چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸

بررسي چالش هاي فعاليت نخبگان و موانع توليد محصولات دانش بنيان در استان فارس

با حضور نماينده ولي فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز، مديران استانداري فارس، روساي دانشگاه ها، نخبگان، اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي شيراز و مديران صنايع و شركت هاي دانش بنيان استان فارس، نشست بررسي چالش هاي فعاليت نخبگان و موانع توليد محصولات دانش بنيان، برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، تعدادي از نخبگان به بيان مسائل ، مشكلات و پيشنهاداتي براي گذر از موانع و چالش هاي فراروي رونق توليد پرداختند.
خانم دكتر محبوبه البرزي ، عضو هيات علمي دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي دانشگاه شيراز، دكتر منصور كنعاني ، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مواد و عمران ، دكتر حامد تقوايي، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي شيمي نفت و گاز، دكتر محسن محمدي، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مكانيك و مهندس وحيد باقري، دانشجوي دكتري مهندسي مخابرات دانشگاه شيراز ، از جمله نخبگاني بودند كه در اين ديدار به بيان ديدگاه هاي خود پرداختند.
ايجاد انگيزه و اميد واقعي در جامعه ، اعتماد به جامعه دانشگاهي و نخبگان براي حل مسائل جامعه ، گلايه از برون سپاري پروژه ها به خارج از استان ، ايجاد ساختارهاي موقت براي گذار از وضعيت كنوني، انتظار از مسئولان براي عمل به وعده ها ، ضرورت بهره گيري از آموزه هاي ۸ سال دفاع مقدس در جهت جهاد علمي، توجه به مسايل معنوي و ارزشي نخبگان، كاهش بوروكراسي اداري، گرايش مباحث تئوري دانشگاهي به سمت توليد، همگرايي و ارتباط مناسب شركت هاي دانش بنيان، ارايه مشوق هاي مالياتي، مهلت بازپرداخت تسهيلات بانكي ، عدم حمايت كافي از سوي برخي مسئولان و ادارات دولتي به نخبگان، عدم ارتباط و اعتماد بين صنعت و دانشگاه ، از دست رفتن هويت هاي ارزشي ، ضرورت سرمايه گذاري مؤمنين سرمايه دار در حوزه جوانان نخبه و شركت هاي دانش بنيان و استمرار برگزاري نشست ها با نماينده مقام معظم رهبري در استان فارس ؛ از مهمترين موضوعات مطرح شده در اين نشست بود.
آيت الله دژكام هم در اين نشست با بيان اينكه تغيير مستلزم قطع اميد از ديگران است، تاكيد كرد: امروز كه به شدت در تحريم هستيم به معناي واقعي مي توانيم از جنبه هايي به فرصت سازي بپردازيم و اين امكان در بين توليدات دانش بنيان وجود دارد.
وي اظهار داشت: انقلاب ما صرفاً جنبه سياسي نداشت و انقلابي اجتماعي و اقتصادي هم بود، هم اكنون نيز درحال ادامه همين مسير هستيم و از همين رو بسياري مسائل بايد در جامعه ما تغيير كند.
آيت الله دژكام ، با اشاره به برخي از مشكلات مطرح شده در زمينه فعاليت شركت هاي دانش بنيان، گفت: نبايد همواره بگوييم كه با بيان مشكلات چيزي حل نمي شود زيرا تحول اجتماعي، زمان بر است و چنانچه درست برنامه ريزي كنيم اين تحول و همچنين حل مشكلات در مدت زماني كوتاه محقق خواهد شد.
امام جمعه شيراز بيان كرد: تحول و حل مشكلات به اشتراك مساعي و فعاليت جمعي نياز دارد و به همين سبب بايد ارتباط ها و همكاري با يكديگر بيش از پيش افزايش يابد.
آيت الله دژكام ادامه داد: سعي و تلاش در عرصه هاي مختلف بايد فرصتي براي ارائه خدمات به كارآفرينان باشد تا مسئولان دانشگاه ها، نخبگان و دست اندركاران پارك هاي فناوري بتوانند باهم فعاليت و ديدگاه ها و مشكلاتشان را مطرح كنند و بي شك اشتراك مساعي در چنين فضايي رخ مي دهد.
وي افزود: امروز به دليل تحريم ها شركت هاي داخلي بايد از اجناس توليد شده ايراني استفاده كنند و همين موضوع باعث مي شود اگر كالايي ايرادي داشته باشد، اصلاح شود و از سوي ديگر همين امر منتج به رشد شركت هاي دانش بنيان مي شود.
