دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شیراز
پنج شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰

رئيس دانشگاه شيراز: نيازمند آغاز نهضت دانشگاه سازي در ايران هستيم
 
رئيس دانشگاه شيراز گفت: نيازمند ايجاد نهضت دانشگاه سازي در ايران هستيم و اين نهضت بايد از جايي آغاز شود. بايد قبول كرد كه دانشگاه‌سازي براساس استانداردهاي بين‌المللي در ايران شكل گيرد.
دكتر حميد نادگران در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه در سال هاي اوليه انقلاب اسلامي در دانشگاه شيراز و علوم پزشكي حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دانشجو تحصيل مي كردند، عنوان كرد: در حال حاضر قريب به ۳۵ هزار دانشجو در اين دانشگاه ها تحصيل مي كنند؛ يعني ۱۲ برابر جمعيت بيشتر با همان امكانات كه در آن زمان نو بوده است و امروز فرسوده شده است؛ از همين رو بايد يك نهضت دانشگاه سازي در كشور راه بيفتد و دانشگاه هايي با امكانات نسل ۳ و ۴ ساخته شود.
مجمع خيرين دانشگاه شيراز راه اندازي شده است
وي درباره فرسودگي ساختمان خوابگاه هاي دانشگاه شيراز گفت: برخي خوابگاه هاي اين دانشگاه به دليل فرسودگي بنا قابل استفاده نيست ؛ از همين رو براي رفع اين مشكل مجمع خيرين دانشگاه شيراز را كه متشكل از خيرين شهر و استان است، راه اندازي كرده ايم و به ثبت رسانده ايم.
نادگران با بيان اينكه نمايندگان مردم فارس در بازديدي از خوابگاه شهيد مفتح دانشگاه شيراز طي نامه اي از وزارت علوم و سازمان مديريت و برنامه ريزي خواستار تخصيص بودجه براي اين خوابگاه شدند، اعلام كرد: فقط براي اصلاحات زيربنايي و ظاهري اين خوابگاه نزديك به ۶۰ ميليارد تومان برآورد بودجه صورت گرفته است كه اين مبلغ به هيچ وجه ازطريق هزينه هاي جاري دانشگاه قابل پرداخت نيست.
رئيس دانشگاه شيراز با اشاره به اينكه اين مجمع در پي بازسازي بنيادي خوابگاه هاي دانشجويي است، عنوان كرد: طبق مصوبات دولت، درصورتي كه خيري ۵۰ درصد هزينه بازسازي را متقبل شود دولت موظف است ۵۰ درصد باقيمانده را بر عهده بگيرد؛ برهمين اساس نيز تاكنون مراودات خوبي در اين زمينه با وزارت علوم صورت گرفته است و همچنان نيز در پي افزايش خيران هستيم.

نظارت بر سرويس حمل و نقل دانشجويان دانشگاه شيراز
وي در ادامه اين گفت و گو به ديگر ضرورت ها در خصوص بهسازي و بازسازي دانشگاه شيراز اشاره كرد و با يادآوري حادثه واژگوني سرويس دانشجويان در دانشگاه علوم تحقيقات تهران كه در سال گذشته رخ داد، گفت: نظر به اينكه مسير رفت و آمد دانشجويان در پرديس ارم دانشگاه شيراز با شيب تندي همراه است، ايمن سازي مسير حتي پيش از واقعه علوم تحقيقات براي مسئولان اين دانشگاه اهميت داشته است.
رئيس دانشگاه شيراز عنوان كرد: با بروز اين حادثه ناگوار بر سرعت انجام اقدامات ايمن سازي افزوديم.
نادگران درباره سيستم حمل و نقل دانشگاه شيراز گفت: عبور و مرور در دانشگاه شيراز بر عهده يك شركت خصوصي است كه در قرارداد، سلامت راننده و خودرو، تعداد رفت وآمدها و نيز تعداد سرنشينان در هر دو مسير رفت و برگشت يعني سربالايي و سر پاييني دانشگاه قيد شده است.
وي بيان داشت: افزون بر اين براي بررسي كارشناسانه مسير از پليس راهنمايي و رانندگي دعوت كرديم كه مسير دانشگاه را بازديد كند، پليس مشكلاتي را مطرح كرده است و هم اكنون در حال رفع آن ها هستيم.
نادگران همچنين به دعوت از كارشناس دادگستري و نماينده مقام قضائي براي بررسي مسير عبور و مرور در دانشگاه شيراز اشاره كرد و بيان داشت: جلسات متعددي نيز با شركت طرف قرارداد درباره ايمني ناوگان حمل و نقل و سلامت رانندگان برگزار شده است.
رئيس دانشگاه شيراز با بيان اينكه سلامت راننده و موتور سرويس هاي دانشگاه از ظاهر اتوبوس با اهميت تر است، ادامه داد: شايد ظاهر اتوبوس ها به نظر فرسوده باشد؛ اما آنچه اهميت دارد امنيت و ايمني است كه به صورت مرتب رسيدگي مي شود.
وي اضافه كرد: تمام سرويس هاي حمل و نقل با حضور كارشناس پليس از لحاظ فني بررسي مي شود و يك نسخه از گواهي سلامت خودرو براي تأييد به پليس راهنمايي و رانندگي ارسال مي شود و تاكنون در اين زمينه مشكلاتي نداشته ايم و نظارت و رصد هميشگي در حوزه حمل و نقل وجود داشته است.
نادگران با اشاره به آغاز تعطيلات تابستانه دانشگاه ها عنوان كرد: تمهيداتي براي ايمن سازي مسير دانشگاه با شروع تعطيلات در نظر گرفته شده است كه از جمله آن ها بايد به نصب گاردريل، نصب تابلوهاي راهنما و ديگر تمهيدات حوزه فني و كارشناسي پليس اشاره كرد.

