چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷

نشست خبري گردهمايي بين‌المللي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي

نشست خبري گردهمايي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي با حضور دكتر كاووس حسن لي، مدير مركز حافظ شناسي و دبير گردهم آيي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي و دكتر اكبر صيادكوه ، دبير اجرايي گردهمايي در تالار دكتر مصطفوي دانشگاه شيراز برگزار شد.
در اين نشست مسئولان برگزاري گردهمايي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي به بيان اهداف و برنامه هاي اين گردهمايي علمي - ادبي پرداختند و نمايندگان رسانه هاي گروهي در يك فضاي صميمي ، پرسش ها و ديدگاه هاي خود را بيان كردند.
دكتر حسن لي در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شيراز همواره به شهر شعر و ادب و فرهنگ مشهور بوده است. و خوشبختانه هر روز هم شاهد فعاليت هاي گوناگون در اين حوزه ها هستيم. امسال همزمان با يادروز حافظ ، سيزدهمين گردهم آيي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي ، 18 تا 20 مهرماه در شيراز برگزار مي شود.
وي در ادامه به بيان اهداف گردهمايي پرداخت و گفت : بازشناسي مطالعات حافظ شناسانه، تشويق پژوهشگران به توليدات علمي و فراهم آوردن زمينه هاي مناسب براي ارايه ي دستاوردهاي تازه، آشنايي پژوهشگران با پژوهش هاي جديد ديگران در گستره ي زبان و ادب فارسي، گفت وگو، تبادل نظر و انتقال تجربه ميان استادان، بويژه استادان پيشكسوت و اعضاي هيات علمي جوان، ترغيب پژوهشگران جوان به ژرف انديشي در پژوهش هاي فرهنگي، علمي و ادبي، تأكيد بر تقويت زبان فارسي به عنوان يكي از مؤلفه هاي مهم و اثرگذار در وحدت ملي و يكپارچگي ايران، بازشناسي علمي وضعيت ادبيات كشور و هم انديشي براي ارايه ي راهكارهاي مناسب در جهت بهبود مستمر شرايط؛ از اهداف اين برنامه به شمار مي رود.
به گفته ي دكتر حسن لي، يكي از محورهاي ويژه همايش ، حافظ شناسي و حافظ پژوهي و نقش حافظ در گسترش فرهنگ ايراني و زبان و ادب فارسي است.
استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز افزود :از ديگر محورهاي ويژه سيزدهمين گردهم آيي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي مي توان به : زبان ها، گويش ها، لهجه ها و ادبيات و مشاهير ادبي در استان فارس و همچنين فرهنگ و ادب عامه، محلي و اقليمي در استان فارس ، اشاره كرد.
مدير مركز حافظ شناسي و دبير گردهمايي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي اظهار داشت :محورهاي عمومي برنامه هم شامل: نقش زبان و ادب فارسي در وحدت ملي مردم ايران و ديگر فارسي زبانان جهان. جايگاه زبان و ادب فارسي و ايران شناسي در فراسوي مرزهاي جغرافيايي ايران. اثرپذيري و اثرگذاري متقابل ادبيات فارسي و فرهنگ اسلامي. شيوه هاي ترويج زبان و ادب فارسي و ارتقاي جايگاه آن. روش هاي كاربردي آموزش زبان و ادب فارسي. انواع ادبي (حماسي، غنايي، عرفاني، تعليمي و ...). ادبيات معاصر (از مشروطه تا كنون، ادبيات انقلاب اسلامي، ادبيات پايداري، ادبيات كودك و نوجوان و...). ادبيات اقليمي، بومي و محلي كشور. كتاب شناسي، نسخه شناسي و متن پژوهي. تاريخ ادبيات، سبك شناسي، نقد ادبي و زيبايي شناسي. نظريه ها و مكتب هاي ادبي. دستور زبان، زبان شناسي، تاريخ زبان فارسي و گويش هاي رايج زبان فارسي. ادبيات تطبيقي و موضوع هاي ميان رشته اي. كتاب هاي مرجع ادبي و فرهنگ هاي تخصصي و موضوعي در گستره ي زبان و ادب فارسي. نقد و بررسي گرايش هاي رشته ي زبان و ادبيات فارسي. نقد و بررسي پايان نامه هاي دانشجويان تحصيلات تكميلي در رشته ي زبان و ادبيات فارسي. تحليل محتواي كتاب هاي زبان و ادبيات مدارس. آسيب شناسي ترجمه ي متون ادبي از زبان فارسي به زبان هاي ديگر و از زبان هاي ديگر به زبان فارسي. شگردهاي آموزش مجازي در رشته ي زبان و ادبيات فارسي. استفاده از امكانات رايانه اي در فعاليت هاي ادبي و ديگر موضوعات مرتبط با زبان و ادب فارسي است.
