یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹

ارتقا 100 پله اي دانشگاه شيراز در رتبه بندي QS

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام ISC از ارتقا 100 پله اي دانشگاه شيراز در رتبه بندي QS خبر داد و گفت : در اين رتبه بندي هزار و 368 دانشگاه، از 83 كشور در 48 موضوع ارزيابي شده اند.
دكترمحمدجواد دهقاني با بيان اين كه نتايج نشان مي دهد كه در سال 2020 دانشگاه هاي ايران در 13 حوزه موضوعي حضور دارند، افزود: مقايسه نتايج رتبه بند ي 2020 نسبت به 2019 حاكي از ارتقا معنادار جايگاه اكثر دانشگاه هاي كشور در برخي حوزه هاي موضوعي است.
وي اظهار داشت: به طور خاص ارتقا 100 پله اي دانشگاه هاي صنعتي شريف، تهران و شيراز، ارتقا 200 پله اي دانشگاه صنعتي امير كبير در حوزه مهندسي برق و الكترونيك و نيز حضور دانشگاه هاي صنعتي اصفهان، دانشگاه علم و صنعت ايران، خواجه نصير الدين طوسي و فردوسي مشهد در اين حوزه است. همچنين، ارتقا 50 پله اي دانشگاه هاي صنعتي شريف، تهران و امير كبير در حوزه علوم كامپيوتر و نيز حضور دانشگاه علم و صنعت در اين حوزه است.
اين در حالي است كه در سال 2016، تنها دانشگاه علوم پزشكي تهران در حوزه پزشكي با رتبه 300-251 حضور داشته است. افزايش حضور دانشگاه هاي ايران در سال 2017 از يك حوزه به 8 حوزه، در سال 2018 به 9 حوزه موضوعي و در سال 2019 به 13 حوزه موضوعي حاكي از تلاش مستمر علمي دانشگاه هاي كشور براي حضور در ميان دانشگاه هاي تراز جهاني است.
سال 2020 از كشور ايران 14 دانشگاه در 13 حوزه موضوعي حضور دارند.
رتبه بندي QS يكي از معتبرترين نظام هاي رتبه بندي بين المللي است كه توسط موسسه كاكارلي سيموندز انگلستان صورت مي گيرد.
يكي از رتبه بندي هاي مهمي كه اين پايگاه به صورت سالانه انجام مي دهد ارزيابي و سنجش دانشگاه ها در حوزه هاي موضوعي مختلف است.
سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام ISC گفت: رتبه بندي موضوعي كيو اس بر اساس چهار شاخص بررسي شهرت دانشگاه، ارزيابي كارفرمايان، تعداد استناد ها به ازاي هر مقاله و h-index صورت مي پذيرد .
بخشي از اطلاعات مورد نياز رتبه بندي موضوعي كيو اس از طريق پايگاه استنادي اسكوپوس و بخش ديگر از اطلاعات حاصل از نظرسنجي ها به دست مي آيد.
دكتر دهقاني اظهارداشت: رتبه بندي كيواس در سال 2020 ميلادي دانشگاه هاي برتر دنيا را در 48 حوزه موضوعي در قالب 5 حيطه كلي علوم طبيعي؛ مهندسي و فناوري؛ علوم زيستي و پزشكي؛ علوم اجتماعي و هنر و علوم انساني مورد رتبه بندي قرار داده است.
لينك خبر در ISC
   تاریخ: ۱۱:۴۴ - ۱۷/۱۲/۱۳۹۸   بازدید: ۹۲۲