پنج شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷

آغاز به كار سومين جشنواره ي قرآني طهورا در دانشگاه شيراز

مراسم افتتاحيه ي سومين جشنواره ي قرآني طهورا با محوريت سوره ي انبيا ويژه ي دانشگاهيان دانشگاه شيراز با حضور دكتر گشتاسبي راد، سرپرست دانشگاه شيراز؛ دكتر آخوند، معاون دانشجويي و سرپرست معاونت فرهنگي و اجتماعي؛ حجت الاسلام و المسلمين يزدان پرست، معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شيراز؛ خانم دكتر البرزي، مدير اجتماعي دانشگاه؛ آقاي شيخ پور ناييني، مدير فرهنگي دانشگاه و جمعي از مسؤولان، اساتيد و دانشجويان دانشگاه شيراز در آبان ماه سال جاري در تالار حكمت اين دانشگاه برگزار شد.
سرپرست دانشگاه شيراز در اين مراسم ضمن ابراز خرسندي از شركت در اين محفل قرآني و تشكر و تقدير از كانون قرآن و عترت دانشگاه و كانون هايي كه ياريگر جشنواره ي قرآني طهورا بودند، گفت: ما روحيه ي ايثاري را كه هميشه جامعه ي ما به آن نياز دارد، در فعاليت كانون ها مي بينيم. هميشه اميدوار هستيم اين روحيه ي ايثار را كه يك زماني اين كشور را در مقابل دشمن بيمه كرد و امروز هم در بين جوانان ما هست، نتيجه اش را در همين برنامه هاي كانون ها و فعاليت دانشجويي مشاهده كنيم.
دكتر ابراهيم گشتاسبي راد خاطرنشان كرد: در طول تاريخ اسلام، بسياري از متفكران و شعراي بزرگ اسلامي كه در اوج مقام علمي و ادبي بودند،كتاب هايي نوشتند كه هر كدام را نگاه كنيد، در مقابل قرآن زانو زدند و گفتند ما هر چه داريم از قرآن آموخته ايم.
حجت الاسلام و المسلمين يزدان پرست، معاون فرهنگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شيراز هم ضمن پرداختن به تفسير سوره ي مباركه ي عصر و يادآوري نكات اخلاقي آن، افزود: مرحبا به شما كه قرآن را از مهجوريت در آورديد. ما بايد ضمن حفظ قرآن كريم و تلاوت زيباي آن، سعي كنيم با آمدن به يك پله بالاتر، با قرآن زندگي كرده و با مفاهيم قرآني مأنوس شويم و آن را در زندگي خود پياده نماييم و در پناه قرآن باشيم.
در ادامه، از 22 نفر از افتخارآفرينان اين دانشگاه كه در سي و دومين جشنواره ي سراسري قرآن و عترت در مرحله ي منطقه اي و كشوري مقام هاي برتر را كسب نموده بودند، تقدير و تجليل گرديد.
مراسم سنج و دمام؛ اجراي گروه تواشيح دانشگاه شيراز؛ تلاوت قرآن كريم توسط قاري برگزيده، آقاي سيد جواد هاشم زاده؛ اجراي برنامه ي حفظ قرآن توسط حافظ كل قرآن كريم، آقاي سعيد حسن شاهي؛ ختم دسته جمعي قرآن توسط تمامي شركت كنندگان و برپايي نمايشگاه كتاب از ديگر بخش هاي مراسم افتتاحيه ي سومين جشنواره ي قرآني طهورا بود.
در حاشيه ي اين جشنواره، آقاي شيخ پور ناييني، مدير فرهنگي دانشگاه گفت: از آنجا كه به فرموده ي پيامبر اكرم (ص)، قرآن و عترت دو گنجينه ي گرانبها هستند كه همواره تمسك به آن ها سبب رستگاري خواهد شد، اهتمام مسؤولان فرهنگي در پر بار نمودن فعاليت هاي قرآني بر اين باور استوار است و در همين راستا، جشنواره ي قرآني طهورا براي سومين سال متوالي و در هر سال با محوريت يك سوره ي مباركه در دانشگاه شيراز اجرا مي شود كه امسال با محوريت سوره ي مباركه ي انبيا برگزار خواهد گرديد.
