شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸

گشايش نمايشگاه هفته پژوهش در دانشگاه شيراز

صبح امروز (دوشنبه 18 آذرماه) ، نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري استان فارس با حضور دكتر سيد مجتبي زبرجد ، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز ، دكتر قاسم پور ، معاون توسعه مديريت و منابع استانداري فارس ، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي فارس و جمعي از روساي دانشگاه هاي استان و مسئولان اجرايي گشايش يافت.
اين نمايشگاه با حضور دانشگاه ها، مراكز تحقيقاتي، سازمان ها، دستگاه هاي اجرايي و شركت هاي دانش بنيان و فناور، در يكصد غرفه ، تا چهار شنبه 20 آذرماه، از ساعت 8 تا 17 در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز واقع در خيابان ساحلي غربي پذيراي عموم علاقه مندان است.
دانشگاه شيراز ، استانداري فارس ، دانشگاه صنعتي شيراز ، شركت برق منطقه اي فارس ، شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران ، آموزش و پرورش استان فارس، شركت آب و فاضلات شيراز ، سازمان اسناد و كتابخانه ملي، سازمان صنعت و معدن، دانشگاه هنر شيراز، اداره كل كتابخانه هاي فارس ، شركت شهرك هاي صنعتي فارس ، جهاد دانشگاهي استان فارس، دانشگاه جامع علمي كاربردي استان فارس ، فرماندهي انتظامي استان فارس، اداره كل استاندارد فارس، دانشگاه پيام نور استان فارس ، شركت آب و فاضلات استان فارس ، اداره كل آموزش فني و حرفه اي فارس، شركت گاز استان فارس ، اداره كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري فارس، اداره كل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان فارس ، مركز تحقيقات آموزش كشاورزي و منابع طبيعي فارس ، جمعيت هلال احمر استان فارس، اداره كل بيمه سلامت استان فارس، اداره كل منابع طبيعي و آبخيز داري فارس، شركت سهامي آب منطقه اي فارس ، اتاق بازرگاني صنايع، معادن و كشاورزي شيراز ، دانشگاه آزاد واحد شيراز ، اداره كل زندان هاي استان فارس، مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري ، شركت آزمايشگاه فني و مكانيك خاك، اداره كل امور اقتصاد و دارايي فارس ، پايگاه استنادي علوم جهان اسلام، دانشگاه علوم پزشكي، صدا و سيماي فارس، اداره كل حفاظت محيط زيست فارس ، پارك علم و فناوري فارس، بنياد نخبگان فارس، شهرداري شيراز، اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس، اداره كار و تامين اجتماعي ، اداره كل امور مالياتي فارس، دانشگاه فني حرفه اي استان فارس و بهزيستي؛ امسال در نمايشگاه هفته پژوهش حضور دارند.
دكتر سيدمجتبي زبرجد، معاون پژوهشي دانشگاه شيراز و دبير ستاد هفته پژوهش و فناوري استان فارس در آيين گشايش نمايشگاه دستاورد هاي پژوهشي استان فارس با اشاره به اينكه اين استان از بين ۳۲ استان كشور، جزو استان هاي برتر در حوزه پژوهش شناخته شده است، گفت: فارس در چهار سال پياپي در حوزه پژوهش و فناوري عنوان برتر كشور را كسب كرده است و اين با تلاش مراكز آموزش عالي، دستگاه هاي اجرايي، شركت هاي خصوصي و دولتي و مسئولان استان ميسر شده است.
وي ادامه داد: دنياي امروز دنياي علم، دانش و نيروي انساني متخصص و ماهر است و هنر انسان بايد اين باشد كه به اقتصاد، استحكام علمي و دانشي ببخشد.
معاون پژوهشي دانشگاه شيراز اضافه كرد: اقتصاد پويا ميسر نمي شود مگر اينكه از نظر علمي مستحكم باشد.
