شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸

برگزاري نخستين همايش ملي «مصوبات شوراي اسلامي شهر و روستا در آراي ديوان عدالت اداري» در دانشگاه شيراز

دكتر سيدمجتبي واعظي، دبير علمي نخستين همايش ملي «مصوبات شوراي اسلامي شهر و روستا در آراي ديوان عدالت اداري» خبر داد: همايش ملي«مصوبات شوراي اسلامي شهر و روستا در آراي ديوان عدالت اداري» با همكاري و حمايت شوراي اسلامي و شهرداري شيراز، ديوان عدالت اداري و كانون وكلاي دادگستري فارس در روز پنجشنبه مورخ 5 دي ماه 1398 از ساعت 8:30 در تالار حكمت دانشگاه شيراز برگزار مي¬گردد و برنامه¬هاي همايش شامل مراسم افتتاحيه، سخنراني علمي برخي اساتيد و قضات ديوان عدالت اداري و ارائه ي مقالات است.
ايشان افزود: اين همايش در تلاش است تا با بررسي و تحليل حقوقي موارد ابطال مصوبات شوراها در ديوان عدالت اداري، راهكارهاي علمي و عملي به منظور كاهش موارد ابطال مصوبات شوراها در ديوان عدالت اداري، ارائه نمايد.
دكتر واعظي درخصوص شيوه ي برنامه ريزي اين همايش نيز گفت: اين همايش از سوي دانشكده ي حقوق و علوم سياسي دانشگاه شيراز به شوراي پژوهشي دانشگاه ارائه و در تاريخ ٢٢ تيرماه سال جاري به تصويب شوراي پژوهشي دانشگاه رسيد و با همكاري انجمن علمي حقوق اساسي ايران و انجمن ايراني حقوق اداري، كميته ي علمي همايش، از ميان اساتيد مطرح حقوق عمومي كشور تشكيل و محورهاي همايش تعيين گرديده است.
عضو هيات علمي دانشكده ي حقوق و علوم سياسي دانشگاه شيراز گفت: موضوع اين همايش از اين جهت حايز اهميت است كه شوراهاي اسلامي شهر و روستا، نقش بسيار مهمي در اداره كشور و وضع مقررات شهري دارند. مصوبات اين شوراها كه به صورت مستقيم با حقوق شهروندان در ارتباط است، بايستي به گونه¬اي تنظيم شود كه مطابق با قوانين و مقررات جاري كشور و اصول حقوقي و در راستاي حفظ حقوق اشخاص باشد. مطابق قانون اساسي، ديوان عدالت اداري مرجع تظلم خواهي مردم از نهادهاي دولتي و عمومي است و در صورتي كه مصوبات شوراي اسلامي شهر و روستا بر خلاف قوانين و مقررات باشد، مي¬تواند آن را ابطال نمايد.
به گفته ي ايشان، اين همايش در پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت رسيده و مقالات همايش نيز در اين پايگاه نمايه خواهد شد.
   تاریخ: ۱۰:۲۱ - ۰۳/۱۰/۱۳۹۸   بازدید: ۳۵۵