سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸

همايش مهم ترين چالش ها و آسيب هاي همخانگي در دانشجويان

همايش منطقه اي ''مهم ترين چالش ها و آسيب هاي همخانگي در دانشجويان'' با حضور جمعي از مسؤولان، كارشناسان و دانشجويان هميار منطقه 7 مراكز مشاوره دانشگاه هاي كشور، در دانشگاه شيراز برگزار شد.
دكتر سيدمجتبي واعظي، معاون دانشجويي دانشگاه شيراز، در آيين گشايش اين همايش، به بررسي موضوع همخانگي از ابعاد مختلف از جمله بعد حقوقي پرداخت.
دكتر چنگيز رحيمي، دبير منطقه 7 مراكز مشاوره دانشگاه هاي كشور و رييس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز هم پس از تعريف آسيب هاي اجتماعي به عنوان هرگونه نقص در هنجارهاي اجتماعي؛ به مصاديق و معادل هاي همخانگي همچون همباشي و ازدواج سفيد اشاره نمود.
وي در ادامه به تغيير ديدگاه هاي اجتماعي و به دنبال آن افزايش مشكلات اقتصادي، طلاق و خيانت هاي زناشويي پرداخت و ضمن بيان پيامدهاي رواني پديده همخانگي اظهار داشت: چنانچه اين مسايل، جدي گرفته نشود و پيشگيري لازم صورت نگيرد با افزايش روزافزون آن ها روبرو خواهيم بود.
حجت الاسلام و المسلمين نيري، مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه شيراز نيز در اين همايش به تفاوت مفهوم ازدواج در فرهنگ اسلام و غرب پرداخت.
وي ازدواج به سبك اسلامي را خروج از محدوديت و ورود به آزادي و در مقابل ازدواج به سبك غربي را خروج از آزادي به سمت محدوديت دانست و اظهار داشت: غرب در بحث ازدواج خواستار محتواي سكولاريسم است و اصل در ازدواج را لذت جنسي قرار مي دهد و اين نوع نگرش به همراه مشكلات اقتصادي، سبب شكل گيري همخانگي در جوامع غربي گرديده است.
حجت الاسلام و المسلمين نيري در ادامه به تشريح پاره اي از احكام فقهي در بحث ازدواج و همخانگي پرداخت.

سخنران بعدي اين همايش، خانم معلم، مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فارس بود كه همكاري و همياري همه جوانان براي كاهش آسيب هاي اجتماعي را خواستار شد.
وي خاطر نشان كرد: مي توان با راه اندازي و حمايت از NGO ها، استفاده از ظرفيت جوانان و سپردن مسؤوليت به آنان شاهد فضاي پويا و فعال در جهت كاهش آسيب ها بود.
مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فارس ، لزوم ايجاد بستري شاد براي جوانان در فرهنگ غني ايران را يادآور شد و بيان داشت: به منظور كاهش آسيب ها نيازمند برنامه ريزي دقيق تر هستيم.
خانم دكتر محبوبه البرزي، مدير اجتماعي دانشگاه شيراز، هم با تأكيد بر پيامدهاي همخانگي، كمرنگ شدن برخي از ارزش ها در بستر خانواده و گرايش برخي جوانان به ارزش هاي غربي را از عوامل سوق دهنده جوانان به سمت همخانگي برشمرد و اظهار داشت: نمي توان آنچه را كه در يك بستر و يك فرهنگ به كار برده مي شود در فضاي فرهنگي ديگر وارد كرد؛ نبود تعهد در طرفين منجر به آسيب زا شدن همخانگي مي شود و بدين منظور مي بايست بر روي سطح شناخت و آگاهي افراد در اين زمينه كار كرد.
در ادامه، دانشجويان در گروه هاي مجزا در خصوص علل، پيامدها و راهكارهاي پيشگيري از همخانگي به بحث و تبادل نظر پرداختند و در پايان، گزارش نتيجه بحث گروهي توسط نماينده گروه ارائه گرديد.
پنل تخصصي با حضور دكتر رحيمي، عضو هيأت علمي دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي، خانم دكتر خسروي، عضو هيأت علمي دانشكده اقتصاد، مديريت و علوم اجتماعي و دكتر هاشمي، عضو هيأت علمي دانشكده حقوق و علوم سياسي از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.
در اين پنل به موضوع همخانگي از جنبه هاي روان شناختي، جامعه شناختي و حقوقي پرداخته شد و دانشجويان سؤالات خود را در اين زمينه مطرح كردند.
در اختتاميه اين همايش، دانشجويان متعهد شدند با همياري مراكز مشاوره دانشگاه هاي خود در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي پيشقدم شوند.

تاریخ: ۱۵:۲۸ - ۱۸/۰۲/۱۳۹۸   بازدید: ۴۷۴