یکشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۸

برگزاري كنفرانس ساليانه انرژي پاك و نكوداشت پروفسور يعقوبي
گزارش صدا و سیما ضمیمه

ششمين همايش انرژي پاك با هدف بررسي آخرين پيشرفت ها در حوزه هاي مربوط به انرژي هاي تجديد پذير در دانشگاه شيراز برگزار شد.
اين گردهمايي علمي كه با حضور صاحب نظران دانشگاهي، صنعتگران و كارشناسان دستگاه هاي اجرايي برگزار شد و دستاورد هاي پژوهشي و تجربيات علمي و صنعتي در زمينه توسعه منابع پاك و تجديدپذير انرژي ارائه گرديد.
دكتر محمدرحيم همتيان رئيس دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز در آيين گشايش اين كنفرانس اظهار داشت: دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز داراي حدود 50 سال قدمت است و 40 عضو هيات علمي و يك هزار دانشجو در مقاطع مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي در 6 گرايش اين دانشكده فعال هستند.
وي افزود : تاكنون كنفرانس هاي متعدد ملي و بين المللي در دانشكده مهندسي مكانيك برگزار شده و كنفرانس ساليانه انرژي پاك دومين كنفرانسي است كه امسال در اين دانشكده برگزار مي شود.
دكتر همتيان هدف از برگزاري اين كنفرانس را گردآوري، ارائه و تبادل نظر پژوهشگران، متخصصان ،اساتيد دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراكز صنعتي و دانشجويان درباره ي آخرين پيشرفت ها و دستاوردهاي پژوهشي و تجربيات علمي و صنعتي در حوزه هاي مربوط به انرژي پاك برشمرد.
دكتر محمود يعقوبي، رييس همايش انرژي پاك گفت: تأمين انرژي پاك يكي از چالش هاي دنياي جديد و ضرورتي اساسي است.
وي افزود: كشور ما داراي ظرفيت هاي طبيعي بسيار مناسبي در زمينه منابع انرژي تجديدپذير به ويژه انرژي خورشيد است، اما تاكنون به جايگاه شايسته اي در زمينه استفاده از اين منابع دست نيافته است.
وي گفت: در كشور ما سالانه ۸۰ هزار مگاوات برق توليد مي شود كه از اين ميزان تنها حدود ۸۰۰ مگاوات يعني يك درصد نياز كشور به كمك منابع انرژي هاي تجديدپذير تامين مي شود.
اين استاد مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز، كاهش مصرف سوخت هاي فسيلي، كاهش مصرف آب، كاهش آلاينده هاي محيطي و گاز هاي گلخانه اي را از جمله مزاياي استفاده از انرژي هاي پاك نظير انرژي خورشيدي، انرژي آب و انرژي باد اعلام كرد.
دكتر يعقوبي افزود: در اين همايش ۲۰۰ مقاله با موضوع انرژي هاي پاك و تجديدپذير ارائه گرديد كه ۱۳۵ مقاله به صورت سخنراني و ۶۵ مقاله در قالب پوستر بود.
رئيس همايش تصريح كرد: انرژي و محيط زيست، نيروگاه هاي انرژي پاك، آموزش انرژي هاي پاك، سيستم هاي انرژي تركيبي، انرژي خورشيدي، انرژي بادي، مدل سازي و بهينه سازي سيستم هاي انرژي، استفاده از انرژي هاي نو در شيرين سازي آب، راهبرد هاي انتقال تكنولوژي و ساخت داخل تاسيسات آب شيرين كن از محور هاي اين همايش است.
وي افزود: در اين همايش دو نشست تخصصي نيز با موضوع چالش ها و راهبرد هاي سرمايه گذاري و به كارگيري انرژي هاي پاك در كشور و نقش مهندسان در توسعه پايدار برگزار شد.
همزمان با ششمين كنفرانس ساليانه انرژي پاك ، نكوداشت استاد برجسته مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز و برگزيده جايزه علامه طباطبايي بنياد ملي نخبگان؛ استاد دكتر محمود يعقوبي برگزار شد.
رئيس بنياد نخبگان استان فارس گفت: تجليل و تكريم از نخبگان و سرآمدان عرصه علم و فرهنگ كشور به منظور پاسداشت مقام اثرگذاري والاي اين بزرگان در جامعه، وظيفه خطيري است كه بايد به نحو شايسته به انجام رسد و اين افتخارآفرينان به عنوان الگو به جوانان برومند ايران عزيز معرفي گردند.
دكتر شريف افزود: بنياد نخبگان استان فارس به نمايندگي از بنياد ملي نخبگان اين افتخار را دارد كه با همكاري دانشگاه شيراز، ششمين «همايش ملي پاسداشت نخبگي» را به منظور تكريم و الگوسازي از فعاليت هاي علمي، پژوهشي و اجرايي استاد برجسته مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز و برگزيده جايزه علامه طباطبايي(ره) بنياد ملي نخبگان، جناب آقاي پروفسور محمود يعقوبي برگزار نمايد.
گوشه اي از فعاليت ها و افتخارات برجسته اين استاد فرهيخته به شرح زير است: برگزيده جايزه علامه طباطبايي بنياد ملي نخبگان - دارنده نشان چهره ماندگار كشور 1380 ، عضو پيوسته فرهنگستان علوم از سال 1373 ، عضو يك درصد دانشمندان برتر جهان در سال 2018 ، برنده جوايز آبادي (وزارت مسكن)، جشنواره خوارزمي، بوتــــــان، كنفرانس اســلامي، استاد افضلي پور ، استاد نمونه كشوري در سال 1386 ، برنده جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي 1386 ، استاد برجسته مهندسي مكانيك ايران 1377 ، طراحي، مشاوره و راه اندازي اولين نيروگاه پايلوت خورشيدي سهموي ايران - مدير مسئول، سردبير و عضو هيات تحريريه 11مجله علمي-پژوهشي ملي و بين المللي ، چاپ حداقل 195 مقاله در مجلات بين المللي يا داخلي و ارايه 210 مقاله در كنفرانس هاي علمي.

تاریخ: ۱۵:۳۳ - ۲۲/۱۲/۱۳۹۷   بازدید: ۱۴۶