بودجه و مسائل مالي دانشگاه
وي در ادامه به ديگر خواسته هاي دانشجويي و صنفي اشاره كرد و بيان داشت: طرح مساله با مديران و مسئولان دانشگاهي طي جلساتي توسط شوراي صنفي با معاونت دانشجويي دانشگاه مطرح مي شود، دانشگاه نيز هم در حد وسع مالي و قانوني به اين درخواست ها رسيدگي مي كند؛ هرچند مشكل اساسي ما در زمينه رفع كمبودها، مسائل بودجه اي و اعتباري است.
نماينده وزير علوم در استان فارس ابراز داشت: كمبود بودجه در دانشگاه دانشجويان را نيز متأثر مي كند و اين مساله را در جلسات به اطلاع دانشجويان رسانده ايم؛ چراكه اعتماد متقابلي بين مديريت دانشگاه و دانشجويان وجود دارد كه بر مبناي آن هر درخواستي بسته به وسع و اولويت ها صورت مي پذيرد.
رئيس دانشگاه شيراز با بيان اينكه كمبود بودجه در سال هاي اخير باعث بروز مشكلات بسياري براي دانشگاه شده است، خاطرنشان كرد: در سال گذشته تنها ۸۸ درصد بودجه هزينه هاي جاري دانشگاه پرداخت شد و امسال در مقايسه با سال گذشته ۱۲ درصد كمبود بودجه مواجهيم كه براي دانشگاه بزرگي همچون شيراز مبلغي شايان توجه معادل ۳۰ ميليارد تومان است.
وي عنوان كرد: اين كسري بر وضعيت خوابگاه، تغذيه، حمل و نقل، تجهيزات آزمايشي و پژوهشي و مسائل آموزشي تأثير مي گذارد و موجبات نارضايتي دانشجويان و دانشگاهيان را فراهم مي كند.
نماينده وزير علوم در استان فارس ابراز داشت: پيگيري هاي دانشگاه شيراز براي تخصيص اين ۱۲ درصد به جايي نرسيده است و اعلام شد اين مبلغ در سال ۱۳۹۸ به صورت تنخواه پرداخت مي شود كه پرداخت شد؛ اما جزو سال بودجه ۱۳۹۸ قلمداد شد و مجبور شديم حساب هاي دانشگاه را با دريافتي ۸۸ درصدي ببنديم.
نادگران بيان كرد: همكاران ما در دانشگاه شيراز تمام تلاش خود را براي تحقق كامل بودجه انجام دادند و تا ظهر ۵ فروردين ماه در خزانه بودند؛ اما كشور با سيل مواجه شد و خسارت بسياري به شهرهاي كشور تحميل شد و طبيعي است كه در چنين مواقعي سيل اولويت نخست كشور باشد.
وي افزود: دانشگاهيان بر خود واجب مي دانند شرايط اقتصادي امروز كشور را درك كنند؛ اما بايد در نظر گرفته شود كه ما در دانشگاه با حوزه هاي دانشجويي، استادي و كارمندي مواجهيم و نبايد به دانشگاه همچون ديگر دستگاه ها برخورد كرد؛ چراكه ما با جواناني سر و كار داريم كه سرشار از شور و عشق و اشتياق و هزينه كردن براي تحصيل هستند و بايد جوابگوي آن ها باشيم.
رئيس دانشگاه شيراز خاطرنشان كرد: به جد دنبال حل مسائل هستيم و اميدواريم مسئولان وزارت خانه هاي ذيربط و دولت نيز به اين مسائل با قيد اولويت بپردازند.

