پنج شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۷

تشكيل كارگروه هاي تخصصي در دانشگاه شيراز براي ارتباط با جامعه و صنعت

به همت دفتر امور فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز ، كارگروه هاي تخصصي اعضاي هيئت علمي اين دانشگاه تشكيل شد.
دكتر سيد فخرالدين افضلي ،مدير دفتر امورفناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز در جمع اعضاي اين كارگروه ها كه در تالار دكتر مصطفوي ترتيب يافت؛ به تبيين اهداف راه اندازي كارگروه ها پرداخت و مطالبي را در خصوص خط مشي و روش كار آن ها بيان كرد.
وي با اشاره به اين كه كارگروه هاي تخصصي دانشگاه ، به منظور تسهيل ارتباط موضوعي دانشگاه با بخش هاي مختلف جامعه و افزايش اثربخشي دانشگاه در حل معضلات و مشكلات صنعت تشكيل شده است. دكتر افضلي خاطر نشان كرد : از ديگر اهداف ايجاد اين كارگروه هاي تخصصي، مي توان به توسعه مشاركت اعضاي هيات علمي و سوق دادن بيش از پيش فعاليت هاي پژوهشي دانشگاه در جهت رفع مشكلات صنعت و جامعه ؛ گردآوري، ثبت، اطلاع رساني و ترويج تجارب و دستاوردهاي موفق صنعت، دانشگاه و پژوهشگاه هاي كشور در ارتباط با صنعت وجامعه ؛ و شناسايي و تبديل مسائل و مشكلات صنعتي به مسائل علمي در جهت درك مشترك دانشگاه و جامعه (صنعت) از مسائل يكديگر در جهت توسعه اين ارتباط ، اشاره كرد.
به گفته ي دكتر افضلي ، 15 كارگروه هاي تخصصي در زمينه هاي : انرژي، نفت، گاز و پتروشيمي ؛ فناوري هاي نوين، IT و ICT ؛ آب، خشكسالي و بلاياي طبيعي ؛ ملاحظات امنيتي و دفاعي، هوا فضا ؛ محيط زيست و منابع طبيعي ؛ گرد و غبار، فرسايش خاك و رسوب ؛ سلامت، گياهان و فرآورده هاي دارويي و تجهيزات پزشكي ؛ كشاورزي و امور دام و صنايع تبديلي (زراعت، اصلاح نبات، باغباني، تغذيه، خاك، آب، ترويج) ؛ كارگروه هاي تخصصي RS, GIS ؛ هنر و معماري،گردشگري و صنايع دستي ؛ آسيب هاي اجتماعي، مطالعات زنان ؛ تبليغات، رسانه، آموزش و ترويج ؛ خدمات حقوقي، قضايي، بازرگاني، اقتصادي، مديريتي ؛ حمل و نقل، عمران و توسعه روستايي ؛ و كارگروه هاي تخصصي بين المللي ؛ تشكيل شده است.
مدير دفتر امورفناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز ؛ بررسي پروژه هاي درخواست شده از صنعت و انتخاب پژوهشگران مرتبط جهت انجام آنها ؛ برگزاري نشست هاي منظم براي تعامل صنعتگران و دانشگاهيان ؛ تعريف پايان نامه هاي بين رشته اي در راستاي حل مشكلات جامعه با جلب حمايت و تعامل با جامعه ؛ ارائه سخنراني هاي عملياتي و نشست هاي تخصصي بين رشته اي؛ و شناسايي، بحث و بررسي مشكلات جامعه و صنعت در كارگروه ها و پيشنهاد پروژه را از ديگر مزاياي ايجاد كارگروه هاي تخصصي برشمرد.
وي ادامه داد : اين كارگروه ها در ارتباطات بين المللي و ديپلماسي علمي
موثر است و تبادل دانش علمي و تجربيات فني با متخصصان صنايع از طريق اقامت در كارخانجات يا صنايع ؛ برگزاري جلسات هم انديشي و تحليل پروژه ها؛ امكان ايجاد نشست ها، همايش ها، كارگاه هاي آموزشي و همچنين برگزاري بازديد ها و تورهاي صنعتي ؛ را در پي دارد.
دكتر افضلي ، با اشاره به اين كه فعاليت كارگروه هاي تخصصي مي تواند در به كارگيري توان اعضاي هيات علمي در محورهاي علمي اولويت دار استاني كمك شاياني نمايد، از برنامه ريزي مسئولان دانشگاه شيراز براي اختصاص امتيازات تشويقي براي مشاركت و فعاليت بيشتر اساتيد در اين كارگروه ها خبر داد و ابراز اميدواري كرد: اين اقدام بتواند در شناسايي و رفع مشكلات جامعه توسط جامعه ي علمي دانشگاه شيراز موثر باشد.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۲:۰۶ - ۰۷/۰۱/۱۳۹۷   بازدید: ۷۸۶