پنج شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۷

برگزاري نخستين همايش ملي خانواده، كودك و نوجوان در دانشگاه شيراز

نخستين همايش ملي خانواده، كودك و نوجوان با تأكيد بر افراد با نيازهاي ويژه در تالار حكمت دانشگاه شيراز برگزار شد.
در اين همايش علمي پانصد تن از اساتيد، دانشجويان و پژوهشگران سراسر كشور حضور يافتند و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
تلاوت قرآن توسط آقاي سعيد شريفي ، دانشجوي نابيناي دانشگاه شيراز و اجراي گروه سرود ناشنوايان از جمله برنامه هاي مراسم افتتاحيه بود.
دكتر قربان همتي علمدار لو، عضو هيأت علمي دانشگاه شيراز و دبير علمي همايش در اين مراسم گفت: برنامه ريزي هاي لازم براي اجراي همايش از مهرماه سال گذشته آغاز شد و پس از اعلام فراخوان، 437 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال گرديد.
وي از پذيرش 216 مقاله پس از داوري خبر داد و گفت: اين مقالات در پايگاه استنادي جهان اسلام (ISC) نمايه مي شود و در CD مقالات به شركت كنندگان اعطا مي گردد.
دكتر همتي تأكيد كرد: محورهاي همايش به گونه اي انتخاب شده كه هر مقاله گره گشاي مشكلات افراد با نيازهاي ويژه باشد.
دبير علمي نخستين همايش ملي خانواده، كودك و نوجوان خاطر نشان كرد: از اساتيد مطرح و صاحب نام سراسر كشور دعوت به عمل آمده و 18 سخنراني تخصصي ارائه مي شود.
دكتر غلامعلي افروز، چهره ماندگار كشور و استاد ممتاز دانشگاه تهران هم در آئين افتتاحيه همايش به بيان مطالبي درباره ي ضرورت و اهميت توجه به خانواده، كودك و نوجوان پرداخت.
وي اظهار داشت: به دنبال تأكيد رهبر معظم انقلاب در خصوص الگوي ايراني اسلامي پيشرفت، '' انديشكده خانواده '' با حضور جمعي از اساتيد و صاحب نظران حوزي و دانشگاهي تشكيل شده است.
رئيس انديشكده خانواده ادامه داد: تدوين الگوي جهان شمول خانواده هدف اصلي اين انديشكده مي باشد و به دنبال آن است كه تصوير خانواده مطلوب را با افق 50 سال آينده ترسيم نمايد.
پدر علم روانشناسي كودكان با نيازهاي ويژه بيان كرد: خانواده تنها نهاد فطري، طبيعي، بي بديل و جاودانه انسان است و همه نهادها و سازمانها بايد براي خانواده و در خدمت خانواده باشند.
وي با اشاره به نامه اش خطاب به رئيس جمهور گفت: اگر نگاه به خانواده جدي نباشد مشكلات جامعه در آينده دو چندان مي شود و ضروري است كه تمامي قوانين و برنامه هاي دولت براي تسهيل امور خانواده باشد.
دكتر افروز ادامه داد: هم اكنون 30 كشور جهان داراي وزارت خانواده است و تشكيل چنين وزارت خانه اي در كشور ما مي تواند گره گشاي چالش هاي موجود فراروي خانواده باشد.
استاد ممتاز دانشگاه تهران، زن و شوهر را دو ركن خانواده برشمرد و تأكيد كرد: ارتباط مناسب، روابط عاطفي، اظهار محبت و عشق ورزي زن و شوهر نسبت به يكديگر تأثير مستقيم در پرورش فرزندان سالم دارد.
وي افزود: در اديان الهي خانواده به باغ تشبيه شده كه شوهر سنگربان اين باغ و مادر باغبان اين باغ است و فرزندان نيز ميوه ها و گل هاي باغ خانواده هستند.
دكتر افروز بيان كرد: شكوفايي گل ها به باغبان وابسته است و شكوفايي فرزندان نيز در گروي مهر و محبت مادري است؛ اما نكته مهم آن است كه مادر هنگامي مي تواند به فرزندان رسيدگي كند كه پدر خانواده آرامش لازم را به مادر هديه داده باشد. همانگونه كه سنگربان باغ امنيت و آرامش باغبان را فراهم مي كند.
سخنران كليدي همايش ملي خانواده در دانشگاه شيرازاظهار داشت: اگر در خانواده آرامش وجود داشته باشد آنگاه خلاقيت و پويايي در جامعه ايجاد مي شود.
دكتر افروز در انتهاي سخنانش نياز عاطفي را اصلي ترين نياز كودكان و نوجوانان در خانواده دانست و گفت: اگر روابط پدر و مادر آرامش گرانه باشد، بيشتر مشكلات كودكان و نوجوانان حل مي شود.
دكتر مجيد قدمي ، معاون وزير و رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور ديگر سخنران مراسم افتتاحيه همايش بود كه به بيان برنامه ها و رويكردهاي اين سازمان پرداخت.
وي اظهار داشت: رويكرد مدارس تلفيقي در دستور كار سازمان آموزش و پرورش كشور قرار دارد و از حدود 140 هزار دانش آموزان استثنايي كشور 65 هزار نفر در مدارس با رويكرد تلفيقي و 75 هزارنفر در مدارس خاص حضور دارند.
رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور با تشريح مباني دونظريه ''جداسازي و فراگيرسازي'' گفت : در رويكر آموزش فرگير، دانش آموزان استثنايي در كنار ساير دانش آموزان قرار مي گيرند و الگوهاي توانمندي را مشاهده مي كنند.
وي ادامه داد : نظريه ''جداسازي كودكان استثنايي'' نتيجه نگاه پزشكي به افراد است و اگر به ديدگاه اجتماعي توجه نماييم بايد فراگيرسازي انجام شود.
وي در پايان تاكيد كرد : اجراي آموزش فراگير ، زمينه ساز جامعه اي فراگير خواهد بود.
گفتني همزمان با نخستين همايش ملي خانواده، كودك و نوجوان در دانشگاه شيراز ، نمايشگاه جانبي و كارگاه هاي آموزشي متعدد در زمينه افراد با نيازهاي ويژه برگزار شد و با استقبال شركنندگان مواجه گرديد.

منبع خبر:
.