دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۹

نشست خبري مدير امور فناوري و طرح‌هاي كاربردي دانشگاه شيراز

دانشگاه شيراز در صدر جدول وزارت علوم، از لحاظ شاخص هاي قرارداد با صنعت است
دكتر سيد فخر الدين افضلي، مدير امور فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز، در جمع خبرنگاران گفت: براساس آخرين آمار ارائه شده از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در تابستان ١٣۹٨، دانشگاه شيراز در بين دانشگاه هاي جامع شهرستان ها، رتبه ي نخست را از لحاظ شاخص هاي قرارداد با صنعت كسب كرده و در بين دانشگاه هاي جامع ايران هم بعد از دانشگاه تهران، قرار گرفته است.
وي با اشاره به آخرين فعاليت دانشگاه در ارتباط با صنعت در نمايشگاه فرصت هاي ساخت داخلي و رونق توليد در استان فارس افزود: غرفه ي دانشگاه شيراز با ارائه ي توانمندي هاي دانشگاه در اين نمايشگاه حضور مؤثر داشت و استادان دانشگاه شيراز گفت وگوهاي مثبتي با صنعتگران داشته اند. اين موضوع زمينه اي را فراهم كرد تا دانشگاهيان ٥١ مورد از نيازهاي ارجاعي صنايع را تجزيه و تحليل كنند و به اين نتيجه رسيديم كه مي توانيم پاسخگوي نيازهاي آنان باشيم. همچنين حدود ٣٠ مورد امضاي تفاهم نامه با شركت ها و صنايع مستقر در نمايشگاه داشتيم كه اين آمار در مقايسه با ميانگين آمار قراردهاي دانشگاه با صنايع در سال، كه حدود ١۹ مورد بوده است، نشان دهنده ي وضعيت خوبي است.
به گفته ي مدير امور فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز، تعداد قرارداد ها در سال 97 نسبت به سال قبل حدود 18درصد افزايش و حجم وصولي مالي 29درصد رشد داشته است.
دكتر افضلي، به فعاليت هاي دفتر فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز در سطح كلان و ملي نيز اشاره كرد و طرح هاي مختلف در حوزه هاي رادار، زيست محيطي، صنعتي، حوزه هاي دفاعي، برق، الكترونيك، پليس هوشمند و... را ازجمله ي آنان برشمرد.
وي از برنامه ريزي هاي مختلف براي افزايش سطح تعامل و ارتباط با جامعه-صنعت خبر داد و اقدامات مختلف در پيوند با اين موضوع را در دو صورت درون سازماني و همگام با وزارت علوم تشريح كرد.
دكتر افضلي به فعاليت هاي مختلف صورت گرفته در دانشگاه شيراز (فعاليت هاي درون سازماني) مانند راه هاي افزايش مشاركت اساتيد از طريق به كارگيري مدل هاي ارتباط با صنعت و تدوين آيين نامه هاي مختلف براي اعضاي هيأت علمي اشاره كرد و طرح اعطاي گرنت تشويقي به اساتيد در زمينه ي طرح هاي كاربردي، تعيين امتيازاتي براي تعامل اساتيد با شركت هاي دانش بنيان و تاسيس شركت هاي دانش محور را نمونه هايي از آن تدابير پيش بيني شده در اين راستا خواند كه در ذيل اين امتيازات، توجه به مساله ي دانش آموختگان و توليدات محصولات دانش بنيان مورد دقت قرار گرفته است.
دكتر افضلي از برنامه ريزي دفتر فناوري براي تسهيل سازي امور اداري، مالي و بيمه گري طرح هاي پژوهشي نيز سخن گفت و اقداماتي چون تاسيس دفتر كنترل پروژه، به منظور پايش قراردادهاي پژوهشي به عنوان يكي از شاخص هاي كيفيت، مشتري مداري، صنعت مداري و جامعه مداري و همچنين تشكيل كميته ا ي در دانشگاه شيراز با هدف بررسي كليه ي قراردادهاي ١٣سال گذشته را نيز ازجمله اقداماتي در اين راستا معرفي كرد. دكتر افضلي همچنين بازديدهاي ميداني از صنايع و سازمان ها، برگزاري جلسات مختلف در سطوح مختلف، گفت وگوهاي رخ به رخ با متخصصان صنايع براي عارضه يابي و حل مشكل، ايجاد برخي مكانيزم ها مانند خانه ي جامعه-صنعت و شركت در نمايشگاه هاي متعدد را از ديگر فعاليت هاي دفتر فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز نام برد.
وي همچنين اظهار داشت: حدود ٤ مدل از اين مدل هاي ارتباط با صنعت دانشگاه شيراز، در كتابچه ي سال انواع مدل هاي ارتباط با صنعت وزارتخانه، انتخاب و به دانشگاه هاي وزارت علوم و بهداشت جهت به كارگيري پيشنهاد شده كه مايه ي مباهات است.
مدير امور فناوري دانشگاه شيراز در ادامه به ديگر فعاليت هاي اين دفتر اشاره كرد كه همگام و همزمان با وزارتخانه ي علوم، تحقيقات و فناوري در حال انجام است. دكتر افضلي، رصد اشتغال دانش آموختگان، فرصت مطالعاتي اساتيد در جامعه و صنعت با هزينه ي دانشگاه، سند الزامات قراردادها (شامل توصيه ي برخي تسهيلات و مكانيزم ها براي سهولت)، مهارت آموزي دانشجويان در طول دوران دانشجويي از جمله برنامه هاي اجرايي اين دفتر خواند كه همگام با برنامه هاي وزارتخانه در حال انجام است.

وي پيشنهاد داد، دولت با افزايش سطح تسهيلات و معافيت هاي مختلف به صنايعي كه در خدمت رفع نياز جامعه و بومي سازي و توليد با دانشگاه ارتباط مي گيرند و تعامل دارند، مي تواند موجب بهبود روند تعامل و ارتباط دانشگاه و صنعت-جامعه شود.
دكتر افضلي در خاتمه از نشست مشترك هفته ي آينده ي مسئولان دانشگاه شيراز با استاندار، مؤسسه هاي آموزش عالي و صنايع درسالن شهيد امامي استانداري فارس خبرداد و گفت: در اين نشست از 3 طرح برگزيده ي استان در راستاي رونق توليد تقدير مي شود.
   تاریخ: ۱۸:۰۵ - ۱۹/۰۹/۱۳۹۸   بازدید: ۷۸۰