جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶

برگزاري سمپوزيوم هاي بين المللي كامپيوتر در دانشگاه شيراز

سمپوزيوم هاي بين المللي هوش مصنوعي و پردازش سيگنال (AISP) و علوم كامپيوتر و مهندسي نرم افزار (CSSE) به مدت 3 روز در دانشگاه شيراز برگزار شد.
آيين گشايش اين سمپوزيوم هاي بين المللي با حضور سرپرست دانشگاه شيراز ، اساتيد ، دانشجويان ، پژوهشگران ، فعالان عرصه ي كامپيوتر و مسئولان استاني در تالار خوارزمي دانشكده مهندسي ترتيب يافت.
خانم دكترسيده زهره عظيمي فر، دبير اجرايي اين دو سمپوزيوم و استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه شيراز در اين مراسم گفت: هفت انديشمند از دانشگاه هاي برتر كشور هاي آلمان، كانادا، فرانسه و ايتاليا در اين همايش ها سخنراني مي كنند.
وي افزود: در حاشيه ي اين برنامه ، 12 كارگاه آموزشي تخصصي به منظور ارتقاي سطح تخصصي و توانمندسازي متخصصان و كارشناسان علوم كامپيوتر بخش صنعت برگزار شد.
خانم دكتر عظيمي فر ادامه داد: زيرساخت هاي دانشگاه شيراز و استان فارس در حوزه فناوري اطلاعات و علوم كامپيوتر موجب شد كه براي دومين بار اين همايش ها بعد از سال 2012 در دانشگاه شيراز برگزار شود.
استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر خاطر نشان كرد : محور هاي همايش هوش مصنوعي و پردازش سيگنال حوزه هاي يادگيري ماشين، پردازش تصوير، بهينه سازي، پردازش سيگنال هاي پزشكي، امنيت هوشمند، حمل و نقل هوشمند و يادگيري عميق است.
وي ادامه داد: محور هاي همايش علوم كامپيوتر و مهندسي نرم افزار هم حوزه هاي مهندسي نرم افزار، الگوريتم، داده كاوي، پردازش موازي، بزرگ داده ها و پردازش ابري و شبكه هاي اجتماعي است.
دبير اجرايي دو سمپوزيوم بين المللي هوش مصنوعي و پردازش سيگنال و علوم كامپيوتر و مهندسي نرم افزار خاطرنشان كرد: بيش از 170 مقاله به دبيرخانه همايش ها ارسال شد كه پس از داوري، حدود 80 مقاله برتر پژوهشگران داخلي و خارجي در اين همايش ها ارائه مي شود.
اين استاد بخش مهندسي كامپيوتر دانشگاه شيراز خاطرنشان كرد: كميته ي علمي متشكل از 30 نفر از اساتيد بنام حوزه ي كامپيوتر از ايران و خارج از ايران مي باشد و بيش از 60 داور با اين كنفرانس ها همكاري دارند.
دكتر ابراهيم گشتاسبي راد ، سرپرست دانشگاه شيراز نيز در آيين گشايش اين سمپوزيوم هاي بين المللي گفت : هوشمند سازي ،‌ Big data و علوم شناختي ؛ سه هدف دانشگاه شيراز براي آينده است.
وي در ادامه خواستار آن شد كه سياست كلاني درجهت بومي سازي نرم افزارها اتخاذ شود و از توليدكنندگان نرم افزارهاي بومي به صورت ويژه حمايت گردد.

دكتر محمد دهقاني ، رئيس مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري و سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) هم در اين سمپوزيوم به ارائه آماري از جايگاه مقالات كشورمان در حوزه كامپيوتر پرداخت.
وي بيان داشت : در سال 2016 ، تعداد2468 مقاله در حوزه كامپيوتر در كشورمان ثبت شده كه 6 درصد ازمقالات كل كشور به شمار مي رود.

دكترعلي موقر ، نايب رئيس انجمن كامپيوتر ايران هم در سمپوزيوم بين المللي هوش مصنوعي و پردازش سيگنال و سمپوزيوم علوم كامپيوتر و مهندسي نرم افزار، از عضويت انجمن كامپيوتر ايران در اتحاديه انجمن هاي اروپايي خبر داد و گفت: تقاضاي عضويت در اين انجمن را سال قبل مطرح كرديم كه اين تقاضا پذيرفته شد.
وي ادامه داد: اين انجمن داراي حدود 13 شاخه علمي است كه بايد با كمك همكاران از سراسر كشور براي هر يك از شاخه ها مدير انتخاب و آنها را ساماندهي كنيم.
دكتر موقر تصريح كرد: يكي از زمينه هاي مهم توسعه و پيشرفت كشورها، رايانه و فناوري اطلاعات است كه كشور ما به دليل برخورداري از نيروي انساني ارزنده و جوان، از مزيت نسبي بالايي در اين زمينه برخوردار است.
نايب رئيس انجمن كامپيوتر ايران ، دستاوردهاي برگزاري چنين كنفرانس هايي را براي كشور بسيار مثبت ارزيابي كرد و گفت: حدود 10 سالي است كه به اين نتيجه رسيده ايم كه برگزاري كنفرانس هاي بين المللي كامپيوتر امري ضروري است و هم اينك نيز در كشور چندين كنفرانس در اين زمينه در حال اجرا داريم.
دكتر عليرضا خياطيان ، رئيس دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر هم در مراسم افتتاح اظهار داشت : امسال رتبه هاي برتر كنكور ،‌رشته مهندسي كامپيوتر را به عنوان رشته مورد علاقه خود انتخاب كرده اند كه اين نشان ازجايگاه برتر اين رشته در آينده است.
وي ، حضور مسئولان مختلف شهري ازجمله فرمانده انتظامي استان فارس در سمپوزيوم هاي بين المللي هوش مصنوعي و پردازش سيگنال (AISP) و علوم كامپيوتر و مهندسي نرم افزار (CSSE) را نشاندهنده ي گسترش و اهميت دانش كامپيوتر در حوزه هاي مختلف وصيف كرد.

سردار سرتيپ دوم احمد علي گودرزي، فرمانده انتظامي استان فارس هم در حاشيه سمپوزيوم بين المللي هوش مصنوعي و پردازش سيگنال و سمپوزيوم علوم كامپيوتر و مهندسي نرم افزار در دانشگاه شيراز، گفت : از تحقيقات مرتبط با امنيت فضاي مجازي حمايت مي كنيم.
وي افزود : افزون بر اين دانشجوياني كه در حين خدمت سربازي هستند چنانچه در بحث هوشمند سازي سامانه هاي فناوري اطلاعات نيروي انتظامي به ما كمك كنند از مدت خدمت آنان كسر مي شود.
اين مقام انتظامي، فضاي مجازي را برخوردار از فرصت ها و تهديدهاي بي شمار دانست و اظهار داشت: براي ايجاد امنيت پايدار در فضاي مجازي نياز است كه همكاران ما نيز در كارگاه هايي كه در اين زمينه تشكيل مي شود، شركت كنند.
سردار گودرزي، درمورد قراردادي كه بين دانشگاه شيراز و معاونت فناوري نيروي انتظامي دركشور منعقد شده، بيان كرد: اميدواريم اين قرارداد كه در ارتباط با شهر هوشمند است، نتايج مثبت در ايجاد امنيت پايدار به دنبال داشته باشد.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

دريافت فايل ويديوئي گزارش تلويزيوني

تاریخ: ۱۸:۴۸ - ۰۶/۰۸/۱۳۹۶   بازدید: ۳۸۷