگاه‌هايي استان با ابراز خوشحالي از حضور در جمع دانشگاهيان بيان داشت: سال تحصيلي نماد آغاز مجدد حركت و پويايي علمي است .آغاز مجدد، نشاط و شور و اميد و انگيزه در راستاي كمال و توسعه است .
وي افزود : همزماني بهار علم با بهار ايثار و فداكاري و قيام حسين ابن علي (عليه السلام) ، يادآور علم و عمل بزرگمرداني از خيل معلمان و شاگردان آن امام صلح و بيداري است. عاشورا به عنوان كانون شكل گيري هويت شيعه كه مسير عدالت و آزادي را ترسيم مي كند ، امري فراتاريخي است و شايسته است هميشه و همه جا خود را عاشورايي دانسته و در مسير سعادت انسان كه مسيري جز آزادي نيست گام برداريم. راه نيل به آزادي ، آگاهي است كه محملِ آگاهي ، دانشگاه ها هستند.
مهندس تبادار تصريح كرد : هر كجا سخن از دانش و دانشگاه به ميان مي آيد ، آنچه در بادي امر به ذهن انسان متبادر مي شود اهميت علم و جايگاه آن است. در بيان اهميت علم ، همين بس كه بدانيم اولين كلامي كه جبرئيل امين به پيامبر اكرم (ص) مي گويد : اين بود كه "إقْرَأْ" "بخوان" اين خواندن ، مسئوليت آور و تعهد آور است. يك خواندن ساده و معمولي نيست . آينده انسان ها در گرو همين خواندن و به كار بستن آن است. به همين دليل است كه در آموزه هاي ديني ما آمده است «خيرٌ العِلم ما نَفَعَ»«بهترين علم آن است كه مفيد باشد» . پس به گونه اي علم بياموزيم كه در كاربست آن موفق باشيم.
استاندار فارس گفت : حضور دوباره من در كمتر از يكماه در جمع دانشگاهيان استان ، بدون شك براي همه روشن مي كند كه به اعتقاد من مسير توسعه كشور و راه حل مشكلات كشور از مسير دانشگاه ها است و ميخواهم تاكيد كنم براي همدلي و همفكري در راستاي خدمت بهتر به مردم عزيز استان فارس ، دست شما متفكران و متخصصان، اعضاء هيئت علمي و جوانان با علم و انگيزه را به گرمي مي فشارم .
وي ادامه داد : همه مي دانيد كه استان فارس از قابليت ها و ظرفيت هاي فراواني علي الخصوص در زمينه نيروي انساني متخصص كارآمد برخوردار است ، اما نياز به همدلي و همفكري و حركت جمعي براي كاهش بار مشكلات جامعه و ارائه راهكارهايي كه مسير توسعه را مهيا نمايد داريم .بنابراين براي تحقق اين امر مهم بايستي گام هاي مهمي برداريم .
نماينده عالي دولت در استان فارس اظهار داشت : در ابتدا لازم است دانشگاه ها و مراكز علمي ما با بازنگري شرايط فعلي و ساختاري خود پس از دوران قبلي گسترش كمي ، مسير تحولي و كيفي متناسب با نيازهاي جديد در جامعه و آينده علم و فن آوري را طي كنند. بحثهاي خلاقيت ، نوآوري و كارآفريني و يادگيري مسئله محور، بايد در دانشگاه ها پررنگ تر شود . در عين حال ادامه توجه به دانشهاي نوين و پژوهشهاي بنيادين هم بايد با قوت هر چه بيشتر ادامه يابد .
مهندس تبادار خاطر نشان كرد : از همين جا به تمام دستگاه هاي اجرايي اعلام مي كنم كه لازم است با يك نگاه تحولي و جديتي مضاعف در پيشبرد امور و انجام مطالعات علمي مورد نياز خود بيش از گذشته بر جوانان و نيز بر توان دانشگاه ها و مراكز علمي تكيه كنند و من به دقت عملكرد علم محور وتوسعه محور همه دستگاهها را رصد خواهم كرد .
وي افزود : نكته مهم ديگر كه براي تحول اساسي در استان امري ضروري است اين است كه دستگاه ها و سازمان ها مسير انحصار شكني را طي كنند و فرصتي در استان فراهم نموده تا از ظرفيت همه صاحب نظران و انديشمندان براي حركت و توسعه استفاده شود و بهره وري افزايش يابد . اين بدان معني است كه همه دستگاه هاي اجرايي بايد كمك كنند تا عوامل محدوده كننده وايجاد كننده انحصار برچيده شوند و فرصت خدمت گزاري بيشتري براي همه اقشار جامعه علي الخصوص بخش خصوصي هم فراهم شود.
استاندار فارس گفت : تقويت بنيه علمي در تمامي رشته هاي دانشگاهي يك ضرورت است و خروجي تمام مجموعه دانشگاهي بايد تاثيرات خود را بر جامعه بگذارد و آنچه كه در اين مجموعه رقم مي خورد ايجاد جايگاه علمي برجسته اي است كه ديگران به آن احترام بگذارند و براي آن جايگاه، ارزش ويژه اي قائل شوند.
مهندس تبادار بيان كرد : توجه جدي به توليدات علمي و دانش بنيان از الويت هاي مهم سياستهاي اقتصاد مقاومتي است كه مورد تأكيد مقام معظم رهبري و رئيس جمهور محترم مي باشد و امروز بايد دانشگاه ها با رشد دادن خود در حوزه تجاري سازي دستاوردهاي علمي زمينه رشد و گسترش شركت هاي دانش بنيان را رقم زده و در راستاي توجه به اين امر، فراهم نمودن زمينه اشتغال و كارآفريني كه نياز جدي جامعه و انتظار من از مجموعه دانشگاه است محقق مي شود.
استاندار فارس استاندار فارس با تأكيد بر اينكه براي حل مشكلات استان، به دانشگاه پناه مي برد ؛ اظهار داشت : اما از همه مهم تر، معضل خشكسالي در استان و استفاده از ظرفيت دانشگاه ها براي مقابله با بحران خشكسالي است . دانشگاه بايستي با ارائه راهكارهاي كاربردي نقشه راه را براي حل بحران مهيا كند و من به جدّ به ظرفيت دانشگاه در اين خصوص اميد بسته و راه برون رفت از اين معضل را از مسير دانشگاه جستجو نموده و خواهان پاسخ مناسب از دانشگاه به عنوان جايگاه علمي هستم .
مهندس تبادار در پايان سخنانش با تشكر از همه خدمتگزاران و جامعه دانشگاهي اعلام كرد: با توكل به خداوند تلاش خواهم كرد كه حركت ها در استان هر چه علمي تر و كارآمدتر شود تا نشاط و پويايي هرچه بيشتر جامعه فراهم و زمينه توسعه و رونق اقتصادي و عمران و آبادي اين استان با همكاري دانشگاه پرافتخار رقم خورد .
در ابتداي اين مراسم دكتر مقدسي ،‌رئيس دانشگاه صنعتي شيراز و دكتر قرائتي ، رئيس دانشگاه پيام نور فارس به بيان گزارشي از فعاليت ها و اقدامات موثر دانشگاه ها در حوزه هاي مختلف پرداختند.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۵:۴۱ - ۱۷/۰۷/۱۳۹۶   بازدید: ۶۱۸