جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷

برپايي سمپوزيومي براي معرفي تكنيك ويرايش هدفمند ژنوم موجودات

سمپوزيوم علمي كريسپر (CRISPR) در پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري برگزار شد.
به گزارش ايسنا سمپوزيوم كريسپر امروز چهارشنبه، اول آذر ماه در پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري با حضور دكتر محمدحسين صنعتي معاون پژوهشي اين پژوهشگاه برگزار شد.

صادق شجاعي، دبير اجرايي سمپوزيوم درباره كريسپر گفت: تكنيك كريسپر يا خوشه هاي تناوبي متقارن كوتاه با فواصل منظم در حال حاضر بحث روز خبرهاي علمي در دنيا است و دانشمندان معتقدند اين تكنيك مي تواند آينده زندگي جوامع بشري را تغيير دهد، زيرا با استفاده از اين تكنيك مي توان ژنوم موجودات را به صورت هدفمند و كنترل شده ويرايش كرد، يعني مي توان يك ژن خاص را در يك جايگاه مشخص وارد و يا يك ژن را حذف كرد.

اين دانشجوي دكتري بيوتكنولوژي گياهي تصريح كرد: با توجه به فعاليت ها و پژوهش هاي كشورهاي پيشرفته درباره تكنيك كريسپر هدف از برگزاري اين سمپوزيوم گسترش و معرفي اين تكنيك در كشور جهت استفاده از مزاياي آن است. براي مثال با استفاده از اين تكنيك مي توان گياهاني توليد كرد كه نسبت به خشكي و شوري مقاوم باشند و يا بازدهي آنان در توليد محصول بيشتر باشد.

دكتر كسري اصفهاني، عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري، دكتر مسعود توحيدفر عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي، دكتر الهه توكل عضو هيات علمي دانشگاه شيراز، دكتر مهدي شمس آرا عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري و دكتر محسن بصيري عضو هيات علمي پژوهشگاه رويان به عنوان سخنرانان سمپوزيوم درباره تاريخچه و مفاهيم اوليه كريسپر، تكنيك هاي ويرايش ژنومي، كاربرد كريسپر در ويرايش ژنومي گياهان، كاربرد كريسپر در ويرايش ژنومي جانوران و مزايا و معايب كريسپر اطلاعاتي ارائه دادند.

انتهاي پيام
منبع خبر:
ايسنا
   تاریخ: ۱۲:۱۸ - ۰۱/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۳۳۷۰
اخبار مشابه در سایر منابع خبری:
برپايي سمپوزيومي براي معرفي تكنيك ويرايش هدفمند ژنوم موجودات  خبر اقتصادی
برپايي سمپوزيومي براي معرفي تكنيك ويرايش هدفمند ژنوم موجودات  اکو آنلاین