دكتر زبرجد اضافه كرد: استفاده از دانش به معناي استفاده از مغز و بينش انساني و بكارگيري عنصر خلاقيت در كارآفريني است و هدف اصلي همه مسائل دانش بنيان توليد ثروت و رفاه از علم است.
وي گفت: دانشگاه شيراز به عنوان سرمايه ملي و معنوي در جنوب كشور آماده همكاري با همه صنعتكاران و دست اندركاران اقتصادي و شركت هاي دانش بنيان است.
دكتر زبرجد ادامه داد: دانشگاه شيراز با بيش از 700 عضو هيئت علمي ، در حال انجام فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي منحصر به فردي است كه مي تواند آن ها را در خدمت صنايع قرار دهد و صنايع نيز در جهت گيري ها و جهت دهي به اين تعاملات دانشگاه را ياري كنند.
معاون پژوهشي دانشگاه شيراز گفت: با نگاهي به نمايشگاه هفته پژوهش در استان فارس مي توان دريافت كه هدف اصلي در اين حوزه و هدفمند كردن پژوهش و محصول محور كردن آن به نتيجه رسيده است.
وي عنوان كرد: ضروري است كه هر پژوهشگر در استان فارس يك نفر فارغ التحصيل دانشگاهي را به كار گيرد تا ضمن اشتغالزايي، انتقال تجربه نيز در اين حوزه مهم صورت پذيرد.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز گفت: '' پژوهش اثربخش، فناوري ارزش آفرين و رونق توليد» '' به عنوان شعار هفته پژوهش امسال انتخاب شده است.
وي خاطر نشان كرد : آيين تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه شيراز ساعت 8:30 صبح چهار شنبه 20 آذرماه و مراسم تجليل از پژوهشگران برتر و شركت هاي دانش بنيان برگزيده استان فارس، ساعت 10 صبح چهارشنبه 20 آذرماه با حضور مسئولان استاني و روساي دانشگاه هاي فارس در تالار شهيد دستغيب مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز برگزار مي شود.
معاون توسعه مديريت و منابع استانداري فارس هم در آيين افتتاحيه نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي استان فارس گفت: اهميت و ضرورت پژوهش و نقش آن در توسعه استان و كشور مسأله اي نيست كه نياز به سخنوري داشته باشد.
دكترعبدالرضا قاسم پور ادامه داد: پژوهش و فناوري مبنا و موتور محرك توسعه استان فارس و ايران است.
وي با بيان اين مطلب كه توسعه علمي ، فناورانه و صنعتي ارتباط مستقيمي با تحقيقات علمي دارد، گفت: پژوهشگران راه حل هاي علمي پيش روي مسوولان كشور مي گذارند و پژوهش علاوه بر اهميت در توسعه پايدار در حوزه امنيتي نيز بسيار موثر است.
معاون توسعه مديريت و منابع استانداري فارس اضافه كرد: فرهنگ سازي پژوهش موضوع مهمي است و نياز است مديران به اثرگذاري پژوهش معتقدتر شوند.
وي با بيان اينكه هنوز فرهنگ پژوهش در كشور ما نهادينه نشده،اظهار داشت: مديران در كشور ما چندان به مقوله پژوهش توجه ندارند و لازم است فرهنگ سازي در اين خصوص از سنين كم و از مهدكودك و مدرسه آغاز شود.
معاون استاندار فارس هزينه كردن در حوزه فرهنگ سازي پژوهش را سرمايه گذاري دانست و گفت: پژوهش كاربردي و عملي موجب توسعه مي شود لذا بايد ارتباط دانشگاه با دستگاه هاي اجرايي، صنعت و توليد بيشتر و مستحكم تر شود.
دكتر قاسم پور افزود: امسال رونق توليد نام گرفته و يكي از اولويت هاي تحقق آن مردمي كردن اقتصاد و واگذاري آن به بخش خصوصي و همچنين توجه به سرمايه هاي درون كشور است.
او اظهار داشت: بايد پژوهش به سمت مطالبات واقعي جامعه و مردم مانند مشكل آب ،خشكسالي ، مسايل محيط زيستي و آسيب هاي اجتماعي پيش رود.

تاریخ: ۱۴:۴۲ - ۱۸/۰۹/۱۳۹۸   بازدید: ۴۷۴