دانشجويان سنواتي دليل اصلي تراكم خوابگاهي
رئيس دانشگاه شيراز در ادامه موضوع رسيدگي به خواسته هاي صنفي دانشجويان تراكم خوابگاه هاي دانشجويي را تأييد كرد و گفت: تعداد دانشجويان در اتاق هاي خوابگاه افزايش يافته است و مي توان گفت بيش از حد است و دليل اصلي اين موضوع حضور دانشجوياني است كه سنوات تحصيلي شان افزايش يافته است؛ مثلاً دانشجوي مقطع كارشناسي كه بايد در چهار سال فارغ التحصيل مي شده است، موفق نشده در ۸ نيم سال تحصيلاتش را به پايان برساند، اين مدت براي دانشجويان دوره ارشد ۲ سال و براي دانشجويان دوره دكتري ۴ سال است.
وي ادامه داد: در صورت افزايش اين دوره هاي زماني افزون بر اينكه خوابگاه ها اشغال مي ماند، هزينه هاي تغذيه و حمل و نقل نيز افزايش مي يابد.
نادگران درباره علت افزايش سنوات دانشجويان گفت: گاه امكانات براي تكميل پايان نامه به موقع و مناسب در اختيار دانشجو قرار نمي گيرد كه اين موضوع نيز به بودجه و اعتبارات بازمي گردد و دانشجو ناچار است مدت بيشتري به تحصيل ادامه دهد يا در خصوص دانشجويان دوره دكتري، به تعويق افتادن چاپ مقالات در مجلات بين المللي باعث افزايش سنوات مي شود، از سوي ديگر برخي دانشجويان در حين تحصيل دچار مشكلات شخصي مي شوند و نمي توانند درسشان را به موقع به اتمام برسانند.
رئيس دانشگاه شيراز بيان داشت: با وجود همه اين مسائل همه ساله به دانشجويان سنواتي در حد وسع امكاناتي ارائه مي شود تا بتوانند در طول يكي دو ترم درسشان را به اتمام برسانند؛ از همين رو است كه ناچاريم ظرفيت برخي اتاق ها را افزايش دهيم و اين مساله براي ديگر دانشجويان نيز مشكلاتي در خوابگاه ايجاد مي كند.

مُر قانون ملاك موافقت با برگزاري برنامه هاي تشكل هاي دانشجويي است
رئيس دانشگاه شيراز همچنين گفت: مُر قانون ملاك موافقت با برگزاري برنامه هاي تشكل هاي دانشجويي است.
نادگران درباره عملكرد تشكيلاتي در اين دانشگاه با بيان اينكه تعداد قابل توجهي تشكل سياسي در دانشگاه شيراز فعاليت مي كند، اضافه كرد: هيأت نظارت بر تشكل هاي دانشجويي هر هفته طي جلسه اي در دفتر مديريت دانشگاه درخواست تشكل هاي دانشجويي را بررسي مي كند.
وي تعداد درخواست هاي ارائه شده در دو سال اخير را قريب به ۵۰۰ درخواست برشمرد و گفت: اين درخواست ها از سوي همه تشكل هاي دانشجويي در همه رشته ها و بينش ها گرايش هاي سياسي ارائه شده است و طي دو سال گذشته تنها با ۷ درخواست مخالفت شده است.
رئيس دانشگاه شيراز علت مخالفت با اين درخواست ها را دليلي غيرمبنايي عنوان كرد و افزود: براي مثال درخواست برگزاري نمايشگاه عكسي درباره خشونت عليه زنان در زماني ارائه شد كه به تولد يكي از ائمه يا يك روز مبارك نزديك بوده است و بر اين اساس پيشنهاد كرديم كه تاريخ آن تغيير كند يا نزديكي تاريخ برگزاري برنامه ها به فصل امتحانات دانشجويان ممكن است بر روند تحصيلي آنان تأثير بگذارد و از همين رو شوراي نظارت درخواست را در تاريخ تقاضا شده رد كرده است.
وي با بيان اينكه دانشگاه از عملكرد تشكل ها حمايت مي كند، عنوان كرد: هدف از ايجاد تشكل هاي دانشجويي تمرين براي نظم و روش هاي مقابله با اشتباه است. دانشجويان با فعاليت در اين تشكل ها روش فعاليت را در خارج از دانشگاه مي آموزند و تجربه كسب مي كنند و چه بهتر كه اين مساله در محيط دانشگاه رخ دهد.
نادگران عنوان كرد: جداي از اين مسائل، دعوت از افراد براي سخنراني از سوي تشكل ها به دانشگاه بايد با پشتوانه زمينه سازي براي مباحث استدلالي و علمي باشد تا از اين منظر چيزي به معلومات دانشجو افزوده شود.
رئيس دانشگاه شيراز اضافه كرد: دانشگاه بايد جايي باشد كه دانشجو بتواند از هر محفلي بهره اي ببرد و بر اطلاعاتش بيفزايد و بتواند به عنوان فردي فرهيخته اطلاعات خوبي كسب كند و هيأت نظارت نيز اين مسائل را درنظر مي گيرد.
منبع خبر:
ايرنا
   تاریخ: ۱۲:۱۵ - ۲۳/۰۳/۱۳۹۸   بازدید: ۱۱۲۸

نظرات کاربران

نظر شما:
نام: *
ایمیل:
متن: *

(۳۰۰ کاراکتر)