دكتر حسن لي درخصوص آمار مقالات هم گفت :حدود 1100 نفر از استادان ، اعضاي هيات علمي دانشگاه ها و دانشجويان تحصيلات تكميلي مقالاتشان را به دبيرخانه ارسال كردند، هر مقاله از سوي دو يا سه نفر داور متخصص بررسي شد و در نهايت حدود 300 مقاله براي انتشار در لوح فشرده و چكيده ي آن ها براي چاپ در چكيده مقالات انتخاب شدند.
دبير گردهمايي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي بيان كرد : بسياري از استادان نام دار ايراني و غير ايراني از جاهاي مختلف براي شركت در اين مراسم به شيراز مي آيند و حدود صد نفر از اين استادان و پژوهشگران هم سخنراني خواهند كرد؛وعلاوه بر اساتيد ايراني ،
مهمانان خارجي از كشور هاي مختلف مانند پروفسورخليلويچ (بوسني)، پروفسور وارتان وسكانيان(ارمنستان)، پروفسور ابوالكلام سركار(بنگلادش)، پروفسور علي گزل يوز (تركيه)، پروفسور نعمت ييلدريم(تركيه)، پروفسور آذرميدخت صفوي(هند)، پروفسور عين الحسن (هند) و... در همايش شيرازسخنراني خواهند كرد.
وي خصوص برنامه هاي جنبي هم اظهار داشت : با توجه به علاقه ي بسياري از استادان و پژوهشگران براي حضور و سخنراني و به دليل تنگناي زماني و نيز همزماني آن با ايام محرم و صفر، ناگزيريم از بعضي برنامه ها صرف نظر كنيم. اما تشكيل چند كارگاه، برگزاري چندين نمايشگاه، شركت در برنامه هاي ويژه ي يادروز حافظ، گردش فرهنگي- سياحتي از مكان هاي ديدني استان فارس. و... از برنامه هاي جنبي اين مراسم خواهد بود.
دكتر حسن لي خاطر نشان كرد: انجمن ترويج زبان و ادب فارسي گاهي به فراخور شرايط، در همايش هاي سالانه ي خود، برخي از استادان پيشكسوت و شاخص را تقدير مي كند. امسال نيز در مراسم اختتاميه ي گردهمآيي كه روز بيستم مهرماه در تالار حافظ برگزار خواهد شد، دو نفر از استادان نامدار پيشكسوت را تجليل خواهد كرد.
وي با اشاره به اجراي موفق برنامه هاي مرتبط با جشنواره ي رساله هاي برتر نيز گفت: همه ي رساله هاي رسيده در دو سطح و توسط 8 نفر از استادان دانشگاه هاي مختلف كشور داوري شد و يكي از آن ها كه بيشترين امتياز را داشت، انتخاب گرديد كه در مراسم اختتاميه در روز بيست مهردر تالار حافظ از مولف آن تقدير خواهد شد.
شايان توجه است ؛ چهارشنبه 18 مهرماه ، مراسم افتتاحيه و يكي از نشست هاي علمي از ساعت 8 صبح تا 12 و نيم در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز واقع در خيابان ساحلي غربي برگزار مي شود.
بعد از ظهر چهارشنبه از ساعت 2 و نيم تا 6 و روز پنجشنبه 19 مهر از ساعت 8 و نيم تا 6 بعداز ظهر برنامه ها در پرديس ارم دانشگاه شيراز، در دانشكده هاي الهيات و ادبيات ادامه خواهد يافت و در چندين سالن همزمان برنامه هاي علمي برگزار خواهد شد.
از ساعت 7 شب پنجشنبه 19 مهر ، آيين ويژه ي يادروز حافظ با حضور مسئولان كشوي و مشتاقان ادب فارسي ، در مجموعه ي حافظيه و در جوار آرامگاه اين شاعر شهير اجرا مي گردد.
روز 20 مهر هم دو برنامه شامل يك نشست علمي تخصصي حافظ و مراسم اختتاميه در تالار حافظ واقع در چهار راه حافظيه پايان بخش برنامه ها خواهد بود.

تاریخ: ۰۹:۱۱ - ۱۴/۰۷/۱۳۹۷   بازدید: ۱۷۵