جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸

نشست علمي دانشگاه شيراز و دانشگاه بوخوم آلمان

نشست علمي دانشكده ي ادبيات و علوم انساني دانشگاه شيراز و مركز مطالعات اديان دانشگاه بوخوم آلمان، با موضوع تعاملات و تبادلات فرهنگي و ديني در فلات ايران برگزار شد.
دكتر حسين نجاري، دبير اين همايش و عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز گفت: حدود 8 ماه پيش، از طرف دانشگاه بوخوم پيشنهاد انعقاد يك تفاهم نامه ي علمي بين دانشگاه بوخوم و دانشگاه شيراز مطرح شد. از آنجاكه دانشگاه شيراز در استراتژي كلان خود، اهداف بين المللي سازي دانشگاه را گنجانده است، از اين پيشنهاد به خوبي استقبال كرد.
وي افزود: پس از پيگيري هاي مختلف، اين موضوع منجر به انعقاد يك تفاهم نامه استاندارد در زمينه ي برپايي نشست هاي مشترك علمي، جابه جايي استادان و دانشجويان، انجام پروژه ها و مقاله هاي مشترك و... شد.
دبير نشست تعاملات و تبادلات فرهنگي و ديني در فلات ايران، با بيان اينكه دانشگاه بوخوم در ميان دانشگاه هاي جهان در رتبه ي ۲۵۰ قرار دارد، افزود: اين دانشگاه ازنظر اختصاص بودجه هاي پژوهشي نيز وضعيت مطلوبي دارد و از دانشگاه هاي مادر كشور آلمان به شمار مي رود.
دكتر نجاري گفت: نشست تعاملات و تبادلات فرهنگي و ديني در فلات ايران توسط يك مؤسسه به نام مركز مطالعات اديان وابسته به دانشگاه بوخوم است و حدود ۷۰ عضو هيئت علمي دارد كه در حوزه هاي مختلف دين، زبان، تاريخ، جامعه شناختي و مباحثي در چارچوب اديان فعاليت مي كنند.
وي با تاكيد بر اينكه اين نشست، اولين نشست علمي اين دانشگاه در ايران است، گفت: آورده هاي علمي اين افراد به دانشگاه شيراز اختصاص يافته كه نشان دهنده اهميت دانشگاه شيراز در عرصه فعاليت هاي علمي و پژوهشي بين المللي است.
عضو هيات علمي دانشگاه شيراز بيان داشت: در اين نشست دو روزه، ۸ كارگاه علمي با موضوع تعاملات فرهنگي ديني ايران و بين النهرين ، مطالعات مانوي، زبان شناسي پيكره اي و مطالعات زرتشتي ، آسياي ميانه، چشم اندازهاي تاريخي اوايل دوره ي ميانه ، اواخر دوره ي ميانه و اوايل دوره ي مدرن ، تاملات نظري و جامعه شناسي دين با نگاهي مدرن ترتيب يافت و صاحبنظران به گفتگو پرداختند.
در انتها نشست مشتركي با حضور روسا و اساتيد دانشكده هاي ادبيات و علوم انساني و الهيات و معارف اسلامي دانشگاه شيراز و مدير مركز مطالعات ديني بوخوم و مدير علمي مركز تحقيقاتي كالج كيت همبرگر ترتيب يافت و در خصوص گسترش ارتباطات علمي بين المللي و تحقيقات بينا- موسسه اي بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
دكتر نجاري با تأكيد بر استقبال دانشگاه از گفتگوها و نشست هاي بين المللي خاطر نشان كرد: به دليل وضعيت اقتصاد و سياست، به طور ناجوانمردانه اي براي كشورمان محدوديت هايي ايجاد شده است، اما از مسير پنجره ي تعاملات آكادميك، مي توان جايگاه ايران را در حوزه ي علم و فرهنگ و مسائل اجتماعي بسيار روشن و خوب و منصفانه براي دنيا تبيين كرد.

تاریخ: ۱۸:۴۰ - ۲۶/۰۳/۱۳۹۸   بازدید: ۶۸۰