یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸

برگزاري كنفرانس بين المللي شهر هوشمند

نخستين كنفرانس بين المللي ''شهر هوشمند، چالش ها و رهبرد ها '' با حضور اساتيد، دانشجويان، پژوهشگران و مسئولان اجرايي در تالار همايش هاي پايگاه استنادي علوم جهان اسلام ISC برگزار شد.اين كنفرانس با همكاري دانشگاه شيراز و موسسه آموزش عالي آپادانا ترتيب يافت.هدف از اين كنفرانس توسعه راه حل هاي هوشمند و پايدار، خدمات و فناوري در شهرهاي مختلف عنوان شد.
دكتر حميد نادگران، رئيس دانشگاه شيراز در آيين گشايش نخستين '' كنفرانس بين المللي شهر هوشمند '' اظهار داشت: دانشگاه بزرگ شيراز با داشتن نزديك به 17 هزار دانشجو در مقاطع سه گانه كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري و با بهره مندي از تجربيات نزديك به 720 عضو هيأت علمي هميشه يكي از دانشگاه هاي بزرگ، تراز اول و تأثير گذار در عرصه ملي و بين المللي بوده است.
وي افزود : اين دانشگاه با داشتن 15 دانشكده و 17 مركز پژوهشي به عنوان يك سرمايه عظيم ملي در جنوب كشور مفتخر است كه هر ساله ميزبان همايش ها و گردهمائي هاي مهمي در اغلب حوزه هاي علمي و فني باشد.
رئيس دانشگاه شيراز گفت: كنفرانس شهر هوشمند از جمله همايش هايي است كه در نوع خود كم نظير است و بحث و افق جديد را پيش روز باز مي كند بطوري كه حضور دانشگاه شيراز را در متن جامعه پيش از پيش پررنگتر و مسير آينده و مصوب دانشگاه به سمت يك مركز علمي جامعه محور و تقاضامحور را تسهيل مي نمايد.
دكتر نادگران اظهار داشت: رسالت و مأموريت دانشگاه هاي امروزي در حال تغيير و گسترش است.مسير حركت مجامع علمي به سمت تأثير گذاري اجتماعي در حال تحول اساسي است. امروزه از دانشگاه اثر بخش صحبت به ميان است . دانشگاهي كه با خروج از قالب هاي قديمي، همگام و دوشادوش با جامعه به تشخيص، دسته بندي، تحليل و ارائه راه حل هاي دانش محور براي مشكلات جامعه مي پردازد.
رئيس دانشگاه شيراز تصريح كرد : مشكلات امروزي مديريت شهري ناشي از افزايش جمعيت، مطالبه مردمي و تعدد و تنوع خدمات شهري از جمله مسائلي است كه فقط با انعكاس علمي آن هم در مسير عقلاني و همه جانبه نگر قابل بررسي و مداقه است.
وي ادامه داد : حجم عظيم ترافيك شهري، مناسب سازي اوقات فراغت، بهينه سازي مصرف انرژي و مسائلي نظير اين ها سبب دشوار شدن كارها بدون استفاده از فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي جديد شده است.
دكتر نادگران با بيان اينكه در اغلب كلان شهر ، توسعه بدون توجه به نيازها و شرايط ويژه اقليمي، فرهنگي و به گونه اي بي رويه صورت گرفته است؛ خاطر نشان كرد : در اين شهرها، تأمين نيازها و مطالبات شهروندان در زمان و مكان مناسب و با سرعت معقول و با در نظر داشتن كليه محدوديت هاي اعتبار و قانوني كاري مشكل است كه خود نيازمند طراحي بهينه، برنامه ريزي ،تحليل و اجراي دقيق مبتني بر دانش مي باشد.
رئيس دانشگاه شيراز تصريح كرد : در اين دنياي پرمخاطره با مسئوليتهاي جديد و خطير پر واضح است كه نقش بارز دانشگاه ها و مجامع علمي براي كاستن از مسائل و مشكلات مديريت شهري و پاسخگويي به مطالبات روز افزون مردمي نمود پيدا مي كند.
وي ادامه داد : بدين ترتيب هوشمند سازي شهرها با استفاده از فناوري هاي نوين؛ توسعه و گسترش شهرها را علمي و بهينه نموده و به آن پايداري مي بخشد.
دكتر نادگران بيان كرد: شهر هوشمند، تعامل مستقيم مقامات شهر با جامعه و نظارت مستمر و پويا را تسهيل مي بخشد. تحقق شاخص هاي مهمي هم چون توسعه پايدار ، مشاركت مردمي، تقويت يكپارچگي شهر، و غيره را عملي مي سازد. در اين راستا ملزومات يك شهر هوشمند شامل حكمراني هوشمند، شهروند هوشمند، محيط زندگي هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند و انرژي هوشمند رامعنا مي بخشد.
وي خاطر نشان كرد : بايد به در هم تنيدگي هاي فرهنگي، كنار هم بودن شهروندان، روحيه نوع دوستي، عدم انفعال و بي تفاوتي نسبت به يكديگر و ده ها مسأله ريز و درشت فرهنگي كه در كنار شهرهاي هوشمند فرصت بروز مي يابند نيز توجه ويژه داشت.
رئيس دانشگاه شيراز گفت: ضروري است معماران ساختارهاي فرهنگي و انديشمندان فطرت بشري نيز بايد در كليه طراحي ها، برنامه ريزي ها و توسعه و گسترش شهرهاي هوشمند همگام با عوامل فني و فناوري بكار گرفته شوند.
دكتر نادگران اظهار داشت : وظيفه كليه دستگاه هاي مرتبط علمي و اجرايي است كه تا قبل از اينكه توسعه هوشمند شهري با دستپاچگي و بي برنامگي رخ نمايد ؛ هوشمندانه به سراغ شهرهاي هوشمند بروند و پيشاپيش از هوشمندي استقبال كنند. طراحي از قبل و بررسي نيازهاي مشخص و قابل گسترش و در پي آن ايجاد بسترهاي فني ارتباطات و فناوري از ملزومات اين استقبال است.
وي افزود : بخشي نگري در عرصه شهرسازي و برنامه ريزي شهري، عدم توجه به اقليم و پتانسيل محلي، پراكنده كاري و مهم تر از همه عدم باور به مبناي دانشي و ارزشي نه تنها مي تواند باعث هدر رفت اعتبارات شود بلكه بر پيچيدگي و سردرگمي جريان روزمره شهري نيز خواهد افزود.
رئيس دانشگاه شيراز بيان كرد : توجه و باور مسئولان اجرايي به توان دانشگاه ها و حاكميت علم و دانش در كليه عرصه ها ، مطالبه به حق مردم فهيم و صبور كشور عزيزمان ايران است.
   تاریخ: ۱۵:۳۲ - ۰۲/۰۹/۱۳۹۸   بازدید: ۲۵۸