آيت الله دژكام بيان كرد: اكوسيستم كارآفريني و اشتغال مستلزم حمايت استانداري، نهاد نمايندگي ولي فقيه در استان و رؤساي دانشگاه هاست تا در روند توسعه كه به گواهي آمارها منفي است، با هم افزايي، تحول مثبت ايجاد شود.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري فارس هم در اين نشست با بيان اينكه دانش بنيان كردن اقتصاد از محورهاي جدي اقتصاد مقاومتي است، گفت: تجارب خوبي در اين زمينه در سطح بين المللي وجود دارد و هر كشوري كه محوريت را بر اين موضوع بنا نهاده، شتاب برنامه هاي توسعه اي خود را افزايش داده است.
مهندس يدالله رحماني افزود: اين موضوع در چشم انداز ۱۴۰۴ مورد تاكيد قرار گرفته است و در آن بر استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات در پيشبرد برنامه هاي استان اشاره شده است و همچنين دولت تدبير و اميد نيز موضوع دانش بنيان كردن اقتصاد را در دستور كار قرار داده است.
وي اضافه كرد: در طول فعاليت اين دولت نيز در اين حوزه شاهد پيشرفت هاي خوبي بوده ايم و آمارها بيانگر اين است كه تعداد واحدهاي فناور دو و نيم برابر شده، اشتغال در اين واحدها به سه برابر افزايش يافته و تعداد شركت هاي دانش بنيان كه در ابتداي دولت در استان فارس تنها هفت شركت بود به ۱۵۳ شركت رسيده، همچنين صادرات شركت هاي دانش بنيان سالانه به هفت ميليون دلار افزايش يافته است.
مهندس رحماني افزود: همچنين در اين سال ها شركت هاي موفقي با حمايت هاي صورت گرفته از پارك هاي علم و فناوري خارج شدند، تعداد محصولات تجاري سازي شده از ۱۸۸ محصول به ۲ هزار محصول رسيده است و در مجموعه شاخص ها، فارس در بين ساير استان هاي كشور، جايگاه چهارم را به خود اختصاص داده است.
وي، با اشاره به فعاليت حدود ۲۱۱ دانشگاه و مركز آموزش عالي در استان فارس گفت: بر اين اساس جايگاه كنوني اين استان بايد طبق ظرفيت هاي موجود به مراتب بهتر شود.
معاون استاندار فارس تاكيد كرد: دولت در حد امكانات خود اقداماتي را در اين زمينه انجام داده است به عنوان نمونه، مقدمات ساخت سومين كارخانه نوآوري در كشور فراهم شده است و نشست هاي مشتركي با استانداري و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شده است.
وي ادامه داد: همچنين ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي تصويب كرده است كه سه كميته تخصصي براي بررسي شركت هاي دانش بنيان تصويب شود كه نتايج آن در كارگروه اقتصادي دانش بنيان استان فارس مطرح خواهد شد.
مهندس رحماني با بيان اينكه در كنار كارگروه بهره وري، كارگروه اقتصاد مقاومتي فعال است، بيان كرد: اين كارگروه محوريت را به پارك علم و فناوري داده است تا بتوانند با سرعتي مطلوب موانع فروش محصولاتشان را از بين ببرند، در همين زمينه نيز مصوب كرديم دستگاه هاي اجرايي خريدهاي خود را از شركت هاي دانش بنيان انجام دهند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري فارس همچنين بيان داشت: ايجاد ساختارهاي موقت براي شركت هاي دانش بنيان نيازمند تامين منابع است كه هيچ يك از دستگاه ها و حتي استانداري از آن برخوردار نيست در عين حال مي توانيم اين مسايل را در قوانين بودجه سنواتي پيگيري كنيم.
وي با اشاره به اختصاص مشوق براي تهيه زمين در شهرك هاي صنعتي هاي نيز گفت: براي شركت هايي كه بتوانند پيش از موعد مقرر يا در زمان معين به بهره برداري برسند بخشودگي ۵۰ تا ۹۰ درصدي اقساط زمين لحاظ مي شود گرچه در اصل زمين رايگان است و تنها بهاي خدمات در قالب قيمت زمين اخذ مي شود.
   تاریخ: ۱۷:۲۴ - ۲۰/۰۳/۱۳۹۸   بازدید: ۳۶۰