شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸

برگزاري ويژه برنامه روز گرافيك در دانشگاه شيراز

به مناسبت گراميداشت روز جهاني گرافيك ، نشستي تخصصي با حضور اساتيد ،دانشجويان و هنرمندان اين حوزه به همت انجمن علمي بخش هنر در دانشكده هنر و معماري برگزارشد.
دكتربهمن فيزابي، عضو هيات علمي بخش هنر در اين نشست با اشاره به پديده معاصر بودن گرافيك بيان داشت: آن چيزي كه ما به آن معاصر مي گوييم، آخرين ذره از زمان حال است كه ما را به آينده اي وصل مي كند كه از لحاظ زماني ناشناخته است و گرافيست مي تواند به آن جهت دهد.
دكتر فيزابي بيان داشت : در حوزه گرافيك معمولا افكار و روحيات ، جهان فردا را براي گرافيست رقم مي زند و زيبايي شناسي آينده و ارتباطات آينده را مي سازد و خيلي از جريان هاي فكري كه عملا امروزه براي همه مطرح نمي باشد، گرافيست مي تواند به شيوه اي مطرح كند كه براي آيندگان جريان ساز باشد.
وي ضمن اشاره به رويكرد هاي رايج در حوزه گرافيك از جمله: تضاد و كنتراست ، واقع گرايي و رئاليست، اختصار، اتصال، خيال پروري و عجيب بودن ؛ بيان كرد: اين رويكردها عواملي هستند كه مي توانند در جايگاه خود تاثير مثبتي در حوزه گرافيك داشته باشند و باعث شوند تا مخاطب سريعتر با موضوع ارتباط برقرار كند.
اين استاد دانشگاه شيراز با ابراز نگراني از اضافه گويي و پارازيت هاي تصويري گرافيست ها ، بيان داشت : اين مقوله از جمله مباحث مطرح و به روز حوزه گرافيك است كه بايد به آن توجه خاصي شود.
در ادامه مهندس اسدي عضو هيات علمي بخش هنر با اشاره به جايگاه هنر مينيمال يا به عبارت ديگر هنري كه به ساده گرايي روي مي آورد؛ بيان داشت :آنچه كه از هنر مينيمال در هنر هاي تجسمي مي بينيم ،به طور يك جا در گرافيك جمع شده است .
وي با اشاره به جايگزيني اينترنت و اپليكيشن ها نسبت به چاپ و تكثير بيان داشت : كمپاني هاي معتبر اپل،اندرويد، و گوگل ساده سازي در گرافيك تصويري وكاربردي را به عنوان يك اصل قرار داده اند و گرافيست هاي معاصر بايد فعاليت خود را آغاز كنند و مطالعه كافي براي نگاه و بيان سريع و سرعت عمل در انتقال مفاهيم داشته باشند.
مهندس اسدي اظهار كرد : بحث من كنار گذاشتن گرافيك سنتي نمي باشد ،اما گرافيست مي تواند در گرافيك نوين و معاصر از هر تكنيك و چيزي كه سريع ترين مفهوم را به عام مردم انتقال دهد ،استفاده كند.
وي افزود : ساده سازي در بيان تصويري يا ''فلت ديزاين '' به روزترين مديايي است كه امروزه در جهان مطرح مي باشد .
عضو هيات علمي دانشكده هنر و معماري گفت: گرافيك موشن يكي از ابزار هاي نوين انتقال مفاهيم است كه با استفاده از آن مي توان به ساده ترين حالت، مفهوم را انتقال دهيم و اين تكنيك، ساده شده تمام هنرها و جوهره همه هنر هاي سريع است كه توسط آن در زمان محدود مي توان مفهوم را انتقال داد.
مهندس اسدي بيان داشت : در اين ميان استفاده از اين شيوه ، اصول خاص خودش را دارد و اين كه چگونه ما تصويري را ساده و آناليز كنيم و ساده سازي در چه جهتي حركت كند امري مهم تلقي مي شود.
گفتني است به مناسبت هفته گرافيك و در حاشيه اين نشست تخصصي نمايشگاه گروهي پوستر دانشجويان گرافيك 95 با موضوع اجتماعي و نمايشگاه آثار چاپ دستي سيد يوسف محمدي تبار در دانشكده هنر و معماري برپا گرديد و مورد استقبال دانشجويان و هنرمندان قرار گرفت.

تاریخ: ۱۵:۵۶ - ۱۸/۰۲/۱۳۹۸   بازدید: ۱۷۴