وي افزود: ما تلاش مي كنيم تا از طريق برگزاري اين جشنواره، مفاهيم نوراني قرآن را به دانشگاهيان انتقال دهيم؛ ضمن اينكه ما تمام ذائقه هاي دانشگاهيان را در اين جشنواره در نظر گرفته ايم.
آقاي شيخ پور ناييني با اشاره به اينكه سال گذشته بيش از 600 نفر از دانشگاه شيراز در جشنواره ي قرآني طهورا شركت كردند، اظهار داشت: امسال تلاش داريم تا اين جشنواره را به صورت گسترده تر و بهتر از سال گذشته برگزار كنيم.
مدير فرهنگي دانشگاه و رئيس شوراي سياستگذاري جشنواره اضافه كرد: افزون بر اين ها، ما شعارهاي قرآني را در طول سال تحصيلي به صورت پوستر و بنر در نقاط مختلف دانشگاه شيراز نصب مي كنيم تا دانشجويان، كاركنان و اساتيد ما انس بيشتري با آيات وحي پيدا نمايند.
وي در ادامه به بخش هاي اين جشنواره اشاره و خاطرنشان كرد: بخش هاي مختلف سومين جشنواره ي قرآني طهورا و محورهاي آن به شرح زير مي باشد:
بخش هاي جشنواره:
- بخش شفاهي: حفظ و قرائت (ترتيل و تحقيق) سوره ي مباركه ي انبيا
- بخش ادبي: شعر، داستان، نمايشنامه نويسي و فيلمنامه نويسي
- بخش هنري: خوشنويسي، نقاشي، عكاسي و گرافيك اعم از طراحي پوستر، آيه گرافي و تايپوگرافي و تكنيك اعم از كلاژ، دكوپاژ، نماهنگ و كليپ
- بخش مجازي: طراحي وبلاگ
- بخش پژوهشي: مقاله نويسي و پايان نامه
محوريت هاي جشنواره: امامت نعمتي بزرگ براي امت. ابراهيم عليه السلام نمونه ي عالي رشديافتگي. ضرورت خداباوري. پيامبر (ص) براي تمام عالميان رحمت است. كيفيت برخورد مسلمانان با مخالفان. مفهوم شناسي امت واحده. هشدار؛ قيامت نزديك است. شروط دعا و استجابت آن توسط خداوند. حقيقت حق و سراب باطل. فرشتگان، فرزند خدا نيستند. انسان، طبعاً عجول است.
رئيس شوراي سياستگذاري جشنواره ي قرآني طهورا بيان داشت: همچنين برگزاري كارگاه ها و كلاس هاي آموزشي تفسير سوره ي انبيا در روزهاي دوشنبه ي هر هفته؛ برگزاري مسابقات كتابخواني؛ برگزاري نشست ها و كرسي هاي آزادانديشي؛ پخش و نقد فيلم و برپايي نمايشگاه كتاب از ديگر بخش هاي اين جشنواره مي باشد.
آقاي ناييني، آخرين مهلت ارسال آثار به اين جشنواره را، ۱۵ اسفند ماه سال جاري اعلام و ابراز كرد: دانشجويان، كاركنان و اساتيد دانشگاه شيراز كه علاقه مند به شركت در اين جشنواره مي باشند، مي توانند براي ثبت نام و كسب اطلاعات بيشتر، به دبيرخانه ي جشنواره واقع در معاونت فرهنگي اجتماعي دانشگاه شيراز مراجعه نمايند.
   تاریخ: ۱۴:۵۱ - ۰۴/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۳۸۸