سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶

نشست خبري همايش بين المللي نقش عربي نويسان و عربي سرايان ايراني در رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي در تالار دكتر مصطفوي دانشگاه شيراز برگزار شد.
دبير اجرايي همايش بين المللي نقش عربي نويسان و عربي سرايان ايراني در رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي در جمع خبرنگاران به تبيين اهداف و برنامه هاي اين همايش پرداخت و گفت: مسأله ي تمدن يك مسأله ي چند جانبه و چند بعدي است؛ حركت به سمت تمدن نوين اسلامي مستلزم شناخت علمي و دقيق شكل گيري تمدن اسلامي در دوره¬هاي گذشته مي باشد؛ در اين مورد، پژوهش درباره ي متون اسلامي، ادبي، فرهنگي و ... كه در دوره اي به زبان و ادبيات عربي بوده حائز اهميت است.
دكتر موسي عربي افزود: اين همايش فرصتي مغتنم است تا استادان، صاحب نظران و پژوهشگران اين عرصه با قرار دادن زبان عربي به عنوان يكي از مؤلفه هاي تمدني و فرهنگي، به كنكاش در آثار گرانقدر دانشمندان و ادباي ايراني بپردازند و براي ترسيم نقشه ي راه براي آينده و استفاده از دستاوردهاي آن به منظور تعامل و گفت وگوي سازنده با جهان اسلام قدمي مؤثر بردارند.
وي اظهار داشت: همايش نقش عربي نويسان و عربي سرايان ايراني در رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي از ابتدا در سطح ملّي آغاز به كار كرد؛ امّا نظر به استقبال استادان خارجي از كشورهاي عربي و درخواست هاي مكرري كه براي ارسال مقاله و حضور در همايش داشتند، كميته ي اجرايي تصميم گرفت كه اين همايش به صورت بين المللي برگزار شود.
عضو هيأت علمي بخش زبان و ادبيات عربي خاطرنشان كرد: همايش پذيراي ميهماناني از كشورهاي اردن، عمان، تونس و عراق خواهد بود كه سه نفر از اين افراد از كشورهاي اردن، تونس و عمان در افتتاحيه سخنراني خواهند داشت و محوريت سخنانشان تأكيد بر نقش ايرانيان عربي نويس و خدمات آنان به فرهنگ و تمدن اسلامي و روابط فرهنگي و علمي ايران و جهان عرب است.
وي اضافه كرد: دكتر الجمني از كشور تونس در خصوص نقش مشرق زمينيان عرب در بررسي جايگاه نويسندگان ايراني در رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي؛ دكتر المعشني از عمان در مورد استاد مسلمان و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي و دكتر زهدي از اردن در خصوص وضعيت زبان عربي از واقع تا ايده آل و نيز دكتر آذرشب، صاحب نظر در حوزه ي فرهنگ و تمدن اسلامي و چهره ي ماندگار كشور در حوزه ي زبان و ادبيات عربي در زمينه ي وحدت حوزه ي تمدني ايران و جهان عرب سخنراني خواهند نمود.
دبير اجرايي همايش تصريح كرد: حضور استادان و شخصيت هاي علمي و فرهنگي از كشورهاي عربي در اين همايش، فضايي را ايجاد خواهد كرد كه با مساعدت كميته ي گفت وگوي ايران و جهان عرب سازمان فرهنگ و ارتباطات يك بخش از همايش را به روابط و گفت وگوي ايران و جهان عرب اختصاص دهيم كه بتوان به واسطه ي آن به تحكيم روابط دو جانبه كمك كرد.
اين استاد دانشگاه شيراز بيان داشت: پس از فراخوان همايش،‌ در مجموع 327 مقاله ي داخلي و خارجي دريافت گرديدند كه پس از بررسي داوران،‌ 95 چكيده و 146 مقاله پذيرفته شدند.
به گفته ي دكتر عربي، نهادها و سازمان هايي مانند وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوري؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي؛ استانداري فارس؛ نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شيراز؛ مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري (ISC)؛ انجمن علمي دانشجويان بخش زبان و ادبيات عربي؛ بنياد فارس شناسي و سازمان فرهنگي اجتماعي شهرداري شيراز در برگزاري اين همايش با دانشگاه شيراز همكاري دارند.
وي ادامه داد: همايش بين المللي نقش عربي نويسان و عربي سرايان ايراني در رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي روزهاي 26 و 27 مهر ماه جاري در تالار حكمت دانشگاه شيراز برگزار مي شود و در آيين افتتاحيه، دكتر گشتاسبي راد، سرپرست دانشگاه شيراز و سخنرانان ويژه ي داخلي و خارجي سخنراني خواهند كرد.
دبير اجرايي همايش نقش عربي نويسان و عربي سرايان ايراني در رشد و شكوفايي فرهنگ و تمدن اسلامي خاطرنشان كرد: هم زمان با برگزاري اين همايش، نشست هايي هم در مورد مقالات تخصصي ارسال شده و مجمع عمومي ساليانه انجمن ايراني زبان و ادبيات عربي تشكيل خواهند شد و همچنين با حضور آقاي دكتر دهقاني، رئيس مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و پايگاه استنادي جهان اسلام نيز مسائل مربوط به مجلات داخلي و خارجي در حوزه ي تخصصي زبان و ادبيات عربي مورد بحث و بررسي قرار خواهند گرفت.
دكتر عربي بيان كرد. از جمله برنامه هاي جانبي همايش مي توان به برنامه ي گردشگري براي ميهمانان در راستاي معرفي جاذبه هاي شيراز به منظور جذب توريسم اشاره كرد كه با همكاري سازمان ميراث فرهنگي انجام خواهد شد.
گفتني است در حاشيه¬ي اين همايش نشست دبيران زبان عربي آموزش و پرورش استان فارس با حضور مؤلفان كتب درسي زبان عربي برگزار خواهد شد.
ايشان يادآور شد: نشست ميهمانان ويژه از كشورهاي عربي با مسؤولان دانشگاه شيراز با موضوع همكاري هاي علمي بين دانشگاه شيراز و دانشگاه هاي عربي نيز برگزار مي گردد.

تاریخ: ۰۹:۵۰ - ۱۹/۰۷/۱۳۹۶   بازدید: ۳۰۶