شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹

نشست خبري پنجمين دوره‌ي مسابقات ملي دانشجويي مكانيك سيالات

نشست خبري پنجمين دوره ي مسابقات ملي دانشجويي مكانيك سيالات با حضور دكتر محمدجواد عابديني، رئيس دانشكده مهندسي دانشگاه شيراز و دكتر محراب اميري، دبير اجرايي اين دوره از مسابقات، در سالن معيري دانشكده ي مهندسي دانشگاه شيراز برگزار شد.
در اين نشست، دكتر عابديني در جمع اهالي رسانه به اهداف برگزاري اين مسابقه پرداخت و گفت: يكي از دغدغه هاي مهم زيربنايي كه در سطح دانشكده، دانشگاه و كشور دنبال مي كنيم، اين است كه بروز و ظهور تحصيلات دانشگاهي را در حل و فصل مشكلات جامعه به گونه اي ملموس ببينيم. ايشان با تاكيد بر اينكه دانشگاه بايد جايگاه واقعي خود را در جامعه بيابد، افزود: براي دستيابي به اين مهم، دانشجويان به عنوان جامعه ي هدف، بايد به اين باور برسند كه از تحصيلات دانشگاهي، تنها به گرفتن مدرك دانشگاهي بسنده نكنند، بلكه مقرر شده است كه از تحصيلات در بهبود زندگي فردي، اجتماعي، حرفه اي و معنوي استفاده كنند.
وي يكي از راه هاي فراهم سازي شرايط براي ايفاي نقش دانشگاه در جامعه را برگزاري همين نوع مسابقاتي دانست كه ماهيت بينارشته اي دارند و توضيح داد: مبحث مكانيك سيالات، ازجمله دروسي هست كه در گرايش هاي مختلفي چون: مكانيك، مهندسي عمران، شيمي، مهندسي آب كشاورزي، مهندسي پزشكي، زمين شناسي و بيوسيستم تدريس مي شود و از مخاطب قابل توجهي برخوردار است كه اين گونه مسابقات مي تواند زمينه را براي تبديل مباحث تئوري و نظري به فعاليت هاي عملي و كاربردي فراهم سازد.
ايشان از ديگر اهداف برگزاري اين مسابقه به ايجاد نشاط علمي، فراهم سازي زمينه ي رقابت علمي و ايجاد يك فرصت برابر براي بروز استعدادها در جامعه ي مخاطب اشاره كرد.
دكتر عابديني با اشاره به حضور داوران خبره ي دستگاه هاي اجرايي از دانشگاه ها و سازمان هاي مختلف مانند صنايع دريايي براي ارزيابي كارهاي عملي دانشجويان، اين حركت را تلاشي در راستاي هدف رسيدن به تعامل بيش تر دانشگاه و جامعه توضيح داد.
در ادامه، دكتر محراب اميري، دبير اجرايي پنجمين دوره ي مسابقات ملي دانشجويي مكانيك سيالات در جمع خبرنگاران اعلام كرد: اين دوره از مسابقات روزهاي ١٤ و ١٥ اسفند، در دانشكده ي مهندسي دانشگاه شيراز برگزار مي شود و آخرين مهلت ارسال آثار ۳۰ بهمن ماه سال جاري است و تاكنون تقريبا از همه ي دانشگاه هاي كشور ثبت نام كرده اند.
ايشان به پيشينه ي برگزاري اين دوره مسابقات اشاره كرد و گفت: پيش از اين، چهار دوره ي مسابقات قبل در دانشگاه هاي صنعتي اصفهان، اصفهان و كرمان برگزار شده و اين نخستين باري است كه اين مسابقات به ميزباني دانشگاه شيراز برگزار مي گردد.
وي به محورهاي اصلي در برگزاري اين مسابقات پرداخت و توضيح داد: اين مسابقات شامل چند بخش اصلي ازجمله: نماهنگ، آزمايشگاه مجازي، ايده شو و ايده هاي عملي است.
ايشان درخصوص وجه تمايز اين دوره از مسابقات با دوره هاي قبل، به تسهيلات، امتيازات و جوايز متفاوت آن مانند كسر خدمت سربازي، يك نمره ارفاق براي معرفي به مركز استعدادهاي درخشان، معرفي طرح هاي برتر به شتاب دهنده ي آبان و و جوايز نقدي و... اشاره كرد.
دكتر اميري همچنين به در نظر گرفتن يك بازه ي زماني براي حضور و بازديد دانش آموزان از اين مسابقات نيز پرداخت و گفت: اين تلاش مي تواند زمينه را براي جذب دانش آموزان مستعد به دانشگاه شيراز فراهم سازد و آن ها را با رشته ها و گرايش هاي مختلف آشنا كند.

تاریخ: ۱۳:۴۳ - ۰۸/۱۱/۱۳۹۸   بازدید: ۳۵۵