پنج شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷

برگزاري سمينار روش هاي تحليلي در مطالعه و توسعه فرش دستباف با حضور اساتيد دانشگاه تركيه در دانشكده هنر و معماري

دانشكده هنر و معماري دانشگاه شيراز با همكاري انجمن علمي بخش فرش دانشكده و با حمايت خوشه فرش دستباف استان فارس ، اقدام به برگزاري سميناري با عنوان روش هاي تحليلي در مطالعه و توسعه فرش دستباف كرد.
اين سمينار با سخنراني اساتيد مدعو و خانم ها پروفسور شريفه آتلي هان و پروفسور نوين انز از دانشگاه مرمره تركيه، در دو بخش روش هاي تحليل فني و زيبايي شناسي نقوش فرش دستباف و رنگرزي طبيعي در تركيه و دلايل موفقيت پروژه بين الملل دباق برگزار گرديد.
اين برنامه با حضورمسئولان ، اساتيد و دانشجويان در تالار كيمياي دانشكده هنر و معماري دانشگاه شيراز ترتيب يافت و با استقبال خوبي از سوي علاقه مندان به اين رشته روبرو شد.
در ابتداي اين مراسم، دكتر حميدرضا شريف رئيس دانشكده هنر و معماري دانشگاه شيراز ضمن بررسي شاخه هاي مختلف هنر ايران بيان كرد: وجود جنبه هاي متنوع كاركردي ،اقتصادي ،اعتقادي و فرهنگي باعث شده همواره از اين آثار به عنوان هنرهايي كاربردي ياد شود.
وي افزود: فرش دستباف در اين ميان به علت دارا بودن همزمان ويژگي هاي زيبايي شناختي ،اقتصادي و كاركردي از جايگاه ويژه و ممتازي برخوردار مي باشد.
دكتر شريف گفت :در اين مسير نقش مراكز علمي و آكادميك به ويژه دانشگاه ها وهمكاري بين مراكز در سطوح ملي و بين المللي مي تواند بسيار حائز اهميت باشد. بر اين مبنا دانشكده هنر و معماري دانشگاه شيراز به منظور تسهيل در فرايند اين همكاري ها پيش قدم شده است و در قدم نخست ميزبان اساتيد برجسته در حوزه هاي هنر هاي دستي و فرش از دانشگاه تركيه شده است.
مهندس شهريار اسدي، سرپرست بخش هنر دانشكده هنر و معماري هم ضمن اشاره به فعاليت هاي اين بخش طي 2 سال گذشته در جهت برگزاري همايش ها بيان كرد : به طور كلي سعي بر اين است كه از لحاظ كمي و كيفي بار علمي دانشكده و بخش هنر بالا رود .در اين ميان بخش فرش مي تواند از جهت جذب دانشجو و اساتيد نخبه الگويي مناسب براي دانشكده هاي منطقه جنوب كشور باشد ، كه دعوت از اين اساتيد تلاشي است كه در همين راستا صورت گرفته است.
دكتر اشكان رحماني ، عضو هيات علمي بخش هنر و دبير علمي سمينار روش هاي تحليلي در مطالعه و توسعه فرش دستباف ، نيز اظهار داشت: تركيه به همراه ايران ،هند و چين در بازار بين المللي فرش سهم و جايگاهي ويژه دارد و از طرف ديگر رشته فرش و هنر هاي سنتي در برخي از دانشگاه هاي كشور تركيه رواج دارد و همچنين تجربه سيستم آموزشي آن كشور در كليه رشته هاي هنري و به ويژه در دو رشته ذكر شده مي تواند در جهت ارتقا سيستم آموزشي در رشته هاي هنري دانشگاه ها ي ما بسيار اثر بخش باشد.
دكتر مجيد رضا مقني پور ، عضو هيات علمي بخش هنر و دبير اجرايي اين سمينار هم بيان نمود : هدف از برگزاري چنين همايش هايي آن است كه به صورت جزيره اي عمل نكنيم و بتوانيم در جهت بهبود محتواي دانشگاه ، نحوه پذيرش و آينده كاري دانشجويان ، ايجاد همكاري و تبادل دانشجو و در نهايت بورس هاي دانشجويي و پروژه هاي مشترك و تبادل علمي ،مقدمات لازم را فراهم آوريم.
وي افزود: با همين هدف، تفاهم نامه ي همكاري هاي مشترك بين دانشگاه شيراز و دانشگاه مرمره تركيه – كه در زمينه ي آموزش هنر جز دانشگاه هاي خوب مي باشد - امضا مي شود.
دكتر مقني پور گفت : برگزاري اين سمينار باعث ايجاد رابطه همكاري با خوشه فرش دستباف فارس گرديد و ادامه همكاري با اين مجموعه ها ها مي تواند رابطه اي مناسب بين دانشگاه و صنعت ايجاد نمايد.
شايان توجه است است در حاشيه ي برگزاري سمينار روش هاي تحليلي در مطالعه و توسعه فرش دستباف در دانشكده هنر و معماري دانشگاه شيراز، 2 كارگاه آموزشي نيز با عناوين " رنگرزي طبيعي " و " آموزش كارت بافي " با حضور علاقه مندان اجرا شد.

تاریخ: ۱۵:۱۶ - ۲۱/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۵۲۹