شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹

نشست رؤساي دانشگاه‌هاي استان فارس با حضور دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي

شست رؤساي دانشگاه هاي استان فارس، با حضور دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، با هدف بررسي سند جامع علم و فناوري استان فارس در تالار دكتر مصطفوي دانشگاه شيراز برگزار شد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين جلسه گفت: در سند جامع علم و فناوري استان، رويكرد اكوسيستمي موجود است و به ظرفيت هاي ويژه هر استان توجه دارد و چنانچه مأموريت گرايي براي هر دانشگاه تعريف شود، در كشور تمركز به وجود مي آيد.
حجت الاسلام دكتر سيد سعيدرضا عاملي بيان داشت: تصويب سند استاني علم و فناوري با همراهي سازمان برنامه و بودجه كشور، منتج به توسعه ي علم و فناوري مي شود.
وي تاكيد كرد: سند جامع علم و فناوري استان به ادغام واحدهاي آموزشي دانشگاه ها كمك مي كند و با توجه به اينكه هر دانشگاه بايد از تمام اركان معنادار خود بهره مند باشد، واحدهاي كوچك دانشگاهي بايد در واحدهاي بزرگتر ادغام شوند.
دكترعاملي با بيان اينكه تدوين سند يكپارچه علم و فناوري استان فارس، فرصت مغتنمي را براي دانشگاه شيراز فراهم مي كند، گفت: دانشگاه شيراز در زمره برترين دانشگاه هاي كشور است و پيشينه اي طولاني و ظرفيت هاي علمي بسياري دارد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه سرمايه اجتماعي، ارزش افزوده بيشتري را به وجود مي آورد، اظهار داشت: فارس در رتبه سوم برخورداري از سرمايه اجتماعي در كشور است و اين موضوع نشان مي دهد، فضاي همكاري در اين استان مطلوب است و روحيه كار جمعي وجود دارد.
دكتر عاملي ادامه داد: از دهه ۸۰ به بعد رويكردي در توسعه دانش ايجاد شده است؛ بدين معنا كه دانش و صنعت بايد باهم بپيوندند، به ويژه در بازار رقابتي امروز كه اين موضوع در نهايت براي ايجاد كيفيت، رقابت پديد مي آورد.
وي اضافه كرد: با بهره گيري از ظرفيت دانشگاهيان اعم از استادان و دانشجويان و با پيوند فناوري هاي نو از سويي و از سوي ديگر با از بين رفتن مشاغل قديمي و ايجاد شغل هاي نوين، نياز به رشته هاي تازه در دانشگاه ها احساس مي شود.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: اين موضوع درك اجتماعي تازه اي را پديد مي آورد كه اگر به آن توجه نكنيم، جامعه را هم نخواهيم فهميد.
او با بيان اينكه تمام شركت هاي بزرگ دنيا اصولي ارزشي دارند كه بر مبناي آن حركت مي كنند، گفت: بايد اصول و ارزش هاي خود را در مسير علمي هدايت كنيم.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي عنوان كرد: در سند گام دوم انقلاب، اصول ارزش هاي علمي و فناوري كشور تبيين شده است و هفت راهبرد گام دوم يا دانش بنيان است يا فرهنگ مدار؛ بنابراين ظرفيتي ايجاد شده تا به صورت همه جانبه در اين مسير پيش رويم.
دكتر حميد نادگران، رئيس دانشگاه شيراز هم در ابتداي اين نشست با تبريك حلول ماه رجب و ميلاد امام محمدباقر (ع)، اظهار داشت: توجه به نقشه جامع علمي كشور براي توسعه همه جانبه و پايدار امري مهم و ضروري است.
وي افزود: عليرغم مسائل و مشكلات، مديران توانمند با تلاش و ايثار، جامعه آموزش عالي استان را هدايت و مديريت مي كنند.
رئيس دانشگاه شيراز گفت: در اين دانشگاه، روي نقشه جامع علمي كشور كار انجام شده و مسؤول مشخصي براي اين اقدام در نظر گرفته شده است، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داريم.
دكتر نادگران گفت: اميدوارم با همكاري همه دانشگاهيان استان فارس، زمينه مناسب براي تحقق نقشه جامع علمي كشور فراهم شود.
دكتر منصور كبگانيان، قائم مقام ستاد علم و فناوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم در جمع رؤوساي دانشگاه هاي استان فارس گفت: در برخي زمينه ها به دليل نوسانات سياسي، سياست هاي كلان دستخوش تغيير شده است و اين درحالي است كه براي توسعه و پيشرفت كشور، ضروري است كه سياست هاي كلان در همه ي دولت ها و بخش هاي مختلف كشور دنبال شود.
وي ادامه داد: اتخاذ اين سياست ها بايد فرادولتي و فراقوه اي باشد و به همين دليل بوده كه رهبر معظم انقلاب، تصميم گيري براي اسناد كلان كشور در حوزه فرهنگ و علم و فناوري را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي واگذار كرده اند.
قائم مقام ستاد علم و فناوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي، سند آمايش آموزش عالي، سند همكاري هاي بين المللي علمي، سند راهبردي امور نخبگان، نانو، بايو، هوافضا، علوم شناختي، طب سنتي و ... را از جمله اسناد كلان و ملي برشمرد كه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد توجه قرار گرفته است.
دكتر منصور كبگانيان ادامه داد: ضروري است كه برش استاني نقشه جامع علمي كشور براي استان ها مشخص شود و به عنوان نقشه راه مورد توجه همه مسؤولان استاني قرار گيرد.
در ادامه اين نشست، نسخه ي اوليه سند راهبردي توسعه علم، فناوري و نوآوري استان فارس توسط دكتر دانش منش، استاد دانشگاه شيراز و رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي استان فارس ارائه و تشريح شد و مورد بحث وتبادل نظر حاضران قرار گرفت.
   تاریخ: ۱۲:۲۸ - ۰۷/۱۲/۱۳۹۸   بازدید: ۴۱۸